Gościszewo, Pils

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cannabee776i99
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2009.08
    • 658

Ocena z ARTomatu

Kolor: Opalizujące złoto, delikatnie mętne. [5]
    Piana: Przy nalewaniu wytworzyła się ładna warstwa, która z czasem zamieniła się w delikatny kożuszek. [3.5]
    Zapach: Przede wszystkim charakterystyczna dla piw z Gościszewa zbożowość wraz z zapachem pełnej słodowości. [4.5]
    Smak: Podobnie jak i w zapachu dominuje ta zbożowość, do tego pełnia słodowość i nie za mocna, ale ładnie zaznaczona goryczka. Bardzo treściwe jak na ekstrakt. [4.5]
    Wysycenie: Trochę za niskie. [3.5]
    Opakowanie: Sztampa, ale to co najważniejsze podane. Goły kapsel. [3.5]
    Uwagi: Ostatnimi czasy mój ulubiony nierestauracyjny lager. Brak kwasu, warzyw i masła. Warka z datą 25.08.2011.

Moja ocena: [4.325]

Comment

• colkurtz
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2007.05
      • 65

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Candlekeep
      Ja z kolei zaliczyłem w ubiegłym tygodniu debiut z Pilsem z Gościszewa. I był on bardzo udany.
      Na pewno, jak będzie okazja, sięgnę po kolejną butelkę tego piwa.
      Chciałbym podpisać się ręcyma i nogyma pod tym. Dla mnie pycha! Lekkie i ma smak.
      Ktoś wie, gdzie można dostać z nalewaka?

Comment

• Pancernik
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.09
        • 9802

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bursztynowy nasycony, nieco zaskakujący przy tak "cienkich" parametrach. [4]
        Piana: Białokremowa, bardzo drobna, średniowysoka i średniotrwała. [4]
        Zapach: Słodowy, powiewy kwiatowo-miodowe plus delikatny chmiel. Bardzo mi pasował... [4.5]
        Smak: Łagodna goryczka, podbudowana słodem z akcentami miodowymi, do tego chlebek, jestem bardzo pozytywnie zaskoczony . [4.5]
        Wysycenie: Dość wysokie, sporo drobnych bąbelków, jak na pilsa - OK. [4]
        Opakowanie: Wzornictwo, jak i wykonanie niezbyt wysokiej jakości, to chyba najsłabsza strona tego piwa. Na szczęście nie pije się oczamy . [3]
        Uwagi: Szok. Szooook!!! Bardzo mi smakowało, mimo, iż "po przejściach" nie przepadałem za piwem z Gościszewa.
        A tu proszę, Budvar przywiózł świeżynkę na Zlot i było pięknie . Dzięki!

Moja ocena: [4.325]

Comment

• lukk-mkm
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2011.06
          • 21

Ocena z ARTomatu

Kolor: Słomkowy, klarowny. [4]
          Piana: Piana zginęła tuż po nalaniu. Czegoś takiego jeszcze nie widziałem. [2]
          Zapach: Warzywno-goryczkowy. Później pojawia się ciut słodu. [3]
          Smak: Rozwodniony warzywniak z minimalną goryczką. [3]
          Wysycenie: Zdecydowanie za małe. [2]
          Opakowanie: Najsilniejsza strona tego piwa. Podoba się. [4]
          Uwagi: Na moje bardzo amatorskie oko (wszak smakowałem dopiero kilkadziesiąt piw) ten napitek ma potencjał i wymaga poprawki. Wrócę do niego w letnie upały.

Moja ocena: [2.95]

Comment

• Piecia
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.02
            • 3312

Ocena z ARTomatu

Kolor: jak na jedenastkę ładny, ciemnożółty [4.5]
            Piana: początkowo ładna, ale trwałością nie grzeszy, wbrew temu, co jest napisane na kontrze [2.5]
            Zapach: ładny, powiedziałbym, że piwny. Fajnie zharmonizowany zachęcający, ale niezbyt intensywny [4]
            Smak: smakuje mi to piwo - bardzo - jest goryczka, jest intensywny posmak słodowy, jest równowaga między wszystkimi składnikami, brak wad - za to daję 5, piwo dzień przed terminem ważności, ale w ogóle tego nie czuć - chętnie wrócę. [5]
            Wysycenie: bardzo poprawne, na lato będzie idealne; szkoda, że trzeba po nie jeździć do "sklepów specjalistycznych z piwem" [4.5]
            Opakowanie: błędy ortograficzne na etykiecie, mała czcionka, nazwa browaru nieczytelna na zielonym tle, łysy kapsel. Poza tym ok [2.5]
            Uwagi: kupione w Rodzince; kolejna ostatnio przygoda z Gościszewem i kolejna udana. Jeszcze nie trafiłem na zepsute/źle przechowywane. Zazdroszczę tym, którzy mają blisko i na co dzień.

Moja ocena: [4.225]
            Koniec i bomba,
            Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• Mason
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2010.02
              • 3280

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty, klarowny, odrobinę za jasny [4]
              Piana: Tuż po nalaniu nieznaczna i szybko znikająca do cienkiej obrączki, która znika po parunastu minutach [2]
              Zapach: Słodowo-chlebowy, delikatny. Brakuje mi w nim chmielu [3.5]
              Smak: Trochę słodu, odrobinkę goryczki, całość jest dość wodnista i trochę nijaka. Pijałem bardziej treściwe dziesiątki [3.5]
              Wysycenie: Bez zarzutu [5]
              Opakowanie: Etykieta szału nie robi, ale też nie można jej wiele zarzucić. Szkoda tylko, że butelka to cienkościenne pseudo NRW. [4]
              Uwagi:

Moja ocena: [3.475]
              JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• DariuszSawicki
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2012.08
                • 2869

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty, jak na pilsa zbyt ciemny. Pils musi być słomkowy i basta! [2.5]
                Piana: Piana ładnie biała, ale szybko opadła. Grube pęcherzyki i na dodatek szkło jest tylko delikatnie oblepione. [3]
                Zapach: Głównie chleb i delikatny słód. Kojarzy mi się te piwo też z sianem, zbożem, rolnictwem itp. Niestety w zapachu brakuje chmielu. [4]
                Smak: W smaku przypomina mi te piwo Rześkie z Kormorana.
                Jest słód ale nie ma słodyczy. Goryczka jest w małej ilości. Dobre piwo. [4]
                Wysycenie: Jest odpowiednie, czyli duże. Pils musi być nagazowany. [4.5]
                Opakowanie: Wiatrak na polu. [4]
                Uwagi: Piwo z datą do 10.09.2013

Moja ocena: [3.85]

Comment

• Rzeszowiak
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼
                  • 2009.04
                  • 1597

Pils musi być przede wszystkim mocno nachmielony. Z recenzji wynika, ze akurat tutaj sporo brakuje.

Comment

• dominator1
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2013.12
                    • 18

Wyczuwam tu jakiś dziwny zapach. Czy ktoś pił ostatnio to piwo i może powiedzieć co czuje ? Troche jak po wypitej kawie, fusy kawowe na drugi dzień. Raczej nie przyjemny zapach ...

Comment

• Wujek_Satyr
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2009.11
                      • 36

Nie wyczułem żadnych dziwnych aromatów. Jak dla mnie bardzo przyjemny pils, tylko wysycenie za niskie. Aromat chmielowy jak najbardziej, goryczka, jak najbardziej. Warka do 20 lipca.

Comment