Zależy od Auchan ... I tak nie kupię tak słąbego piwa . Wystarczy dołóżyć 1.45 zł (#960) i mam Pintę , którą wypijam z smakiem
Ciechanów, Ciechan Wyborne Niepasteryzowane
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher Wyświetlenie odpowiedziInflacja mocno wpłynęła na zielonego Ciechana
Comment
-
-
-
Ta cena z mojego zdjęcia jest marketowa. Eurospar w Blue City (W-wa).
Ale coś chyba jest na rzeczy z podwyżkami na Ciechany, bo widziałem w tym tygodniu w Auchan Lagerowego już za 9.19 zł.
Jak będą tak dowalali ceny za swoje klasyczne jasne piwa to rynek ich jeszcze bardziej zweryfikuje.
Comment
-
-
Znalazłem w Żabce przecenioną o 50% warkę 29.10.22. Czyli wyszło za 3.25 zł. per sztuka.
Co może być z nią nie tak pomyślałem czyszcząc półkę?
Teraz już wiem. Partia charakteryzuje się olbrzymim przegazowaniem. Gejzer przy otwarciu, nawet powolnym, każdej butelki.
Jak się szybko złapie do litrowego kufla to jest szansa uratować całość. Ewentualne rozwiązanie to bardzo powolne odkapslowywanie przez 5-10 minut i stopniowe wypuszczanie gazu.
Na smak na szczęście ten defekt nie wpłynął. Wciąż lepszy niz koncernowy lager, ale od lagerów regionalnych typu jasny Kormoran zaczyna odstawać. Przeważa już słodowość nad zwyczajową zbożowością tego piwa.
Legenda, która traci coraz bardziej na rynku.
Comment
-
Comment