Który Amber? W miarę w cenie Lagerowego jest tylko Naturalny w puszce, wszystkie inne sporo droższe.
Ciechanów, Ciechan Wyborne Niepasteryzowane
Collapse
X
-
-
A teraz - żeby było cokolwiek na temat - zielonego Wybornego Ciechana też nie kupuję, kiepski, niestety. Tak od co najmniej dwóch lat, jak nie dłużej. A wy tu piszecie, że ostatnio jeszcze gorzej, no to ja już nie wiem.Ostatnia zmiana dokonana przez Rycho_128; 2014-01-21, 19:09.Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
Ważne, że schodzi. Póki się sprzedaje i znajduje swych wielbicieli to browar nie ma co z nim kombinować. Tu nie chodzi o ilość pozytywnych ocen od Użytkowników Browar.biz tylko o kasę i trafienie w gusta oraz kieszeń zdecydowanej większości rodaków. Piwo o uznanej renomie (dawne czasy) w okolicach trzech złociszy, nieźle dostępne, o smaku leszka czy innego tyskacza ale podane jako tzw. regionalne to dziś przepis na sukces.Comment
-
No, ba, żeby tak było i żeby browar nie kombinował. Ale, niestety, kombinuje na całego, jak tu po kosztach pojechać. Bez kombinowania to piwo byłoby o niebo lepsze. Jak je poznałem, z siedem czy z osiem lat temu, to był najlepszy polski jasny lager, jaki piłem. A teraz szkoda gadać.Gdański Browar WaRy
Comment
-
No, ba, żeby tak było i żeby browar nie kombinował. Ale, niestety, kombinuje na całego, jak tu po kosztach pojechać. Bez kombinowania to piwo byłoby o niebo lepsze. Jak je poznałem, z siedem czy z osiem lat temu, to był najlepszy polski jasny lager, jaki piłem. A teraz szkoda gadać.Comment
-
Jeżeli w czymś uraziłem, to przepraszam, ale takie mam subiektywne odczucia. Nie tylko ja zresztą, co wyraźnie w tym wątku widać. Oczywiście dam jeszcze szansę Wybornemu (Mocne cały czas kupuję, raz jest lepiej, raz gorzej) i zobaczymy. A tak w ogóle to Lagerowe, mimo wahań formy, wg mnie ratuje sytuację w temacie "Ciechan Jasny Pełny".Ostatnia zmiana dokonana przez Rycho_128; 2014-01-21, 20:56.Gdański Browar WaRy
Comment
-
Jeżeli w czymś uraziłem, to przepraszam, ale takie mam subiektywne odczucia. Nie tylko ja zresztą, co wyraźnie w tym wątku widać. Oczywiście dam jeszcze szansę Wybornemu (Mocne cały czas kupuję, raz jest lepiej, raz gorzej) i zobaczymy. Lagerowe, mimo wahań formy, wg mnie ratuje sytuację w temacie "Ciechan Jasny Pełny".. I fakt czasami coś się stanie np. w 2008 roku dostarczano nam bez uprzedzenia wodę ze zmianami fizykochemicznymi , które mieściły się w normach , ale niestety miały wpływ na nasze piwa. Dowiedzieliśmy się dużo później w efekcie mamy dziś stację uzdatniania wody. Myślę jednak ,że czasami przesadzacie z ocenami CW ma być delikatnym jasnym Lagerem i takim jest.
Comment
-
Comment
-
SETA znamy się od lat czy moją działalność można nazywać kombinatorstwem? Piwa Lagrowe tzw czyste są jednymi z najtrudniejszych do warzenia piw. Bowiem każde zachwianie technologii czy mały spadek jakości surowców ma bezpośredni wpływ na ocenę organoleptyczną. Ewentualne błędy wykrywane są dopiero po trzech - czterech miesiącach, a czasami do sześciu od uwarzenia.Comment
-
Łatwo by było dosypać dwa wiaderka chmielu- przykryje błędy i będzie OK . Ale Wyborne było i jest delikatnym - bardzo wrażliwym piwem. A słodycz jest nie od cukru a od słodu.Comment
-
MAREKJ - JA dotąd nie mówiłem nic o kombinowaniu. Sam zarządzam produkcją i wiem, że nie zawsze szef wie wszystko. Ty pewnie też to wiesz.
Jako konsument nie interesuje mnie jakich surowców, narzędzi czy zasobów używa producent. Interesuje mnie produkt finalny. Jeśli jakość spada, to protestuję. Takie jest prawo klienta. Klient nie jest właściwym podmiotem do diagnozowania przyczyn.
Aczkolwiek - jeśli potrzebujesz - służę pomocą jako audytor.Comment