Ciechanów, Ciechan Wyborne Niepasteryzowane

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgoda
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.05
    • 3516

Który Amber? W miarę w cenie Lagerowego jest tylko Naturalny w puszce, wszystkie inne sporo droższe.
    Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• Seta
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2002.10
      • 6964

Chmielowy, Pszeniczniak i Koźlak. U mnie różnic w cenie nie czuć, bo Amber jest w Kauflandzie, a Ciechan chyba tylko w "sklepie specjalistycznym".
      Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

Comment

• Rycho_128
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2007.03
        • 1054

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedzi
        Który Amber? W miarę w cenie Lagerowego jest tylko Naturalny w puszce, wszystkie inne sporo droższe.
        Naturalny ok, w butelce też jest, niewiele ponad 2 zł, czyli taniej niż Lagerowe, które u nas zawsze 3 z hakiem. Ale lepszy jest Remus, można trafić jak się uda nawet poniżej 2 zł za butelkę. Powiem więcej, lepszy on od "premiumowych" Żywego czy Złotych Lwów, które to jak jakiś czas temu siadły z formą, tak siedzą do tej pory. Nawet Harde niczego sobie, i też tanio. Czyli Amber - żeby podsumować - jest poprawiony w segmencie najtańszych piw. Żywego kupuję.
        A teraz - żeby było cokolwiek na temat - zielonego Wybornego Ciechana też nie kupuję, kiepski, niestety. Tak od co najmniej dwóch lat, jak nie dłużej. A wy tu piszecie, że ostatnio jeszcze gorzej, no to ja już nie wiem.
        Last edited by Rycho_128; 2014-01-21, 19:09.
        Gdański Browar WaRy
        Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
        Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...

Comment

• krzychu_michu
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2013.03
          • 48

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rycho_128 Wyświetlenie odpowiedzi
          Wybornego Ciechana też nie kupuję, kiepski, niestety. Tak od co najmniej dwóch lat, jak nie dłużej. A wy tu piszecie, że ostatnio jeszcze gorzej, no to ja już nie wiem.
          Ważne, że schodzi. Póki się sprzedaje i znajduje swych wielbicieli to browar nie ma co z nim kombinować. Tu nie chodzi o ilość pozytywnych ocen od Użytkowników Browar.biz tylko o kasę i trafienie w gusta oraz kieszeń zdecydowanej większości rodaków. Piwo o uznanej renomie (dawne czasy) w okolicach trzech złociszy, nieźle dostępne, o smaku leszka czy innego tyskacza ale podane jako tzw. regionalne to dziś przepis na sukces.

Comment

• Rycho_128
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2007.03
            • 1054

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krzychu_michu Wyświetlenie odpowiedzi
            Póki się sprzedaje i znajduje swych wielbicieli to browar nie ma co z nim kombinować.
            No, ba, żeby tak było i żeby browar nie kombinował. Ale, niestety, kombinuje na całego, jak tu po kosztach pojechać. Bez kombinowania to piwo byłoby o niebo lepsze. Jak je poznałem, z siedem czy z osiem lat temu, to był najlepszy polski jasny lager, jaki piłem. A teraz szkoda gadać.
            Gdański Browar WaRy

Comment

• marekj
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2010.03
              • 508

No, ba, żeby tak było i żeby browar nie kombinował. Ale, niestety, kombinuje na całego, jak tu po kosztach pojechać. Bez kombinowania to piwo byłoby o niebo lepsze. Jak je poznałem, z siedem czy z osiem lat temu, to był najlepszy polski jasny lager, jaki piłem. A teraz szkoda gadać.
              A ja twierdzę , że w Wybornym niczego nie zmieniono, oczywiście w browarze z tradycyjnymi metodami warzenia zawsze coś może się stać ( ludzie są tylko i aż ludzmi). Tak więc proszę mnie nie posądzać o kombinowanie .

