Naprawde dobre piwko. Właśnie sobie jedno wychyliłem Ostatnio troche mi nie smakowało ale to z nowej partii jest pyszne. To chyba jedno z najlepszych krajowych niepasterek.
Ciechanów, Ciechan Wyborne Niepasteryzowane
Collapse
X
-
Rzadko to się zdarza, ale akurat dziś w butelce z datą graniczną do spożycia 11.04.11 były jakieś fusy.
Ktoś niedomywa butelki w browarze. Jeden taki numer i niesmak na długi czas. Do smaku piwa ogólnie nie mam zastrzeżeń, oczywiście nie tego z fusami, bo takie wylewam.
Comment
-
-
Info ze strony Ciechana:
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych konsumentów zmniejszamy odfermentowanie warzonych przez nas piw w celu poprawienia ich treściwości i bukietu smakowego. Niesie to za sobą zmianę zwartości alkoholu która zostanie uwzględniona na właśnie wprowadzanych nowych etykietach.Last edited by yavo; 2011-04-07, 14:33.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yavo Wyświetlenie odpowiedziAha, i Moja Ulubiona Żona kazała mi napisać, że nie podoba jej się (a i mi również) nowa etykieta i kazała wrócić do starej (etykiety)
Ja natomiast (z całym szacunkiem dla Szanownej Małżonki) mam odmienne zdanie. Jestem zachwycony nowymi etykietami i bardzo mi się one podobają. Butelka wygląda dużo bardziej elegancko i "wizualnie" wędruje na wyższą półkę. W mojej opinii zmiana zdecydowanie na plus.
Comment
-
-
A wiadomo ile będzie miało teraz % alko?
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, przyjemny dla oka [4.5]
Piana: Chyba największa wada.Po zapełnieniu kufla gruboziarnista i przyzwoita.Niestety szybko znika... [3]
Zapach: Lekki ze słodką nuta drożdży. [4]
Smak: Chlebowy, kwaskowaty, zdecydowanie orzeźwiający.Idealne piwo na gorące dni. [4]
Wysycenie: Wielki plus, bąbelki do samego końca. Nie za dużo nie za mało.Idealnie [5]
Opakowanie: Charakterystyczne, na półce widać ze stoi Ciechan.Plus za "regionalny" kapsel. [4]
Uwagi: Solidne piwo na gorące dni.Przy niższej zawartości alkoholu byłoby idealne na wakacje.
Moja ocena: [3.975]
Comment
-
-
No ja niestety zaliczyłem dzisiaj pierwszą poważną wpadkę z Ciechanem Wybornym.
Nie chodzi mi tutaj o wpadkę smakową, bo pomimo tego że poszczególne warki różnią się czasem od siebie, to jednak muszę stwierdzić, że piwo nigdy nie schodzi poniżej określonego - moim zdaniem dość wysokiego - poziomu.
Problem dotyczy niedomytych butelek.
Kupiłem sobie na weekend majowy 3 Ciechany wyborne ... i niestety w jednym z nich pływały jakieś podejrzanie wyglądające paprochy :-(.
Gdyby to był Ciechan miodowy, czy pszeniczny - zawsze można by to jakoś zrzucić na drożdże itp., jednak w przypadku Ciechana Wybornego jest sprawą oczywistą, że butelka była niedomyta.
Piwo musiałem wylać do zlewu (bo kupiłem je daleko od domu i nie opłacało mi się jechać 30 kilometrów by je zareklamować) :-(.
Z tego co widzę po wpisach na forum, już parę osób trafiło wcześniej na podobny problem z niedomytymi butelkami ... co jest raczej dość rzadko spotykane u innych browarów.
Zwracam się więc do przedstawicieli browaru (bo widzę, że są obecni na forum) z prośbą o przyjrzenie się problemowi i ewentualne zmodyfikowanie procedury mycia butelek.
Robicie bardzo smaczne piwko, więc szkoda by było aby z tak prozaicznych powodów jak brudne butelki tracić klientów.
Ja póki co się jeszcze do browaru nie zraziłem, choć na pewno pewien niesmak mi po dzisiejszej akcji pozostał :-(.
No i na pewno 3 razy obejrzę teraz dokładnie pod światło każdą butelkę zanim kupię!
Pozdrawiam,
ArturLast edited by NaturalArti; 2011-05-01, 11:35.
Comment
-
-
Trzeba było zrobić fotki i wysłać bezpośrednio do browaru (adresy mail'owe są na stronie browaru). Ja tak kiedyś zareklamowałem nieczystości w wodzie gazowanej Jurajska i przedstawiciel firmy osobiście do mnie przyjechałNapis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
Admin ma zawsze rację
PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘ
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: mocny jak na 12 Blg, klarowny, zloty [4.5]
Piana: bardzo, bardzo mizerna. Po 3 minutach nie zostało z niej nic [2.5]
Zapach: Pusty, po prostu pusty. Jedyne, co udalo mi się wywąchać, to lekka woń diacetylu (woń masła) [2.5]
Smak: Ciężki, gęsty, oleisty. Długo pozostaje w ustach. Ewidentnie brakuje goryczki. Niemniej nie odrzuca przy piciu [3.5]
Wysycenie: Za słabe. Ewidentnie za słabe. [1.5]
Opakowanie: Typowe dla Ciechana, utrzymane w kremowo - szaro - zielonej tonacji. [4]
Uwagi: Partia z terminem ważności 11.VI.2011. Kupione w osiedlowych delikatesach, przechowywane poza lodówką. Pytanie - czy mogło to mieć wpływ na smak, biorąc pod uwagę termin ważności? Wydaje mi się, że nie...
Moja ocena: [3.025]
Comment
-
-
Zawartość alkoholu: 6,2%
Ekstrakt: 12,1%
Pojemność: 0,5 l
Kolor: jasnozłoty klarowny
Kraj pochodzenia: Polska
Piwo rewelacyjne. Smak bardzo dobrze wyważony. Balans słodyczy i goryczki ciekawy. Piwo trochę inne od reszty ale udało się zrobić smaczne. Pozostawia rześki posmak. Goryczka bardzo delikatna. Polecam wszystkim!mój blog o piwach
http://browary.blogspot.com/
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Fala Wyświetlenie odpowiedziTrzeba było zrobić fotki i wysłać bezpośrednio do browaru (adresy mail'owe są na stronie browaru). Ja tak kiedyś zareklamowałem nieczystości w wodzie gazowanej Jurajska i przedstawiciel firmy osobiście do mnie przyjechał
Nie musiałem
Przedstawiciel browaru sam mnie zagadał, przeprosił za incydent i sowicie zrekompensował błąd przysyłając piwny upominek.
Muszę przyznać, że podejście do klienta mają zdecydowanie na medal! Jestem pod wrażeniem i chylę czoła!
Comment
-
Comment