Łii tam. Poczytawszy forum wziąłem się za czeskie piwa i tak Wszystkie są solidnie chmielone, ale w sumie nijakie ( w kazdym razie te mi dostępne, Staropramen to dno) Jak do jasnej lagier moze nie byc nijaki? To jego cecha. Jest nijaki, to się go dobrze wchłania.
Ciechanów, Ciechan Wyborne Niepasteryzowane
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Feti Wyświetlenie odpowiedziŁii tam. Poczytawszy forum wziąłem się za czeskie piwa i tak Wszystkie są solidnie chmielone, ale w sumie nijakie ( w kazdym razie te mi dostępne, Staropramen to dno) Jak do jasnej lagier moze nie byc nijaki? To jego cecha. Jest nijaki, to się go dobrze wchłania.
Ciechan jest mniej nijaki od czeskich? "Odważna" zaiste teza...
Comment
-
-
Witam panowie wczoraj piłem ciechana wybornego z datą do 06.02 i naprawdę pozytywnie mnie zaskoczył ostatnimi czasy był jakby ,,rozwodniony" i bez charakteru , ale ta ostatnia warka jest naprawdę ok w końcu mocno wyczuwalna goryczka i słodowość to co lubię najbardziej . dziś powtórka z rozrywki ciekawe czy to nie był jednorazowy strzał ???
Comment
-
-
Piję właśnie egzemplarz z datą do 30 I i musze przyznać że piwo robi pozytywne wrażenie. Kolor jakby ciemniejszy, goryczka niewielka ale wyczuwalna. Smak głownie piwniczno - chlebowy, później czuć również słod. Poza kiepską pianą pozostałe parametry całkiem OK. Robi lepsze wrażenie niż Lwówek Książęcy z ostatnich warek.
Comment
-
-
Miałem okazję pić Ciechana Wybornego w wersji lanej (Browarnia Stara Warszawska w Olsztynie).
Pierwsze wrażenie to fatalny aromat czegoś w stylu smrodu leżakowni. Spodziewałem się już najgorszego, ale po pierwszym łyku pojawiła się wręcz uderzająca dawka przyjemnej chlebowości. Zapamiętałem ten posmak z dawnych butelkowych Ciechanów, tyle że nawet wtedy nie był ona tak wyraźny jak teraz. Wrażenie psuł jednak ten nieszczęsny zapach.
Obrazu dopełnił fakt, że pod koniec pojemności 330 ml zaczął być wyczuwalny alkohol. Zupełne zaskoczenie!
Podsumowując: bardzo rzadko mam możliwość napić się lanego Ciechana ale już wiem, że nie ma specjalnie czego żałować.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładny, ale za jasny [4]
Piana: Piany praktycznie brak, mizerny krążek. [2]
Zapach: Słaby chmielowy, jakiś taki ni jaki [3]
Smak: Zbyt wytrawny, czuć alkohol, goryczka ok [2.5]
Wysycenie: Robią się duże bąble [3]
Opakowanie: Ładny zielony kolor i zamek w tle [4.5]
Uwagi: Nie wiem czy to zła partia, ale ogólnie piwo nie jest zbyt dobre.
Moja ocena: [2.825]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziPiję właśnie egzemplarz z datą do 30 I i musze przyznać że piwo robi pozytywne wrażenie. Kolor jakby ciemniejszy, goryczka niewielka ale wyczuwalna. Smak głownie piwniczno - chlebowy, później czuć również słod. Poza kiepską pianą pozostałe parametry całkiem OK. Robi lepsze wrażenie niż Lwówek Książęcy z ostatnich warek.
Comment
-
Comment