Comment

• Rycho_128
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2007.03
                • 1054

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedzi
                A ja twierdzę , że w Wybornym niczego nie zmieniono, oczywiście w browarze z tradycyjnymi metodami warzenia zawsze coś może się stać ( ludzie są tylko i aż ludzmi). Tak więc proszę mnie nie posądzać o kombinowanie .
                Jeżeli w czymś uraziłem, to przepraszam, ale takie mam subiektywne odczucia. Nie tylko ja zresztą, co wyraźnie w tym wątku widać. Oczywiście dam jeszcze szansę Wybornemu (Mocne cały czas kupuję, raz jest lepiej, raz gorzej) i zobaczymy. A tak w ogóle to Lagerowe, mimo wahań formy, wg mnie ratuje sytuację w temacie "Ciechan Jasny Pełny".
                Last edited by Rycho_128; 2014-01-21, 20:56.
                Gdański Browar WaRy

Comment

• Seta
                  • 2002.10
                  • 6964

Z całym szacunkiem Panie Marku, ale Wyborne zmieniło się. Jego smak się zmienił. Samo?
                  Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

Comment

• marekj
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2010.03
                    • 508

Jeżeli w czymś uraziłem, to przepraszam, ale takie mam subiektywne odczucia. Nie tylko ja zresztą, co wyraźnie w tym wątku widać. Oczywiście dam jeszcze szansę Wybornemu (Mocne cały czas kupuję, raz jest lepiej, raz gorzej) i zobaczymy. Lagerowe, mimo wahań formy, wg mnie ratuje sytuację w temacie "Ciechan Jasny Pełny".
                    Przypuszczam ,że nie ma w Polsce osoby która więcej wypiła C W niż ja. I fakt czasami coś się stanie np. w 2008 roku dostarczano nam bez uprzedzenia wodę ze zmianami fizykochemicznymi , które mieściły się w normach , ale niestety miały wpływ na nasze piwa. Dowiedzieliśmy się dużo później w efekcie mamy dziś stację uzdatniania wody. Myślę jednak ,że czasami przesadzacie z ocenami CW ma być delikatnym jasnym Lagerem i takim jest.

Comment

• marekj
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2010.03
                      • 508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
                      Z całym szacunkiem Panie Marku, ale Wyborne zmieniło się. Jego smak się zmienił. Samo?
                      Nie zmienił się skład ,receptura ,miejsce i co mogę jeszcze napisać ?

Comment

• Seta
                        • 2002.10
                        • 6964

Dostawca surowców? Piwowar? Czujniki temperatury w kadziach? Nie wiem. Jestem pewien, że zmienił się smak.
                        ...
                        Ale dobra, kupię (z lodówki) przy następnej okazji i ocenię jeszcze raz. Może się mylę.

Comment

• Javox
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2009.11
                          • 6396

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedzi
                          ....Myślę jednak ,że czasami przesadzacie z ocenami CW ma być delikatnym jasnym Lagerem i takim jest.
                          A chmielu może ciut brakuje a "słodkiego" ciut za dużo? Chyba taka jest różnica...

Dobrze jeszcze że jest Lagerowe...

Comment

• marekj
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2010.03
                            • 508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
                            Dostawca surowców? Piwowar? Czujniki temperatury w kadziach? Nie wiem. Jestem pewien, że zmienił się smak.
                            ...
                            Ale dobra, kupię (z lodówki) przy następnej okazji i ocenię jeszcze raz. Może się mylę.
                            SETA znamy się od lat czy moją działalność można nazywać kombinatorstwem? Piwa Lagrowe tzw czyste są jednymi z najtrudniejszych do warzenia piw. Bowiem każde zachwianie technologii czy mały spadek jakości surowców ma bezpośredni wpływ na ocenę organoleptyczną. Ewentualne błędy wykrywane są dopiero po trzech - czterech miesiącach, a czasami do sześciu od uwarzenia.

Comment

• marekj
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2010.03
                              • 508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedzi
                              A chmielu może ciut brakuje a "słodkiego" ciut za dużo? Chyba taka jest różnica...

Dobrze jeszcze że jest Lagerowe...
                              Łatwo by było dosypać dwa wiaderka chmielu- przykryje błędy i będzie OK . Ale Wyborne było i jest delikatnym - bardzo wrażliwym piwem. A słodycz jest nie od cukru a od słodu.

Comment

• Seta
                                • 2002.10
                                • 6964

MAREKJ - JA dotąd nie mówiłem nic o kombinowaniu. Sam zarządzam produkcją i wiem, że nie zawsze szef wie wszystko. Ty pewnie też to wiesz.
                                Jako konsument nie interesuje mnie jakich surowców, narzędzi czy zasobów używa producent. Interesuje mnie produkt finalny. Jeśli jakość spada, to protestuję. Takie jest prawo klienta. Klient nie jest właściwym podmiotem do diagnozowania przyczyn.
                                Aczkolwiek - jeśli potrzebujesz - służę pomocą jako audytor.

Comment

Przetwarzanie...
                                X