Ciechanów, Ciechan Wyborne Niepasteryzowane

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
    Może podaj z wyprzedzeniem, które warki będą całkiem przyzwoite
    Dla mnie właśnie to jest nieprzyzwoite. Wolę kupić dobre piwo niż losy na loterii
    27.12 u mnie w sklepie ciągle w sprzedaży.

PS: Ty byś pił tylko te "czeskie popłuczyny"
    Last edited by kopyr; 2009-12-18, 00:11.
    blog.kopyra.com

Comment

• darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12565

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi

PS: Ty byś pił tylko te "czeskie popłuczyny"
      Skoro zadajesz pytanie, to odpowiem, że z przyjemnością piłbym więcej polskich piw gdyby były:
      1. lepsze
      2. stabilne

Ostatnio przyjemnie piło mi się produkty Kormorana. Mazowieckie nie jest tak odfermentowane jak Ciechan, który moim zdaniem mógłby zejść z woltażu o 1%

Comment

• CarlBerg
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2003.09
        • 968

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomek35 Wyświetlenie odpowiedzi
        Z każdą warką to piwo wydaje się coraz gorsze, stało się poprostu wodniste i bez smaku.
        Coś w tym jest niestety ... może nie tyle, że "bez smaku, ale niepokojąco jakoś gdzieś tam dominuje (delikatnie pisząc) "szuwarobagienność"
        Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
        Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"

Comment

• YouPeter
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.05
          • 2379

To prawda, że płytsze w smaku się zrobiło. Ostatnio nawet wolę Ciechana mocnego, który jest bardziej treściwy i jak dla mnie wcale nie smakuje jak piwo mocne tylko, zwykłe jasne pełne.
          Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• funky83
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2009.07
            • 136

Piję co jakis czas wybornego i zauważyłem że jego forma zwyżkuje wraz ze spadkiem temperatur. Pite z datą do 09.01.10 pozostawiło bardzo pozytywne wrażenie po sobie

Comment

• andszcz
              Porucznik Browarny Tester
              • 2008.07
              • 310

Piłem wczoraj po raz pierwszy (data styczniowa 2010, dokładniej nie pamiętam) i powiem jedno: GENIALNE! To będzie moje jedno z ulubionych piw, choć u nas b. trudno dostępne (szybko schodzi).
              "Nigdy nic nie ma nie" (Lech W.)

Comment

• Czapayew
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.10
                • 1966

Ufff !!! Można się pogubić w wielorodzajowości "Wybornych" piw z Ciechanowa. Mam nadzieję, że tradłem do dobrego tematu...
                Nie podejmuje się "artomatowej" oceny, gdyż piwko posłużyło mi do popijania wyjątkowo ostrego keczupu (keczapu???) domowej roboty, co wpłynęło na jakość odbioru sensorycznego. Zakonotowałem jedynie mało wyrazistą goryczkę piwa i nietrwałą pianę.
                "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

www.zamkoszlaki.com
                www.piwnekapsle.net

Comment

• jurkas74
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2008.04
                  • 57

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika funky83 Wyświetlenie odpowiedzi
                  Piję co jakis czas wybornego i zauważyłem że jego forma zwyżkuje wraz ze spadkiem temperatur. Pite z datą do 09.01.10 pozostawiło bardzo pozytywne wrażenie po sobie
                  Niestety nie zgodzę się z tym stwierdzeniem, warka z datą do 21.01.2010: brak piany, zapach sfermentowanych jabłek (ogólnie lubię go ale nie w piwie), smaku nie stwierdzono (no może cisowianka). Bardzo nierówne piwo, niektóre warki super a niektóre rozpacz.

Comment

• Cannabee776i99
                    • 2009.08
                    • 658

Ostatnio znajomy się żalił, że Wyborne miało strasznie gorzki, nieprzyjemny smak, a w środku znalazł sporego farfocla.

Piliśmy ostatnio Mocne i na dnie jadnej ze szklanek również jakieś małe, czarne farfocle się ostały, wtf?

Comment

• cororo
                      • 2003.04
                      • 766

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cannabee776i99 Wyświetlenie odpowiedzi
                      Ostatnio znajomy się żalił, że Wyborne miało strasznie gorzki, nieprzyjemny smak, a w środku znalazł sporego farfocla.

Piliśmy ostatnio Mocne i na dnie jadnej ze szklanek również jakieś małe, czarne farfocle się ostały, wtf?
                      To co napisze nie jest winą browaru , raczej kwestią przypadku , ale znajoma znalazła dużych rozmiarów szkło, zraziło ją to mocno do Ciechana.

Comment

• keto
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2009.07
                        • 388

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jurkas74 Wyświetlenie odpowiedzi
                        Niestety nie zgodzę się z tym stwierdzeniem, warka z datą do 21.01.2010: brak piany, zapach sfermentowanych jabłek (ogólnie lubię go ale nie w piwie), smaku nie stwierdzono (no może cisowianka). Bardzo nierówne piwo, niektóre warki super a niektóre rozpacz.
                        Też piłem tą warkę i potwierdzam - strasznie słabiutka, piwo płaskie w smaku, wodniste, a poza tym zniknęła gdzieś chlebowość.
                        Pozdrawiam
                        Artur

Comment

• tomek35
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2007.02
                          • 497

Polecam warkę z datą 18 styczeń, jest dobra w porównaniu z innymi warkami tego piwa.

Comment

• jar_007
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2009.11
                            • 22

pije właśnie z data ważności do 25 stycznia. Jast moim zdaniem(niewyrobionym przyznam) baznedziejne. Jedyny wyczuwalny smak to drożdze, zero chmielu i innych smaków.

Comment

• farcaul
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2005.08
                              • 9

Warka z datą do 17.01

Spore rozczarowanie - znam to piwo od dawna i niestety ostro się stacza...

Piana wprawdzie ok, ale zero charakterystycznego, gorzkawo-"drewnianiego" smaku.
                              Smak zblizony do tanich piw marketowych, to tego słodycz której wcześniej nie było (jakby ktoś dosypał cukru).

Z wyrobów mazowieckich zdecydowanie przerzucam się na Konstancin...

Comment

• YouPeter
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.05
                                • 2379

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika farcaul Wyświetlenie odpowiedzi
                                Piana wprawdzie ok
                                A u mnie jeszcze nigdy piana nie była ok. Zawsze jest dziurawa i szybko opada. Jak jest u Was?
                                Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

Przetwarzanie...
                                X