gotowe do oceny
Konstancin, Rektor Specjal
Collapse
X
-
Konstancin, Rektor Specjal
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złotawy, jasny, nawet trochę za blady... [3.5]
Piana: Pieni się obficie, banieczki drobne, trochę dziur; opada dość wolno, warstwa piany obecna prawie do końca [4.5]
Zapach: Zapach dość łagodny, słodowo-chmielowy, zwyczajny [3.5]
Smak: Hmmm, no niby goryczka jest, ale jakaś cierpkawa w smaku, posmak słodowy dość odległy, nie kompensuje tej cierpkości [3]
Wysycenie: Nasycone całkiem przyzwoicie - bąbelki drobne i pracowite [4]
Opakowanie: Bączek, zamknięty gładkim kapslem. Etykieta trzyma "konstanciński standard" - z jednej strony (grafika): niestety, z drugiej (zestaw informacji): bardzo dobrze [3]
Uwagi: Nie ukrywam, że bardziej pasuje mi Mocny Rektor, ale i Specjal nie stoi na straconej pozycji - jest do dopracowania. Za czas jakiś znów spróbuję.
Nabyłem w Kubusiu (b. Michasiu) za 1,20.
Moja ocena: [3.4]Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złociste, klarowne [5]
Piana: dość grube pcherzyki, ała, dość szybko opada, zostaje jednak ok, centymetrowy kożuszek [3.5]
Zapach: lekko slodowy z domieszką "mysiego" zapachu (jednak w minimalnym stopniu) [3.5]
Smak: dość ostre w smaku, sprawia wrażenie wodnistego, wyczuwalna chmielowa, dośc mocna goryczka i dodatkowo lekko kwaskowaty posmak (piwo napewno nie było i nie jest zepsute) [3.5]
Wysycenie: zbyt duzo, daje to zbyt ostry posmak [4]
Opakowanie: ładna etykieta nawiązująca do pierwszych etykiet, butelka 0.5l, gładki kapsel [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.65]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Tu zawsze trudno mi oceniać - nie jest słomkowy i to dla mnie oznacza 4 a czego więcej spodziewać się po piwie jasnym. [4]
Piana: Tworzy się śnieżnobiała czapa, utrzymując się zwartym okręgiem na ściankach szklanki. Niestety środek tego okręgu jest dziurawy. [4]
Zapach: Z jednej strony charakterystyczny słodowo-słodkawy ale dla mnie nieprzyjemny. [2.5]
Smak: Ostra metaliczna goryczka na pewno nie powstała z chmielu, do tego duszący posmak. Z ledwością pije to piwo bo smak który zawsze odrzucał mnie od Konstancina jest ciągle obecny - gorzkie pety i szmaty. Nie daję jedynki bo jakoś zmęczyłem to piwo do końca [1.5]
Wysycenie: To akurat ok, zostawia szczypanie na języku które na szczęście daje choć trochę wrażenia orzeźwienia. [4]
Opakowanie: Żenująca etykieta bez pomysłu i bez wykonania. [1]
Uwagi: Na pewno długo nie wrócę do tego piwa. Piana zapowiadała dobre piwo ale smak absolutnie nieakceptowalny i nie można go usprawiedliwić nawet charakterem. Podobny charakter ma woda zmieszana z petami - komu choż raz zdarzyło się rano po imprezie przypadkiem czegoś takiego napić będzie wiedział o jakim "smaku" piszę.
Moja ocena: [2.325]To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: w miarę ciemny, słomkowo-złoty [3.5]
Piana: solidna - początkowo bardzo obfita, gęsta i nie znika szybko, pozostaje prawie do końca malując szkło w fantazyjne wzory [4]
Zapach: zdecydowanie słodowy, nie bardzo w moim typie, choć dosyć "piwny" i pozbawiony niepotrzebnych nut [3.5]
Smak: dość poprawny, choć przyciężki, z dominującą nutą słodową, da się wypić, choć smak nie przekonuje do ponownego sięgnięcia po to piwo [3]
Wysycenie: w normie [3.5]
Opakowanie: po prostu brzydkie, bez pomysłu, niedopracowane i z chaotycznie zamieszczonymi informacjami, brak kontry i dedykowanego kapsla [1.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.25]
Comment
-
Comment