choć juniorem jestemw świecie niszowych piw, to jednak ponad 30 letni staż piwny mówi mi że Ciechan nie-wyborny jest; może się pogorszył?-pytam starych wyjadaczy,(przepraszam-wypijaczy) i fanów Ciechana,bo u mnie buło to tak: zapach lekko i miło chmielowo-owocowy,piana poprawna bez fajerwerków, za to smak-po początkowej blacho-kwasowatości pojawia się...druga, trzecia i już prawie do końca, gdzie pojawia się lekka i do znisienia goryczka. Goryczka po chwili staje dość przyjemna na tylnych kubkach smakowych ,usypia naszą czujność, sięgamy po kolejną porcję a tu.. b/z. Na całe szczęście miałem pod ręką antidotum w postaci czarnkowskiego jasnego naturalnego-aktualnie kontynuuję proces "odciechanowania" organizmu.
P.S W klonie ze Lwówka "blaszka" bardzo szybko ustępuje klasycznej i miłej chmielowej goryczce -fanów Ciechana pocieszam-kufle w górę!-nowy porter ciechański jest wielki:
P.S W klonie ze Lwówka "blaszka" bardzo szybko ustępuje klasycznej i miłej chmielowej goryczce -fanów Ciechana pocieszam-kufle w górę!-nowy porter ciechański jest wielki:
Comment