Od pewnego czsu to piwko jest w zmienionych etykietach ale jakos innych różnic( w smaku) nie wyczułem. Nadal jest bardzo dobre.
Ciechanów, Ciechan Wyborne Niepasteryzowane
Collapse
X
-
Dziś miałem okazję degustować to piwo w wersji beczkowej.
Zaczne od tego, iż piwo ma piękną i trwałą pianę. Niby nic, ale w polskich piwach nie jest to standartem.
W smaku czuć goryczkę oraz lekkie posmaki słodowe. Troche zbyt mało treściwe, ale w porównaniu z wersją butelkową smakuje znacznie lepiej. Z przyjemnością po osuszeniu pierwszego kufla tego piwa sięgnąłem po kolejny.
Moim zdaniem przyjemne orzeźwiające piwo, może nieco zbyt mocne.
To kolejne po "żywym" Ambera piwo, które z beczki smakuje dużo lepiej.
Ode mnie mocna 4.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yavo Wyświetlenie odpowiedziCzy pod adresem ciechan(małpa)ciechan.com.pl ktoś dyżuruje? 28 czerwca wysłałem maila w sprawie farfocla znalezionego w butelce Wybornego... i nic.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziE tam, ja wysłałem maila w podobnej sprawie w kwietniu 2010. Bez efektu
Chcecie odpowiedzialność za zepsute piwo zrzucić na browar a nie przechowywanie przez jakiegoś sklepikarza?
Jeśli mi się trafi zepsute niepasteryzowane piwo to mam pretensje do siebie, że w sklepie nie sprawdziłem daty lub nie wziąłem butelki pod światło. Do głowy by mi nie przyszło skarżyć się do browaruGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziA w jakim celu wysyłacie maile z informacją o farfoclu w piwie?JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziA w jakim celu wysyłacie maile z informacją o farfoclu w piwie?
Comment
-
-
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: piękny słoneczno-pomarańczowy kolor [4.5]
Piana: średnia, zbyt szybko opada [3.5]
Zapach: dębowy z nutą miodu i chmielu [4.5]
Smak: zrównoważony, wyraźnie chmielowy, goryczka w sam raz, bardzo podobne w smaku do starego dobrego Leżajska, jeszcze wtedy gdy było to normalne piwo [4.5]
Wysycenie: raczej prawidłowe, ale na poczatku mocno buzuje [4]
Opakowanie: dość ładne, na kontretykiecie informacja, że butelka zwrotna (ważne dla osób żyjących w zgodzie z naturą), kapsel zregionalizowany zamiast zciechanowizany, browar pretendujący do jednego z najlepszych w Polsce powinien mieć swój własny kapsel, mogę zaprojektować im za dwie skrzynki piwa, albo niech zrobią konkurs [4]
Uwagi: normalne piwo do picia (nie unijne)
Moja ocena: [4.35]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Daniel88 Wyświetlenie odpowiedzipiwo unijne tzn? sorry za offtopWspółczesny Nomada - miejsce wypadowe Warszawa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Daniel88 Wyświetlenie odpowiedzipiwo unijne tzn? sorry za offtopLast edited by ART; 2011-08-08, 20:31.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Delikatnie złocisty. Mam wrażenie, że jednak nieco za jasny. [4]
Piana: Dość przeciętna. Szybko opada, ale utrzymuje się postrzępiona na ściankach. [3]
Zapach: Klasyczny dla tego stylu. Wyczuwalny jęczmień. [4.5]
Smak: Miłe zaskoczenie. Fajny posmak słodu. Goryczka chmielowa bardzo wyważona. Zero alkoholu pomimo stosunkowo wysokiego woltażu. [4.5]
Wysycenie: Rozczarowanie - jak dla mnie za niskie. Po trzech-czterech minutach od nalania do szklanki gaz wybrał wolność. Szkoda, bo to dla mnie w przypadku takiego piwa brak kropki nad i. [2.5]
Opakowanie: Taka tam ciechanowa przeciętność. Etykieta nudna graficznie do bólu. Nawet wzornictwo czcionki jakby sentymentalnie wyjęte z lat 20-tych i 30-tych XX wieku nie pomaga, choć skądinąd bardzo je lubię. Plus za pełne info na kontrze. [3]
Uwagi: Byłoby to więcej niż bardzo przyjemne mainstreamowe piwo. Ale niestety słabe wysycenie odbiera mu sporo uroku. Mimo wszystko warto do niego wracać, bo zostawia w tyle bardzo dużą część jasnej konkurencji. A może problem z bąbelkami to kwestia warki? Moja do 10.09.
Moja ocena: [4.15]Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
Comment