Warka 25.12.09?
Ciechanów, Ciechan Wyborne Niepasteryzowane
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cannabee776i99 Wyświetlenie odpowiedziWarka 25.12.09?Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomka. jasne złoto. [4]
Piana: Błyskawicznie zniknęła, na dłużej pozostał cieniutki dywanik. [2.5]
Zapach: Dla mnie raczej słaby, jakby lekko chmielowy. [3]
Smak: Początek chlebowo-słodowy, potem wkracza kwaskowatość na zmianę z lekką goryczką, w międzyczasie pojawiała się czasem wodnistość i smak płony. Ale jeszcze do wypicia... [4]
Wysycenie: Słabe, gaz minimalny... [2.5]
Opakowanie: Kabzel n.n. "stare złoto", etykietki mimo że jest dużo na nich "jasnego" mogą się podobać. [3.5]
Uwagi: Kupione u "Marii" w Krakowie. Niedawno piłem i było dużo lepsze. Partia do 9.12.09, parametry na kontrze inne niż w DP 6,2% / 12,1%.
Moja ocena: [3.4]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Demigod Wyświetlenie odpowiedziWczoraj zaliczyłem Ciechana sztuk 2 na mieście.Zdecydowanie czołówka krajowych wyrobów z chmielu .Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Były już tu gdzieś na forum komentarze, na temat zamiany "W jedności siła" na Lwa, może się to podobać, lub nie podobać, ale czy nikt w browarze nie zauważył, że po zmianie krawatki zniknięto zawartość alkoholu. No przecież na to są §.
Comment
-
-
Spokojnie, kopyr, zerknij na kontretykietę. Zmieniła się też
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziSpokojnie, kopyr, zerknij na kontretykietę. Zmieniła się też
Comment
-
-
U mnie jest (data 1.01.10). Po lewej stronie w połowie wysokości. Po prawej na tej samej linii jest pojemność.Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2009-12-17, 22:57.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziU mnie jest (data 1.01.10). Po lewej stronie w połowie wysokości. Po prawej na tej samej linii jest pojemność.
Comment
-
-
Z datą 27.12 to ja mam Mocnego. Wybornego z tą datą nie piłem, 25.12 miał jeszcze starą krawatkę. Co ciekawe Mocny z datą 27.12 ma jeszcze starą krawatkę i nową kontrę, więc dane techniczne są zdublowane. Za to jak mówisz kopyrze, spieprzyli coś edytorsko przy Wybornym. No ale to tylko jednorazowo chyba. Warka 1 styczniowa już jest pod tym względem OK. Pod względem smakowym chyba też jest troszkę lepiej niż ostatnio.
Poniżej fotki z kontrami Wybornego i Mocnego - jako dowód w sprawie.
PS - jak widać - jednak nie w połowie wysokości, tylko na lewo od paska kodowego.Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2009-12-17, 23:34.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziPod względem smakowym chyba też jest troszkę lepiej niż ostatnio.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziDla mnie warka 6.12.09 była całkiem przyzwoita, taka też jest ta do 27.12.09. Bardzo pijalne, przyjemnie kwaskowe, fajny smak chmielu, goryczka w porywach do średniej. Także narzekających namawiam do spróbowania
Dla mnie właśnie to jest nieprzyzwoite. Wolę kupić dobre piwo niż losy na loterii
Comment
-
Comment