Ciechanów, Ciechan Wyborne Niepasteryzowane

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Seta
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.10
    • 6964

Jakby dało się zareklamować piwo z wadą, to w niektórych markach piłbyś za 3zł przez cały rok.

Comment

• Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

Nie sądzę żeby był to efekt kupażowania resztek Miodowego, Lagerowego i Wybornego
      Mam jeszcze 3 sztuki z tą datą. Może Ciechan przyśle mi nówki prosto z taśmy?
      Przed otwarciem kolejnej dokładnie obejrzę butelkę.
      Last edited by Pendragon; 2014-02-12, 09:50.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• dlugas
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2006.04
        • 4014

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedzi
        W Ciechanie Wybornym miód ? Piwo mętne ?
        miodowe aromaty to chyba często spotykana norma w starym piwie.
        takie kwiatowo-miodowe akcenty w lagerach którym zbliża się data do spożycia (szczególnie przy koncerniakach i ich rocznej ważności) to nie nowość
        Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
        Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
        FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• Javox
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2009.11
          • 6410

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Winter Wyświetlenie odpowiedzi
          Kolor: Złocisto-słoneczny, wzorcowy. [4.5]
          Piana: Lekka, drobno-pęcherzykowa, biała, krótko się utrzymuje [4]
          Zapach: Niezbyt intensywny, przyjemny i delikatny. [4.5]
          Smak: Klasyka gatunku, harmonijne dopasowanie chmieli i słodu, przyjemne i pijalne, wyważona goryczka dopełniająca smaku. [5]
          Wysycenie: Dla mnie jest odpowiednie, po prostu w sam raz, ale nie lubię zbyt mocnego wysycenia. [4.5]
          Opakowanie: Przejrzyste, czytelna nazwa browaru jak i samego piwa, plus za zwrotną butelkę. [4.5]
          Uwagi:

Moja ocena: [4.65]
          A jaki jest styl tego piwa? Jak byś to ocenił?

Comment

• marekj
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2010.03
            • 508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedzi
            A jaki jest styl tego piwa? Jak byś to ocenił?
            zawsze powinno się oceniać piwo a nie styl.

Comment

• Seta
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.10
              • 6964

Javox nie prosi o ocenę stylu, tylko o zakwalifikowanie CWN do konkretnego stylu, skoro Winter użył określenia "klasyka gatunku".

Comment

• Javox
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2009.11
                • 6410

hehehe... - ciekawe czy Pan panie Marku powie jaki styl ma Wyborne?

a z innej beczki: - Właśnie pije Grand Prix'a i obym mógł ten "skarb" pić częściej!

Comment

• marekj
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2010.03
                  • 508

hehehe... - ciekawe czy Pan panie Marku powie jaki styl ma Wyborne?

a z innej beczki: - Właśnie pije Grand Prix'a i obym mógł ten "skarb" pić częściej!
                  CW jest czystym piwem jasnym pełnym warzonym w Ciechanowie.

Comment

• Javox
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2009.11
                    • 6410

Strong Pale Lager/Imperial Pils napisali na RateBeer... trzeba więc napisać aby poprawili na Full Light.

Dla mnie to wiedeński lager /słodki bez znaczącej goryczki/
                    Last edited by Javox; 2014-02-12, 22:27.

Comment

• misha22
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2008.12
                      • 128

Jako wielokrotnie oceniający CW, muszę stwierdzić:

Warka 06.03.14 - mimo skaładowania w sklepie przy ściance grzejacej lodówki /stoi w skrzynakch obok Lodówki z ciastami i deserami/ jest niezłe, zeby nie napisać wyborne.
                      Ja mimo kilku nieudanych prób, dalej daje szanse CW. Kilka zim temu, strzałem w stopę okazało sie postawienie na 12 godzn piwa w ciepłym miejscu.

Szanuje zakłady piwowarskie które robią piwo metoda na czuja, nazwijmy to "naturalną"
                      W końcu sam nie mogę zrobić równego wina z jabłek mimo że co roku staram sie tylko powtarzać sukcesy z lat ubiegłych.

Znając nastawienie p Marka, myślę ze czasami spaceruje między kadziami i do rażących uchybien podczas produkcji nie dochodzi.

