Ciechanów, Ciechan Wyborne Niepasteryzowane

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • andszcz
    Porucznik Browarny Tester
    • 2008.07
    • 310

Piłem ostatnio sporo Wybornego i nie zauważyłem tego, o czym piszesz. dla mnie rewelacja, podobnie jak i inne produkty browaru.
    "Nigdy nic nie ma nie" (Lech W.)

Comment

• ucho
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2010.05
      • 500

Nie wiem jaki sposób można rzetelnie ocenić to piwo.
      Jedno wodniste, z delikatnym posamkiem "porzeczki". Drugie ciężkie, mocno gorzkie z niepasteryzowanym posmakiem "myszy" przypomina jak za dawnych lat z C.K. Browaru. Obie butelki z partii 15.07, kupione w tym samym sklepie przechowywane w jednakowych warunkach. Urok tego piwa polega również na tym, że jest nierówne i nieprzewidywalne.
      Last edited by ucho; 2010-07-03, 22:06.

Comment

• andszcz
        • 2008.07
        • 310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ucho Wyświetlenie odpowiedzi
        Nie wiem jaki sposób można rzetelnie ocenić to piwo.
        Jedno wodniste, z delikatnym posamkiem "porzeczki". Drugie ciężkie, mocno gorzkie z niepasteryzowanym posmakiem "myszy" przypomina jak za dawnych lat z C.K. Browaru. Obie butelki z partii 15.07, kupione w tym samym sklepie przechowywane w jednakowych warunkach. Urok tego piwa polega również na tym, że jest nierówne i nieprzewidywalne.
        Posmak porzeczki jeszcze sobie wyobrażę (choć zarówno czarna i biała oraz czerwona smakują zupełnie inaczej), ale "posmak myszy"...

Comment

• Rzeszowiak
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2009.04
          • 1597

Musisz przeprowadzić eksperyment. Skonsumowaną mysz popij Ciechanem Wybornym Niepasteryzowanym i nie zapomnij dodać zdjęć do galerii.

Comment

• ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23926

Posty zbyt odchodzące od tematu zostały wydzielone, proszę o większą dyscyplinę.

wszystko co nie związane z tematyką serwisu, ogólne rozmowy.
            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• PanOptikon
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2010.07
              • 75

Po dłuższej przerwie postanowiłem posmakować Ciechana (warka 07.08). Niestety piwo jest słabe. Bez piany (to bym jeszcze przebolał), ale bez gazu i charakterystycznego smaku który wyczuwałem jeszcze rok temu.
              W tej kategorii Lubuskie i nawet średnio udany Rycerz biją Ciechana na głowę.

Comment

• Gambrinus
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2001.06
                • 696

Moj egzemplarz, mimo ze mial jeszcze tylko nieco ponad tydzien do daty przydatnosci do spozycia, bardzo mi smakowal i zaslugiwal na co najmniej mocne 4. Pity po nim Zubr byl po prostu niesmaczny.
                Popieraj małe browary!!!
                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• andszcz
                  • 2008.07
                  • 310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gambrinus Wyświetlenie odpowiedzi
                  Moj egzemplarz, mimo ze mial jeszcze tylko nieco ponad tydzien do daty przydatnosci do spozycia, bardzo mi smakowal i zaslugiwal na co najmniej mocne 4. Pity po nim Zubr byl po prostu niesmaczny.
                  Żubr po Ciechanie (choć przed nim też) Nie przeklinaj

Comment

• Christof
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2009.04
                    • 128

Piłem ostatnio i było ok. Chyba dużo zależy od warunków transportu i przechowywania. Gdyby Wyborne miało tak 4%, to pijał bym codziennie.
                    "Żubr po Ciechanie... ", koledze Gambrinusowi chodziło pewnie o czeskiego Zubra?

Comment

• Gambrinus
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2001.06
                      • 696

Zubr byl z Tychow, puszkowy. Nie polecam, ale to inny temat.
                      Popieraj małe browary!!!
                      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• beny86
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2010.02
                        • 18

panowie przy takich temperaturach tylko ciechan wyborne . Dzięki temu ,że jest delikatnie gazowany idealnie pasuje pod kiełbaskę na grila

Comment

• Seta
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2002.10
                          • 6964

Wczoraj kupiłem do równoległej degustacji z Lwówkiem i jestem w ciężkim szoku! PYSZNE! Dużo lepsze od Noteckiego, Lwówka i ostatnich Kostancinów. Dzisiaj uzupełniam lodówkę tylko Ciechanem!
                          Last edited by Seta; 2010-08-03, 11:45.
                          Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

Comment

• kopyr
                            • 2004.06
                            • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
                            Wczoraj kupiłem do równoległej degustacji z Lwówkiem i jestem w ciężkim szoku! PYSZNE! Dużo lepsze od Noteckiego, Lwówka i ostatnich Konstancinów. Dzisiaj uzupełniam lodówkę tylko Ciechanem!
                            Data, data.
                            blog.kopyra.com

Comment

• Seta
                              • 2002.10
                              • 6964

A myślisz, że nie podałbym, gdybym pamiętał? Wieczorem wrzucę.
                              Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

Comment

• Seta
                                • 2002.10
                                • 6964

Niestety tamta warka wyszła z Markosza. To była chyba ważność 16.08. Teraz piję 27.08. i co tu kryć znowu nie jest źle. Piwo ma chrakter słodowy, goryczka niestety śladowa. Ale smak bardzo czysty, zero kartonu, kukurydzy. Leciutka metaliczność. Średnio treściwy (no jak się z 12stki robi 6,2% to czego się spodziewać?). Przypomina mi najlepsze Brackie jakie piłem kilka lat temu. Do smaku Ciechana z tego okresu nadal niestety mu brakuje, ale pije się z przyjemnością.
                                Zasługuje na 4+. Warto.

PS Wolałbym 11blg i 5% alk.

Comment

Przetwarzanie...
                                X