a tu koledze tofas przyznaje racje! bardzo lubie to piwko i pije je czesto ale spotkalem sie rowniez z niemila sytuacja. bylo to kolo stycznia 2012. rowniez wyczulem dziewne posmaki w tym piwie i nie byla to 1 butelka lecz 3,4 kupowane na przestrzeni 1,5 tygodnia. pomyslalem sobie wtedy ze widocznie ciechan po zdobyciu renomy schodzi na psy jak wiele duzych browarow na szczecie pozniej bylo juz ok. nie wiem czy to wina browaru czy hurtownikow ale mysle ze wina jest raczej po stronie tych drugich...nie raz sie spotkalem z tym ze piwo lezy w cieple, lodowka jak zwykle jest wylaczona bo po co chlodzic piwo zwlaszcza niepasteryzowane a i zdazylo sie ze piwko bylo dawno po terminie.
Ciechanów, Ciechan Wyborne Niepasteryzowane
Collapse
X
-
Piłem warkę z datą do końca maja, żadnych wad smakowych nie stwierdziłem. Słodowo-chlebowa kompozycja, miałem wrażenie że mniej wysycona CO2 niż dawniej, co poczytuję piwu na plus. Jedna sprawa: zalecam unikanie kupowania Lwówków i Ciechanów z Tesco albo innych hiper marketów, tam prawdopodobieństwo kwasa jest najwyższe.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziPiłem warkę z datą do końca maja, żadnych wad smakowych nie stwierdziłem. Słodowo-chlebowa kompozycja, miałem wrażenie że mniej wysycona CO2 niż dawniej, co poczytuję piwu na plus. Jedna sprawa: zalecam unikanie kupowania Lwówków i Ciechanów z Tesco albo innych hiper marketów, tam prawdopodobieństwo kwasa jest najwyższe.
Warka Ciechana z datą 21.05 nie jest zła, ale ustępuje partii z datą 16.05, która emanowała świeżością i orzeźwieniem."Nigdy nic nie ma nie" (Lech W.)
Comment
-
-
Wypite po terminie, który minął 16.05 ale piwo nie było kwaśne ani zepsute...
Piana: średnia, powoli opadała do warstewki i firanek /nie było wypienienia/
Gaz: sredni... może być
Zapach: słodowo-owocowy
Kolor: złoto raczej jasne
Smak: na początku odczucia średnie, słód i lekki kwasek ale z każdym łykiem lepiej... trochę zbożowo i lekko goryczkowo. Odczucie gęstości także się poprawia im bliżej końca...
Graficznie: etykieta główna zmodyfikowana ale wyraźnie przypomina poprzednią... kapsel piw regionalnych
Mimo iż piwo jest "po dacie" wytrzymało, kupione dość dawno z lodówki a potem było w chłodnej i ciemnej piwnicy... Jak czytam to widzę że trafiłem "cudem" na dobrą warkę...
Comment
-
-
-
Beczkowe próbowane z dwóch różnych beczek w katowickiej Białej Małpie w sobotę - trzymało formę.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Od zeszlorocznych letnich upalow nie trafilem na nieudany lub zepsuty egzemplarz. Kiedy czytam ten watek dochodze do wniosku, ze to wszystko wina marketow. Mam o tych placowkach swoje zdanie od dawna. Rzadko tam zagladam."Jedno pivo ne vadi!"
"Kupuje tylko w polskich sklepach!"
Comment
-
-
Właśnie spożyłem, kupione w łódzkim Zofmarze na Pomorskiej, w sklepie było trzymane w lodówce, smakuje bez zarzutu. W marketach Ciechana nie kupuję bo nie chcę przepłacać i też słyszałem opinie że jak stoi na ciepłych półkach to się kwasi.Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
Warka do 01.07.2012
Nie polecam. Mi popsuło opinię o tym piwie i już go za szybko ponownie nie kupię.
Zapach byle jaki, takie nie określony, typowa koncernówka.
Smak, wodniste, lekko kwaskowate, goryczka chmielowa wyczuwalna dopiero po przełknięciu i odczekaniu i to nawet wtedy trzeba jej szukać.
Wysycenie średnie idące w za słabe.
Za taką cenę (coś w okoliciach 3,50zł+butla) to już wolę sobie żywca za drogiego jak na koncernówkę kupić.
Ja sobie odpuszczam to piwo na dobre kilka miesięcy.
Lagerowe jest obecnie o półkę wyżej a cena ciutkę niższa
Comment
-
-
Wczoraj wypiłem 2 z warki 13.07.2012. Ze zwykłego sklepu, z lodówki. Bardzo się zawiodłem - nie było w nim nic ze starego Wybornego. Jakieś rozwodnione, ledwo wyczuwalny smak. Rozumiem, że są warki lepsze i słabsze, ale bez przesady - wypadałoby trzymać jakiś poziom. Na dodatek uwage zwróciły kapsle - sama blacha, bez żadnego nadruku.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anyz Wyświetlenie odpowiedziWczoraj wypiłem 2 z warki 13.07.2012. Ze zwykłego sklepu, z lodówki. Bardzo się zawiodłem - nie było w nim nic ze starego Wybornego. Jakieś rozwodnione, ledwo wyczuwalny smak. Rozumiem, że są warki lepsze i słabsze, ale bez przesady - wypadałoby trzymać jakiś poziom. Na dodatek uwage zwróciły kapsle - sama blacha, bez żadnego nadruku.
Ostatnio nie pijam tego Ciechana, ale jak wziąłem łyka od małżonki to jakbym wodę słodową pił - wodniste i kompletnie bez goryczki. I z czystymi kapslami.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziSmak, wodniste, lekko kwaskowate, goryczka chmielowa wyczuwalna dopiero po przełknięciu i odczekaniu i to nawet wtedy trzeba jej szukać.
Wysycenie średnie idące w za słabe.Last edited by Livres; 2012-06-24, 09:26.
Comment
-
Comment