Ciechanów, Ciechan Wyborne Niepasteryzowane

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • żąleną
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.01
    • 13239

Tornado miewałem tylko wtedy, gdy butelka się wytrzęsła, a kiepską pianę, gdy niedokładnie umyłem kufel. Więc do zmywaków, panowie!

Comment

• kibi
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.07
      • 1875

Mnie też Ciechan Wyborny najczęściej próbuje uciec z butelki, choć nigdy nie jest wytrzęsiony ani przegrzany.
      Z tym, że nie dzieje się to od dwóch lat, ale mniej więcej od dwóch miesięcy. Wcześniej czasem zdarzało się to Miodowemu.

Comment

• iron
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2002.08
        • 6771

Pomagając Wujciowi Niepochwie odmalowywać opuszczane lokum też raczyliśmy się Ciechanami, odstanymi w lodówce - no i większość z nich chciała się udawać na spacer, ale im nie daliśmy - spijaliśmy z szyjki
        bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
        Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
        Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• Qruq
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2008.10
          • 138

Ja problemów nigdy nie miałem.... Nawet przy otwieraniu w samochodzie, zaraz po jeździe!
          Pijme pivo dokud žijem, po smrti se nenapijem!

бухло победит зло!

Comment

• Candlekeep
            Porucznik Browarny Tester
            • 2007.11
            • 367

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kr33 Wyświetlenie odpowiedzi
            (...) I zawsze z pianą mam to samo:
            najpierw bucha z butelki tak, że muszę je otwierać nad zlewem. Obojętnie, czy schłodzone, czy nie, nigdy nie zdążam odłożyć otwieracza i chwycić kufel, zawsze piana zdąży już wypłynąć. (...)
            Zaskakuje mnie to, że nikt tu o tym nie wspomina. Czy to tylko ja tak mam??? I to jest właśnie to moje pytanko
            No właśnie ja tak nie mam. Nigdy (no, może z raz) nie miałem problemu z uciekającym piwem z butelki, zaraz po otwarciu. Nie wiem, może to kwestia otwieraczy?

Comment

• kopyr
              • 2004.06
              • 9475

Mój wujek ma notoryczne problemy z Ciechanem Wybornym. U niego zwykle kończy się to ścieraniem podłogi. Nie wiem, ja tam zawsze zdążę przelać piwo do szklanki.
              Co ciekawe jest to jego koronny argument, dlaczego przestał kupować Ciechana. Sprawa do rozważenia, przez browar.
              blog.kopyra.com

Comment

• Candlekeep
                • 2007.11
                • 367

No nie żartuj... Problem z nalewaniem miałby być powodem do zrezygnowania z danego piwa??? Chyba przyczyna leży nieco głębiej...

Comment

• Wujcio_Shaggy
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.01
                  • 4628

Może to nowe etykiety tak działają?
                  Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• JAckson
                    🍼🍼
                    • 2004.05
                    • 6123

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy Wyświetlenie odpowiedzi
                    Sugerujesz, że piwo woli spier..uciekać z takiego opakowania?
                    MM961
                    4:-)

Comment

• kibi
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.07
                      • 1875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Candlekeep Wyświetlenie odpowiedzi
                      No nie żartuj... Problem z nalewaniem miałby być powodem do zrezygnowania z danego piwa??? Chyba przyczyna leży nieco głębiej...
                      To nie jest problem z nalewaniem, tylko z piwem. Poza tym nie każdy lubi spijać piwo z podłogi .

Comment

• kosher
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2005.04
                        • 2318

Ja też się zgodzę. że otwierając ostatnimi czasy Ciechana Wybornego występuje "efekt szampana". Jest to nieco uciążliwe, ale na zmianę smaku na szczęście się nie przekłada.
                        Trzeba więc tylko pamiętać i mieć przygotowane w zanadrzu szkło

Comment

• iron
                          🍼🍼
                          • 2002.08
                          • 6771

Powiem więcej - te uciekające Wujciowe Ciechany były bardzo smaczne, zaryzykuję twierdzenie, że była to jedna z najlepszych warek Ciechana/Gambrinusa jaką zdarzyło mi się raczyć...
                          bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                          Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                          Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• kopyr
                            • 2004.06
                            • 9475

To było w starych szatach. Nowych to jeszcze w rękach nie miałem.
                            blog.kopyra.com

Comment

• Kr33
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2007.08
                              • 7

Tak było ze starymi, tak jest i z nowymi
                              Zawsze, regularnie, w ciemno, na bank. Nigdy się nie zawiodłem przygotowując się do walki z żywiołem
                              Ważne, że u kresu tej walki jest CEL. Jest o co walczyć, mniam

Comment

• Kamień
                                • 2007.07
                                • 361

Ja nigdy nie miewam takich kłopotów z Ciechanem. To znaczy, gdy był w lodówce ale zdążył się ogrzać to też się mocno pieni przy otwieraniu i wyłazi z butelki. Ale tak dzieje mi się zawsze gdy piwo trzymane w lodówce będzie długo wyjęte, więc nie uznaję tego za jakąś swoistą cechę Ciechanów.

Comment

Przetwarzanie...
                                X