Piwo nudne do bólu. Za niższe pieniądze można kupić piwa tak samo nijakie. Słód i leciutka goryczka, nic więcej.
Ciechanów, Ciechan Wyborne Niepasteryzowane
Collapse
X
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złocisty, opalizujący [4]
Piana: słabowite, krótkotrwała [3]
Zapach: przyjemny, czysty, słodowy; szkoda, że zero chmielu [4]
Smak: słodowość, przechodząca w skórkę chleba, słaba ziołowa goryczka, lekkie estry(?); generalnie czysty, niezbyt intensywny, ale przyjemny [4]
Wysycenie: nieco za duże [4]
Opakowanie: estetycznie niezłe, są potrzebne informacje [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.9]
Comment
-
-
Comment
-
-
Jako, że Ciechany są u nas rzadko dostępne... widząc je na półce w sklepiku.... kupiłem kilka sztuk ciesząc się na relaks po ciężkiej sylwestrowej nocy.
I co....
Już wlewając do szklanki usłyszałem jeden wielki trzask eksplodującego CO2, piana pokazała się na kilka chwil i znikła !! Smak, cóż pamiętam go z przed kilku(kilkunastu) miesięcy i to co dostałem teraz- praktycznie to samo tylko..... rozcieńczone tak pół na pół i wcale nie jestem pewien czy te drugie pół to była woda!!
Jako, że jestem nieco przesądny zacząłem się bać. Ponoć... jaki pierwszy dzień - taki cały rok !!!!!! Piwnie rozpoczął się dla mnie FATALNIE!!!!!
Jeśli to się potwierdzi, wystąpię do prezesa Jakubiaka o odszkodowanie (skrzynkę albo z dwie Grand Championa- a co!!! Niech wie, że ze mną niema żartów)
I jeszcze jedna nauczka- czytaj Staszek opinie na forum, jedna czy dwie negatywne to może być przypadek, więcej tzn. norma.
Comment
-
-
Jak dla mnie jakość w Ciechanach trzyma jeszcze tylko porter no i Grand Prix (ale to inna bajka). A i jeszcze pszeniczne, ale generalnie Ciechan idzie tropem Ambera, a to bardzo zły tropOstatnia zmiana dokonana przez gramak; 2014-01-01, 15:22.
Comment
-
-
7.02.14
Strasznie słabe piwo... ledwo wypiłem...
Bez dobrych posmaków, cukier na słabym słodzie, domowe landrynki
Dałem się nabrać na cenę 3 zł... a Lagerowe trza było sprawdzone brać za 3.40.
Długo nie wezmę do ręki zielonego nieWybornego...
Miałem skojarzenia z Wienna Lagerem... jak ktoś lubi słodkie /mało piwne/ to może mu smakować.
Comment
-
-
Nic tylko czekać, aż produkty BRJ staną w rzędzie koło GŻ, KP i Grupa Carlsberg
Smutne to, ale niestety do tego to wszystko zmierza, Wyborne nie ma już zupełnie nic wspólnego z warkami sprzed 2-3 lat...
Tak to jest, jak się idzie na ilość, zamiast na jakość.Ostatnia zmiana dokonana przez Mario_Lopez; 2014-01-20, 17:58.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
-
A może to chodzi o to, że idzie się na to, żeby smakowało większej liczbie konsumentów ?
"piję piwo regionalne Ciechan. Bez żółci, niepasteryzowane. Smakuje podobnie jak tyskożywcolech, ale czuć jednak różnicę, że robią to piwo starymi tradycyjnymi metodami, a nie walą tam worki z chemią"
Jakby pijacz żywcolecha kupił mocno (no dobra mocniej) przychmielonego lagera/pilsa to by mu język wykręciło, stwierdził by też "Piwo regionalne, kosztuje sporo, faktycznie czuć różnicę, ale jest dla mnie za gorzkie. Jedno można wypić, ale PIĘCIU przy sobocie bym nie zmógł"
Teorie spiskowe w tym przypadku są dwie:
albo faktycznie ilość zabija jakość
albo celowo "odsmakowuje" się piwo, żeby klient kupił je więcej niż JEDEN raz i więcej sztuk niż JEDNA. Po prostu będzie mu smakowało jak "smaczniejsza i naturalniejsza koncernówka" no i będzie "cool", bo pije zdrowe regionalne piwko.
:]Ostatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2014-01-20, 18:13.
Comment
-
-
Jakby się nie sprzedawało, to by nie robili. Jak ktoś chce bardziej gorzkie, to jest Lagerowe.
Comment
-
-
Dokładnie, tylko ono takie nie ładne, mętne czasami wręcz z farfoclami
no i takie goooorzkie
oraz troszkę gorzej dostępne
:]Ostatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2014-01-20, 18:54.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gramak Wyświetlenie odpowiedziJak dla mnie jakość w Ciechanach trzyma jeszcze tylko porter no i Grand Prix (ale to inna bajka). A i jeszcze pszeniczne, ale generalnie Ciechan idzie tropem Ambera, a to bardzo zły trop
Comment
-
Comment