Dziś CW mi wynagrodził.

Comment

• pioterb4
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2006.05
                        • 4322

Strong Pale Lager/Imperial Pils napisali na RateBeer... trzeba więc napisać aby poprawili na Full Light.

Dla mnie to wiedeński lager /słodki bez znaczącej goryczki/
                        Bez jaj. To jest European lager.

Comment

• Javox
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2009.11
                          • 6410

HEHEHEHEH

Niechaj będzie!

Comment

• Pendragon
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13952

Musiałem mieć wyjątkowego pecha z poprzednią butelką. Przypomnę - kupaż Lagerowego z Miodowym. Następna butelka już klarowna i czysta profilowo. Kolejne butelki też obejrzałem pod światło i wygląda na to, że tylko jedna butelka była trefna.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• apaczu
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2013.10
                              • 168

Po raz pierwszy Ciechana Wybornego piłem bodaj w listopadzie 2013, ze trzy miesiące po powrocie z krainy mroku zwanej abstynencją. Zapamiętałem to piwo jako dość jednowymiarowe, ale też niesamowicie pijalne. Mocno chlebowe oraz słodowe akcenty i niewielka, ale jednak wyczuwalna goryczka składały się (przynajmniej dla mnie) na codzienne piwo idealne. Miałem cztery butelki i zanim się spostrzegłem, pozostało po nich jedynie pozytywne wspomnienie. Jako, że wpadłem w wir rewolucji i szału zakupów, nie miałem kiedy do niego wrócić. Obserwowałem jednak wpisy na forum i wszelką krytykę Wybornego kwitowałem pobłażliwym uśmieszkiem. Myślałem, że ludzie opili się wymyślnych browarów i mają wygórowane wymagania co do tego piwa. Zapominają, że tu liczy się pijalność, a nie jakieś metafizyczne doznania. Zwracam tym ludziom honor… Dziś się złamałem i pomimo ciągle rosnącej kolejki piw do degustacji, ponadprogramowo zakupiłem nową butelkę Ciechana, która kusiła mnie od dawna. Data: 18.03.14 / 2. Otwieram butelkę i... zapach... taki zwyczajny, lagerowy. Niby jest chlebowo i słodowo, ale dominuje żelazo... w smaku żelazo też jest, ale delikatne. Goryczka słaba, piwo niezbyt treściwe, wręcz wodniste. Czar prysł. Zapamiętałem cudowną chlebowość, której tutaj prawie nie ma. Jak na razie, w moim odczuciu piwo nie warte powtórzenia. Z żelazistych lagerów wolę już tańsze Brackie, albo coś z Raciborza. Wrócę do Ciechana pewnie w lecie i mam nadzieję, że piwo to oczaruje mnie na nowo.

Comment

• dlugas
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼
                                • 2006.04
                                • 4014

Warka 17.03.2014
                                kupione na przecenie za 1,70zł

Piana: bardzo ładna, obfita drobna, szybko jednak opadła. na pocieszenie, że pozostała w formie grubego kożuszka, który bardzo ładnie do samego końca oblepiał szkło. Duży plus
                                Kolor: słomkowo jasno żółty
                                Aromat: nikły, lekko słodowy i mydlany, ogólnie słabo

SMAK: jest lepiej niż zapamiętałem to piwo. Wtedy była to nijaka woda z posmakiem słodowym. Obecnie co prawda jest słodowo, ale w miarę przyjemnie. Goryczka słaba leciutko wyższa niż w poprawnych eurolagerach. O dziwo pije sięw miaręszybko i bezproblemowo. Określiłbym to jako bardzo poprawnego eurolagera, co może być plusem (duża pijalność w upalne dni) a zarazem minusem jeśli spojrzeć na to od tej strony, że jest to w końcu "browar regionalny" a smakuje jak zwykła w miarę smaczna masówka.
                                nie odrzuca, nie zachwyca. Zwykłe codzienne piwo dla mało wybrednych.
                                Ale nie za tą cenę.
                                bez dwóch zdań lepiej kupić lagerowe albo od biedy marcowe

Wniosek: w upalne lato jak będzie promocja to kupię ponownie
                                Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                                Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                                FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

Przetwarzanie...
                                X