Piłem ostatnio sporo Wybornego i nie zauważyłem tego, o czym piszesz. dla mnie rewelacja, podobnie jak i inne produkty browaru.
Ciechanów, Ciechan Wyborne Niepasteryzowane
Collapse
X
-
Nie wiem jaki sposób można rzetelnie ocenić to piwo.
Jedno wodniste, z delikatnym posamkiem "porzeczki". Drugie ciężkie, mocno gorzkie z niepasteryzowanym posmakiem "myszy" przypomina jak za dawnych lat z C.K. Browaru. Obie butelki z partii 15.07, kupione w tym samym sklepie przechowywane w jednakowych warunkach. Urok tego piwa polega również na tym, że jest nierówne i nieprzewidywalne.Last edited by ucho; 2010-07-03, 22:06.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ucho Wyświetlenie odpowiedziNie wiem jaki sposób można rzetelnie ocenić to piwo.
Jedno wodniste, z delikatnym posamkiem "porzeczki". Drugie ciężkie, mocno gorzkie z niepasteryzowanym posmakiem "myszy" przypomina jak za dawnych lat z C.K. Browaru. Obie butelki z partii 15.07, kupione w tym samym sklepie przechowywane w jednakowych warunkach. Urok tego piwa polega również na tym, że jest nierówne i nieprzewidywalne."Nigdy nic nie ma nie" (Lech W.)
Comment
-
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Moj egzemplarz, mimo ze mial jeszcze tylko nieco ponad tydzien do daty przydatnosci do spozycia, bardzo mi smakowal i zaslugiwal na co najmniej mocne 4. Pity po nim Zubr byl po prostu niesmaczny.Popieraj małe browary!!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gambrinus Wyświetlenie odpowiedziMoj egzemplarz, mimo ze mial jeszcze tylko nieco ponad tydzien do daty przydatnosci do spozycia, bardzo mi smakowal i zaslugiwal na co najmniej mocne 4. Pity po nim Zubr byl po prostu niesmaczny."Nigdy nic nie ma nie" (Lech W.)
Comment
-
-
Zubr byl z Tychow, puszkowy. Nie polecam, ale to inny temat.Popieraj małe browary!!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Wczoraj kupiłem do równoległej degustacji z Lwówkiem i jestem w ciężkim szoku! PYSZNE! Dużo lepsze od Noteckiego, Lwówka i ostatnich Kostancinów. Dzisiaj uzupełniam lodówkę tylko Ciechanem!Last edited by Seta; 2010-08-03, 11:45.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziWczoraj kupiłem do równoległej degustacji z Lwówkiem i jestem w ciężkim szoku! PYSZNE! Dużo lepsze od Noteckiego, Lwówka i ostatnich Konstancinów. Dzisiaj uzupełniam lodówkę tylko Ciechanem!
Comment
-
-
A myślisz, że nie podałbym, gdybym pamiętał? Wieczorem wrzucę.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Niestety tamta warka wyszła z Markosza. To była chyba ważność 16.08. Teraz piję 27.08. i co tu kryć znowu nie jest źle. Piwo ma chrakter słodowy, goryczka niestety śladowa. Ale smak bardzo czysty, zero kartonu, kukurydzy. Leciutka metaliczność. Średnio treściwy (no jak się z 12stki robi 6,2% to czego się spodziewać?). Przypomina mi najlepsze Brackie jakie piłem kilka lat temu. Do smaku Ciechana z tego okresu nadal niestety mu brakuje, ale pije się z przyjemnością.
Zasługuje na 4+. Warto.
PS Wolałbym 11blg i 5% alk.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
Comment