Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hasintus
Wyświetlenie odpowiedzi
Ciechanów, Ciechan Wyborne Niepasteryzowane
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziCzyżby nowe filtry, czy już się pewniej poczuli. Zwykle Ciechan, który był rzekomo zaraz po rozlewie nie miał więcej niż 4-5 tygodni terminu. A to by oznaczało prawie dwa miesiące, no powiedzmy 8 tygodni.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hasintus Wyświetlenie odpowiedziNie, to ja coś pomieszałem. Data jest 15.09 nie wiem skąd mi się wzięła poprzednia, pewnie z
Comment
-
-
Przecież i tak się chwalą w wywiadach 2-miesięcznym terminem ważności piw niepasteryzowanych. Nie widzę w tym zresztą nic zdrożnego.Last edited by Maidenowiec; 2009-08-25, 21:05.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedziKurczę trzeba było pociągnąć wątek, do dłuższego terminu przydatności za chwilę znalazłaby się jakaś ideologia
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziIMO spokojnie mogliby z 3 tygodnie wydłużyć, bez ryzyka popsucia.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziIMO spokojnie mogliby z 3 tygodnie wydłużyć, bez ryzyka popsucia."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziA po co kombinować jak z takim terminem spokojnie schodzi i jeszcze potrafi braknąć?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika keto Wyświetlenie odpowiedziaha do tego jeszcze praktycznie nie występuje piana....
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ed_hunter Wyświetlenie odpowiedziPodobno są braki w Ciechanie, bo nie mają w co lać - zasłyszane w Piwoszu na Płowieckiej w Warszawie...
No to przywozić te butelki z działek! Szybko! :PPozdrawiam
Artur
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ed_hunter Wyświetlenie odpowiedziPodobno są braki w Ciechanie, bo nie mają w co lać - zasłyszane w Piwoszu na Płowieckiej w Warszawie...
No to przywozić te butelki z działek! Szybko! :P
Comment
-
-
Jeśli ktoś zapomniał, to sam dystrybutor, bo zamiast 20 zamówionych skrzynek przywieźli 6 (zielonego), to coś tu nie gra.
Teraz już jest do oporu, jedynie mały sklepik w Aninie ma braki, ale oni sprzedają Ciechana Wybornego po 3,30 :| więc może niekt nie chciał kupować dużo...
Comment
-
Comment