Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Branti
Wyświetlenie odpowiedzi
Ciechanów, Ciechan Wyborne Niepasteryzowane
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, nie ma się do czego przyczepić. [5]
Piana: Niezbyt wysoka, ale oblepia szkło. [3.5]
Zapach: Słodowy zapach z nutami karmelu. Tragedii nie ma. Szału też nie. [2.5]
Smak: Słodowo-kwaskowy smak, chmielu jak na lekarstwo. Jednak znowu - większych błędów nie ma. [2.5]
Wysycenie: Jest niskie, ale odpowiada mi to w tym piwie. Ciechan Lagerowy dla przykładu, którego piłem tego samego dnia, miał wysycenie za wysokie. [4]
Opakowanie: Proste, minimalistyczne i eleganckie. Półkę z Ciechanami z daleka widać w sklepie. Brak jednak pełnego składu. [4]
Uwagi: Średniak. Z ceną 4 zł z potencjałem do zostania letnim piwem do gaszenia pragnienia. Słyszałem jednak o sporych nierównościach między warkami. Widocznie trafiłem na tę lepszą.
Moja ocena: [2.875]
Comment
-
-
hehe
JAVOX gdzieś jest? i nie grzmisz :]
Comment
-
-
? ech co tu się dzieje !!!!!!!!!!!!
20 postów i chwali bezsmakowe prawie piwo?
hehehhehe znowu odezwał się ktoś kto lubi piwo prawie jak z koncernu! /które ma wszystkim smakować/
Dlugas masz rację! - trzeba czuwać nad błędami młodości "niektórych" i kumoterstwem może czasem nie bezinteresownym...
No aleśmy nie poszli w adminy
Comment
-
-
Oczywiście to nie jest koncernówka ale target jest jasny: - faceci ledwo znoszący gorzkość w piwie i kobiety... i oczywiście Pan Marek lubi takie Wyborne
Ja nie zaliczam się do żadnej z tych grup więc wolę Lagerowe lub chociażby... takiego Jever'a / hehehehe /
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedziale target jest jasny: - faceci ledwo znoszący gorzkość w piwie i kobiety... /Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedzi? ech co tu się dzieje !!!!!!!!!!!!
20 postów i chwali bezsmakowe prawie piwo?
hehehhehe znowu odezwał się ktoś kto lubi piwo prawie jak z koncernu! /które ma wszystkim smakować/
Dlugas masz rację! - trzeba czuwać nad błędami młodości "niektórych" i kumoterstwem może czasem nie bezinteresownym...
No aleśmy nie poszli w adminy
Comment
-
-
Receptura Ciechana Wybornego jest nie zmieniona od prawie 30u lat, nigdy to piwo nie było goryczkowe i pewnie nie będzie. To oczywiście jest ogólnodostępne forum, gdzie każdy nawet nawalony pseudoznawca może wyrazić swoje zdanie.
Znajdzie się tu na tym ogólnodostępnym forum wielu nawalonych pseudoznawców, którzy są innego zdania łącznie ze mną.
Kiedyś to piwo mi smakowało dziś nie i tyle.
PS: Skoro dopisujesz się tu na tym niegodnym "fachowca" forum to też masz trochę z tych pseudo .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedzi30 lat? Bardzo ciekawe... /nie przesadziłeś?/...Last edited by emes; 2014-12-14, 18:00.
Comment
-
-
Nikt Cię tu nie obraża więc żądam tego samego!
A co powiesz o pasteryzacji i niepasteryzacji w przeszłości , dostawcach chmielu i słodu, uzdatnianiu wody i innych drobiazgach
teoretycznie mających wpływ na efekt końcowy?
Też niezmienne?
A sprzęt jest ten sam od prawie 30 lat?
Last edited by Javox; 2014-12-14, 18:16.
Comment
-
-
Jestem w stanie uwierzyć, że nie było drastycznych zmian receptury, ze jest mniej więćej taka sama, że koncepcja na pwio jest faktycznie niezmienna. Natomist wątpię, że przez tak długi czas nie dokonywano żadnych korekt. Zawartość alkoholu na pewno uległa zmianie na przestrzeni lat.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziJestem w stanie uwierzyć, że nie było drastycznych zmian receptury, ze jest mniej więćej taka sama, że koncepcja na pwio jest faktycznie niezmienna. Natomist wątpię, że przez tak długi czas nie dokonywano żadnych korekt. Zawartość alkoholu na pewno uległa zmianie na przestrzeni lat.
Krzysztofa, który na ostatnim złocie browar.biz mówił, że receptura Ciechana Wybornego od 25 lat jest niezmieniona.
Comment
-
Comment