Tornado miewałem tylko wtedy, gdy butelka się wytrzęsła, a kiepską pianę, gdy niedokładnie umyłem kufel. Więc do zmywaków, panowie!
Ciechanów, Ciechan Wyborne Niepasteryzowane
Collapse
X
-
Pomagając Wujciowi Niepochwie odmalowywać opuszczane lokum też raczyliśmy się Ciechanami, odstanymi w lodówce - no i większość z nich chciała się udawać na spacer, ale im nie daliśmy - spijaliśmy z szyjkibigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kr33 Wyświetlenie odpowiedzi(...) I zawsze z pianą mam to samo:
najpierw bucha z butelki tak, że muszę je otwierać nad zlewem. Obojętnie, czy schłodzone, czy nie, nigdy nie zdążam odłożyć otwieracza i chwycić kufel, zawsze piana zdąży już wypłynąć. (...)
Zaskakuje mnie to, że nikt tu o tym nie wspomina. Czy to tylko ja tak mam??? I to jest właśnie to moje pytanko
Comment
-
-
Mój wujek ma notoryczne problemy z Ciechanem Wybornym. U niego zwykle kończy się to ścieraniem podłogi. Nie wiem, ja tam zawsze zdążę przelać piwo do szklanki.
Co ciekawe jest to jego koronny argument, dlaczego przestał kupować Ciechana. Sprawa do rozważenia, przez browar.
Comment
-
-
Może to nowe etykiety tak działają?Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy Wyświetlenie odpowiedziMoże to nowe etykiety tak działają?MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Candlekeep Wyświetlenie odpowiedziNo nie żartuj... Problem z nalewaniem miałby być powodem do zrezygnowania z danego piwa??? Chyba przyczyna leży nieco głębiej...
Comment
-
-
Ja też się zgodzę. że otwierając ostatnimi czasy Ciechana Wybornego występuje "efekt szampana". Jest to nieco uciążliwe, ale na zmianę smaku na szczęście się nie przekłada.
Trzeba więc tylko pamiętać i mieć przygotowane w zanadrzu szkło
Comment
-
-
Powiem więcej - te uciekające Wujciowe Ciechany były bardzo smaczne, zaryzykuję twierdzenie, że była to jedna z najlepszych warek Ciechana/Gambrinusa jaką zdarzyło mi się raczyć...bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy Wyświetlenie odpowiedziMoże to nowe etykiety tak działają?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy Wyświetlenie odpowiedziMoże to nowe etykiety tak działają?
Zawsze, regularnie, w ciemno, na bank. Nigdy się nie zawiodłem przygotowując się do walki z żywiołem
Ważne, że u kresu tej walki jest CEL. Jest o co walczyć, mniam
Comment
-
-
Ja nigdy nie miewam takich kłopotów z Ciechanem. To znaczy, gdy był w lodówce ale zdążył się ogrzać to też się mocno pieni przy otwieraniu i wyłazi z butelki. Ale tak dzieje mi się zawsze gdy piwo trzymane w lodówce będzie długo wyjęte, więc nie uznaję tego za jakąś swoistą cechę Ciechanów.
Comment
-
Comment