Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes
Wyświetlenie odpowiedzi
Ciechanów, Ciechan Wyborne Niepasteryzowane
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziCzy ostrość, pikantność itp. zawsze odczuwałeś tak samo? Czy zwykły czarny pieprz nadal jest dla ciebie tak samo pikantny jak ćwierć wieku temu, gdy dopiero poznawałeś ostre smaki jako dziecko?
Comment
-
-
Pytanie do marekj:
Dlaczego nie umożliwiacie zakupu na waszej stronie internetowej, tak jak to było kilka lat temu? Można by się w prosty sposób przekonać, czy zarzuty odnośnie gorszego piwa wynikają z waszej winy, czy wynikają np. z nieodpowiedniego składowania w hurtowni/sklepie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pinto Wyświetlenie odpowiedziPytanie do marekj:
Dlaczego nie umożliwiacie zakupu na waszej stronie internetowej, tak jak to było kilka lat temu? Można by się w prosty sposób przekonać, czy zarzuty odnośnie gorszego piwa wynikają z waszej winy, czy wynikają np. z nieodpowiedniego składowania w hurtowni/sklepie.
1.Przepisy nie pozwalają na sprzedawanie alkoholu na odległość .
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, idealny dla lagera. Nikt tu nie może się przyczepić. [5]
Piana: Biała, ma grube pęcherzyki, ale kożuszek trzyma się długo. Szkło jest lekko oblepione firankami. [3.5]
Zapach: Świeżego piwa !! Jest jęczmień i lekki chmiel. Minimalny diacetyl, ale ja lubię minimalny diacetyl. Żadnych wad: zbyt dużego diacetylu, DMS-u , stęchlizny, metaliczności, skarpety, kartonu i ściery nie ma .
To po co ta wczorajsza dyskusja? [5]
Smak: Lekkie i wysoce pijalne mimo 6% alk.
Pół na pół słód i chmiel, trochę kwaskowate na finiszu.
No wiecie, to jest lager i tak ma smakować. [4]
Wysycenie: Zdecydowanie wysokie. Dobre na lato, ale nie na dziś, dlatego nie wiem jak ocenić. [3.5]
Opakowanie: Na plus dla Ciechana jest to, że nie zmienia swoich etykiet. Człowiek się przyzwyczaił i niech tak będzie. [4.5]
Uwagi: Obserwowałem wczorajszą dyskusję na forum. Pamiętam też te pierwsze warki Wybornego. Trochę przesadzacie, za dużo amerykańskich chmieli pojawiło się. Ja je lubię, ale trzeba docenić też porządny polski lager.
Moja ocena: [4.35]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yaro74 Wyświetlenie odpowiedziDariusz, z jaką datą to piwo ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki Wyświetlenie odpowiedzi2 marzec chyba, bo oni tu tak nierówno odznaczają na kontretykiecie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki Wyświetlenie odpowiedziObserwowałem wczorajszą dyskusję na forum. Pamiętam też te pierwsze warki Wybornego. Trochę przesadzacie, za dużo amerykańskich chmieli pojawiło się. Ja je lubię, ale trzeba docenić też porządny polski lager.
Taka mała pozalagerowa dygresja i spowiedź w kwestii BRJ.
Comment
-
-
W moim odczuciu piwo się nie zmieniło, a jeżeli to minimalnie - gusta się zmieniły. Jak zaczynałem przygodę z piwami innymi niż koncernowe, to uważałem CW za najlepsze, a lagerowe mi nie bardzo smakowało. Ale w pewnym momencie sytuacja się odwróciła i jestem pewny, że w tym czasie poziom obu piw się nie zmieniał.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zohan666 Wyświetlenie odpowiedziW moim odczuciu piwo się nie zmieniło, a jeżeli to minimalnie - gusta się zmieniły. Jak zaczynałem przygodę z piwami innymi niż koncernowe, to uważałem CW za najlepsze, a lagerowe mi nie bardzo smakowało.
I nie dlatego, że zmienił mi się smak. Trapiści, dobre niemieckie pilsy i pszenice, oryginalne AIPA były dostępne i wtedy. Trudniej, ale były. I niektórzy z nas je pijali.
Comment
-
Comment