Piwo tradycyjnie świetne, choć ostatnio ze słabą, szybko znikającą pianą.
Ciechanów, Ciechan Wyborne Niepasteryzowane
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Metny, ciemno zloty kolor piwa... wzor dla innych [5]
Piana: Gesta, stojaca piana. Zostaje do samego konca kufla, co bardzo dobrze swiadczy o browarze. Jedyny mankament jest taki, ze po zebraniu osadu przy nalewaniu, kolor piany jest w moim odczuciu zbyt ciemny. Rozumiemy, ze to naturalny osad, jednak nie robi to pozytywnego wrazenia [4]
Zapach: Wydaje sie byc mocno slodowy, lekko "slodki" (owocowy). Swietny, bo wyjatkowy. [5]
Smak: Smak zmienia sie wraz z temperatura podania. W cieplejszym, tak jak czuc zapach slodu tak samo czuc jego smak. Zimne robi sie mocno gozdzikowe. Swietny, az czuc kwiaty w ustach [5]
Wysycenie: Ciezko ocenic. Z poczatku chyba zbvyt mocno czus babelki. Jednak doslownie po chwili wywietrzena staje sie doskonale. [4]
Opakowanie: Tylko 4. Nie dlatego, ze jest brzydkie czy nieodpowiednie ale ZA CZESTO SIE ZMIENIA!!! Dalbym z tego powodu 3, ale za informacje o "wiernych Klientach" +1 [4]
Uwagi: To piwo MUSI sprobowac kazdy, kto:
1. Nigdy nie pil piwa pszenicznego
2. Pil piwo pszeniczne ale mu nie smakowalo
3. Nie lubi piwa pszenicznego "bo nie"
4. Uwielbia kazde piwo pszeniczne
Moja ocena: [4.8]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu. NTP
Art, Admin
---------------Last edited by ART; 2011-08-27, 09:16.
Comment
-
-
Farfocle dość często zdarzają się w tym piwie. Ostatnio jednak znajomy pokazał mi Lwówka ze sporej wielkości szczypawicą
btw. jest jakaś grupa konsumentów, która nie MUSI spróbować ciechana pszenicznego ?Last edited by Rzeszowiak; 2011-08-25, 17:41.
Comment
-
-
Polskiej tradycji stało się zadość za 2,49 + kaucja
Kolor: jasnozłoty bardzo klarowny [4.5]
Piana: na 3 palce wynikająca z wysokiego wysycenia znika po chwili pozostawiając trwałą białą obwódkę[4]
Zapach: delikatny słodowo-drożdżowy, bardzo w tle nuty alkoholowe, co przy 6,2% ujdzie [3.5]
Smak: lekka słodycz pilzneńskiego słodu, posmaki herbatnikowy i ryżowy, ledwo wyczuwalna goryczka chmielowa, bez posmaków chmielowych[3.5]
Wysycenie: małe bąbelki, przyjemne wysokie wysycenie nie utrudniające picia[4]
Opakowanie: Bez znaczenia. Ale szeroko pojęta tradycja jest już w Polsce synonimem lagera.[4]
Uwagi: Trudno mieć uwagi do piwa, które się nazywa "tradycyjne", ale wyszedł taki półpilsnerek, typowo polski tradycyjny półlagerek, ale nawet smaczny. Dodać potrójnie (w fazach) Saaz'a albo Lublin i na eksport po 1 euro.
Moja ocena: [4]
Najniższa i najwyższa odrzucana, średnia zaokrąglana w przedziale 0.5 żeby się nie bawić w setne i tysięczne.
Comment
-
-
Albo mnie pamięć myli, albo pojawiały się obietnice że to piwo będzie trochę mniej odfermentowane?.
Comment
-
-
Też coś kojarzę, ale może to chodziło o Lwówek? Bo ten zszedł z alkoholem.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Alkohol w Ciechanie nadal jest zagadką
Cytuję za witryną Ciechana: Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych konsumentów zmniejszamy odfermentowanie warzonych przez nas piw w celu poprawienia ich treściwości i bukietu smakowego. Niesie to za sobą zmianę zwartości alkoholu która zostanie uwzględniona na właśnie wprowadzanych nowych etykietach - koniec cytatu.
Komunikat jest z 7 kwietnia br. Etykiety nowe wprowadzili, i wyborne jak miało 6,2, tak ma, mocne jak miało 7 proc, tak ma. Przynajmniej wynika to z tych nowych etykiet - czyli bez zmian. Więc nie wiadomo o co chodzi. A Lwówek - faktycznie mniej alkoholowy, przy takim samym ekstrakcie.Last edited by Rycho_128; 2011-09-06, 11:12.Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
-
Bardzo dobre piwo, na równym wysokim poziomie od lat, świeży zapach, idealnie zrównoważone słód i chmiel, brak posmaku jakiegokolwiek alkoholu, jeden z moich faworytów wśród piw Polskich. Jedyny mankament to ostatnio słaba piana.Last edited by Mario_Lopez; 2011-09-11, 17:45.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
-
Jak się dowiedziałem, w świetle prawa wszystko jest git - piwo ma ~5.6%, wymagana dokładność to 1 punkt procentowy. Informacja pochodzi od pana piwowara z Ciechanowa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cannabee776i99 Wyświetlenie odpowiedziOstatnio zaskoczyła mnie warka z terminem przydatności 25.09. Piwo wyglądało jak rasowy niefilter. Ktoś się natknął na coś podobnego?
Comment
-
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Piłem ostatnio Lwówka jak i ciechanka wybornego z Tesco i generalnie Lwówek zmasakrowany, mętny, o posmaku szamba, a ciechan rozwodniony tak strasznie że kolor miał prawie przezroczysty a w smaku jedynie posmak chlebowy czuć i praktycznie nic więcej. Masakra Jeszcze rok temu to były piwa pierwszorzędne
Comment
-
Comment