Jakby dało się zareklamować piwo z wadą, to w niektórych markach piłbyś za 3zł przez cały rok.
Ciechanów, Ciechan Wyborne Niepasteryzowane
Collapse
X
-
Nie sądzę żeby był to efekt kupażowania resztek Miodowego, Lagerowego i Wybornego
Mam jeszcze 3 sztuki z tą datą. Może Ciechan przyśle mi nówki prosto z taśmy?
Przed otwarciem kolejnej dokładnie obejrzę butelkę.Last edited by Pendragon; 2014-02-12, 09:50.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziW Ciechanie Wybornym miód ? Piwo mętne ?
takie kwiatowo-miodowe akcenty w lagerach którym zbliża się data do spożycia (szczególnie przy koncerniakach i ich rocznej ważności) to nie nowość
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Winter Wyświetlenie odpowiedziKolor: Złocisto-słoneczny, wzorcowy. [4.5]
Piana: Lekka, drobno-pęcherzykowa, biała, krótko się utrzymuje [4]
Zapach: Niezbyt intensywny, przyjemny i delikatny. [4.5]
Smak: Klasyka gatunku, harmonijne dopasowanie chmieli i słodu, przyjemne i pijalne, wyważona goryczka dopełniająca smaku. [5]
Wysycenie: Dla mnie jest odpowiednie, po prostu w sam raz, ale nie lubię zbyt mocnego wysycenia. [4.5]
Opakowanie: Przejrzyste, czytelna nazwa browaru jak i samego piwa, plus za zwrotną butelkę. [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.65]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedziA jaki jest styl tego piwa? Jak byś to ocenił?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedzihehehe... - ciekawe czy Pan panie Marku powie jaki styl ma Wyborne?
a z innej beczki: - Właśnie pije Grand Prix'a i obym mógł ten "skarb" pić częściej!
Comment
-
-
Jako wielokrotnie oceniający CW, muszę stwierdzić:
Warka 06.03.14 - mimo skaładowania w sklepie przy ściance grzejacej lodówki /stoi w skrzynakch obok Lodówki z ciastami i deserami/ jest niezłe, zeby nie napisać wyborne.
Ja mimo kilku nieudanych prób, dalej daje szanse CW. Kilka zim temu, strzałem w stopę okazało sie postawienie na 12 godzn piwa w ciepłym miejscu.
Szanuje zakłady piwowarskie które robią piwo metoda na czuja, nazwijmy to "naturalną"
W końcu sam nie mogę zrobić równego wina z jabłek mimo że co roku staram sie tylko powtarzać sukcesy z lat ubiegłych.
Znając nastawienie p Marka, myślę ze czasami spaceruje między kadziami i do rażących uchybien podczas produkcji nie dochodzi.
Dziś CW mi wynagrodził.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedziStrong Pale Lager/Imperial Pils napisali na RateBeer... trzeba więc napisać aby poprawili na Full Light.
Dla mnie to wiedeński lager /słodki bez znaczącej goryczki/
Comment
-
-
Musiałem mieć wyjątkowego pecha z poprzednią butelką. Przypomnę - kupaż Lagerowego z Miodowym. Następna butelka już klarowna i czysta profilowo. Kolejne butelki też obejrzałem pod światło i wygląda na to, że tylko jedna butelka była trefna.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Po raz pierwszy Ciechana Wybornego piłem bodaj w listopadzie 2013, ze trzy miesiące po powrocie z krainy mroku zwanej abstynencją. Zapamiętałem to piwo jako dość jednowymiarowe, ale też niesamowicie pijalne. Mocno chlebowe oraz słodowe akcenty i niewielka, ale jednak wyczuwalna goryczka składały się (przynajmniej dla mnie) na codzienne piwo idealne. Miałem cztery butelki i zanim się spostrzegłem, pozostało po nich jedynie pozytywne wspomnienie. Jako, że wpadłem w wir rewolucji i szału zakupów, nie miałem kiedy do niego wrócić. Obserwowałem jednak wpisy na forum i wszelką krytykę Wybornego kwitowałem pobłażliwym uśmieszkiem. Myślałem, że ludzie opili się wymyślnych browarów i mają wygórowane wymagania co do tego piwa. Zapominają, że tu liczy się pijalność, a nie jakieś metafizyczne doznania. Zwracam tym ludziom honor… Dziś się złamałem i pomimo ciągle rosnącej kolejki piw do degustacji, ponadprogramowo zakupiłem nową butelkę Ciechana, która kusiła mnie od dawna. Data: 18.03.14 / 2. Otwieram butelkę i... zapach... taki zwyczajny, lagerowy. Niby jest chlebowo i słodowo, ale dominuje żelazo... w smaku żelazo też jest, ale delikatne. Goryczka słaba, piwo niezbyt treściwe, wręcz wodniste. Czar prysł. Zapamiętałem cudowną chlebowość, której tutaj prawie nie ma. Jak na razie, w moim odczuciu piwo nie warte powtórzenia. Z żelazistych lagerów wolę już tańsze Brackie, albo coś z Raciborza. Wrócę do Ciechana pewnie w lecie i mam nadzieję, że piwo to oczaruje mnie na nowo.
Comment
-
-
Warka 17.03.2014
kupione na przecenie za 1,70zł
Piana: bardzo ładna, obfita drobna, szybko jednak opadła. na pocieszenie, że pozostała w formie grubego kożuszka, który bardzo ładnie do samego końca oblepiał szkło. Duży plus
Kolor: słomkowo jasno żółty
Aromat: nikły, lekko słodowy i mydlany, ogólnie słabo
SMAK: jest lepiej niż zapamiętałem to piwo. Wtedy była to nijaka woda z posmakiem słodowym. Obecnie co prawda jest słodowo, ale w miarę przyjemnie. Goryczka słaba leciutko wyższa niż w poprawnych eurolagerach. O dziwo pije sięw miaręszybko i bezproblemowo. Określiłbym to jako bardzo poprawnego eurolagera, co może być plusem (duża pijalność w upalne dni) a zarazem minusem jeśli spojrzeć na to od tej strony, że jest to w końcu "browar regionalny" a smakuje jak zwykła w miarę smaczna masówka.
nie odrzuca, nie zachwyca. Zwykłe codzienne piwo dla mało wybrednych.
Ale nie za tą cenę.
bez dwóch zdań lepiej kupić lagerowe albo od biedy marcowe
Wniosek: w upalne lato jak będzie promocja to kupię ponownie
Comment
-
Comment