Ciechanów, Ciechan Wyborne Niepasteryzowane

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cannabee776i99
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2009.08
    • 658

Warka 25.12.09?

Comment

• YouPeter
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.05
      • 2379

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cannabee776i99 Wyświetlenie odpowiedzi
      Warka 25.12.09?
      Nie. 30.12.09.
      Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• tomek35
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2007.02
        • 497

Z każdą warką to piwo wydaje się coraz gorsze, stało się poprostu wodniste i bez smaku.

Comment

• Javox
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2009.11
          • 6462

Ocena z ARTomatu

Kolor: Słomka. jasne złoto. [4]
          Piana: Błyskawicznie zniknęła, na dłużej pozostał cieniutki dywanik. [2.5]
          Zapach: Dla mnie raczej słaby, jakby lekko chmielowy. [3]
          Smak: Początek chlebowo-słodowy, potem wkracza kwaskowatość na zmianę z lekką goryczką, w międzyczasie pojawiała się czasem wodnistość i smak płony. Ale jeszcze do wypicia... [4]
          Wysycenie: Słabe, gaz minimalny... [2.5]
          Opakowanie: Kabzel n.n. "stare złoto", etykietki mimo że jest dużo na nich "jasnego" mogą się podobać. [3.5]
          Uwagi: Kupione u "Marii" w Krakowie. Niedawno piłem i było dużo lepsze. Partia do 9.12.09, parametry na kontrze inne niż w DP 6,2% / 12,1%.

Moja ocena: [3.4]

Comment

• Demigod
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2009.12
            • 145

Wczoraj zaliczyłem Ciechana sztuk 2 na mieście.Zdecydowanie czołówka krajowych wyrobów z chmielu .
            Ostatnia zmiana dokonana przez Demigod; 2009-12-11, 17:23.

Comment

• jacer
              • 2006.03
              • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Demigod Wyświetlenie odpowiedzi
              Wczoraj zaliczyłem Ciechana sztuk 2 na mieście.Zdecydowanie czołówka krajowych wyrobów z chmielu .
              Tylko, że Ciechana nie robi się z chmielu
              Milicki Browar Rynkowy
              Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
              No Hops, no Glory :)

Comment

• kopyr
                • 2004.06
                • 9475

Były już tu gdzieś na forum komentarze, na temat zamiany "W jedności siła" na Lwa, może się to podobać, lub nie podobać, ale czy nikt w browarze nie zauważył, że po zmianie krawatki zniknięto zawartość alkoholu. No przecież na to są §.
                blog.kopyra.com

Comment

• Pendragon
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13959

Spokojnie, kopyr, zerknij na kontretykietę. Zmieniła się też

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• kopyr
                    • 2004.06
                    • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                    Spokojnie, kopyr, zerknij na kontretykietę. Zmieniła się też
                    U mnie nie ma. Albo kurna ślepy jestem. Gdzie szukać?
                    blog.kopyra.com

Comment

• Pendragon
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13959

U mnie jest (data 1.01.10). Po lewej stronie w połowie wysokości. Po prawej na tej samej linii jest pojemność.
                      Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2009-12-17, 22:57.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• kopyr
                        • 2004.06
                        • 9475

U mnie jest (data 1.01.10). Po lewej stronie w połowie wysokości. Po prawej na tej samej linii jest pojemność.
                        U mnie nie ma, kontra taka jak dotychczas, (data 27.12.09).
                        blog.kopyra.com

Comment

• Pendragon
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13959

Z datą 27.12 to ja mam Mocnego. Wybornego z tą datą nie piłem, 25.12 miał jeszcze starą krawatkę. Co ciekawe Mocny z datą 27.12 ma jeszcze starą krawatkę i nową kontrę, więc dane techniczne są zdublowane. Za to jak mówisz kopyrze, spieprzyli coś edytorsko przy Wybornym. No ale to tylko jednorazowo chyba. Warka 1 styczniowa już jest pod tym względem OK. Pod względem smakowym chyba też jest troszkę lepiej niż ostatnio.
                          Poniżej fotki z kontrami Wybornego i Mocnego - jako dowód w sprawie.

PS - jak widać - jednak nie w połowie wysokości, tylko na lewo od paska kodowego.
                          Attached Files
                          Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2009-12-17, 23:34.

Comment

• kopyr
                            • 2004.06
                            • 9475

Pod względem smakowym chyba też jest troszkę lepiej niż ostatnio.
                            Dla mnie warka 6.12.09 była całkiem przyzwoita, taka też jest ta do 27.12.09. Bardzo pijalne, przyjemnie kwaskowe, fajny smak chmielu, goryczka w porywach do średniej. Także narzekających namawiam do spróbowania
                            blog.kopyra.com

Comment

• ed_hunter
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2008.07
                              • 28

Degustowałem dzisiaj jedną sztukę z datą 10.01.10 i muszę przyznać, że bardzo przyzwoite to piwo było, nawet żałowałem, że zakupiłem jedno, ale po bardzo wielu rozczarowaniach nie odważyłem się na więcej.

Comment

• darekd
                                🍺🍺🍺
                                • 2003.02
                                • 12712

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                                Dla mnie warka 6.12.09 była całkiem przyzwoita, taka też jest ta do 27.12.09. Bardzo pijalne, przyjemnie kwaskowe, fajny smak chmielu, goryczka w porywach do średniej. Także narzekających namawiam do spróbowania
                                Może podaj z wyprzedzeniem, które warki będą całkiem przyzwoite
                                Dla mnie właśnie to jest nieprzyzwoite. Wolę kupić dobre piwo niż losy na loterii

Comment

Przetwarzanie...
                                X