Nie nazwal bym tego napoju nigdy piwem, i tu sie cala dyskusja konczy.
Lech, Dog in the fog
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika HowardOdbiło mi się wczoraj o uszy że Kompania ma jakieś kłopoty z Dog-iem.Ktoś się doczepił do nazwy lub wyglądu.Może ktoś coś więcej wie w tym temacie?
Artykuł.Last edited by mluk; 2005-06-04, 21:43."Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin Franklin
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika HowardOdbiło mi się wczoraj o uszy że Kompania ma jakieś kłopoty z Dog-iem.Ktoś się doczepił do nazwy lub wyglądu.Może ktoś coś więcej wie w tym temacie?
Mam nadzieję, że są to kłopoty prawdziwe i zakończą żywot tego aromatyzowanego chyba wodą destylowaną "trunku".
Comment
-
-
Ostatnio skusiłam się na puszkę Dog in the Fog, musze powiedzieć, iż jest to piwo(?) bardziej przypominające napój orzeźwiający. Jak dla mnnie coś w stylu KARMI dla kobiet, aczkolwiek KARMI ma swój specyficzny smak. Mnie to coś (piwo?) smakowało, aczkolwiek był to jedynie napój orzeźwiający.. Jak dla mnie brak goryczki eliminuje napój z nazyw "piwo"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika radziaOstatnio skusiłam się na puszkę Dog in the Fog, musze powiedzieć, iż jest to piwo(?) bardziej przypominające napój orzeźwiający. Jak dla mnnie coś w stylu KARMI dla kobiet, aczkolwiek KARMI ma swój specyficzny smak. Mnie to coś (piwo?) smakowało, aczkolwiek był to jedynie napój orzeźwiający.. Jak dla mnie brak goryczki eliminuje napój z nazyw "piwo"
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: MOZE BYC [3]
Piana: MOZE BYC [4]
Zapach: MOZE BYC [2]
Smak: MOZE BYC [3.5]
Wysycenie: MOZE BYC [2.5]
Opakowanie: MOZE BYC [5]
Uwagi: PIWKO NIEZŁE ALE MOGLI BY ZROBIĆ JEDNE A PORZĄDNE
Moja ocena: [3.025]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------
MNIE TAM KAŻDE PUIWKO W JAKIŚ SPOSÓB SMAKUJE A JAK JEST Z NOWYM KAPSLEM TO JESZCZE BARDZIEJLast edited by Matrix; 2005-06-29, 19:56.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładna barwa i przejrzystość. [5]
Piana: Wystarczy odpowiednio polać i mamy wspaniałą pianke [5]
Zapach: Jedyne co w tym piwie mogłoby być lepsze... [3]
Smak: Świetny smak, praktycznie bez goryczki!! W sam raz dla tych, którzy nie przepadają za klasycznym piwem, które jest gorzkie. [5]
Wysycenie: O.K. [5]
Opakowanie: Fantastycznie pije się z małej butelki 0.33!! Przez to piwo stałem się prawdziwym fanem tego typu niewielkich butelek. Miłym dodatkiem jest wytłoczony napis "Dog in the fog" na butelce. No i ten kapsel odkręcany [5]
Uwagi: Świetne piwo, dobre do wszystkiego !
Moja ocena: [4.3]OzzY ®
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolorek przyjemny, dośc jasny, ale jakby jakiś słoneczny, że tak powiem. [4.5]
Piana: Początkowo dość gęsta i mocno biała, ale szybko opda, potem znika i zostawia jedynie niewielkie ślady na szklance. [4]
Zapach: Skąd w tym piwie brzoskwinie? Do zapachu piwa jeszcze daleko, daleko... [1.5]
Smak: Jakiś jest, ale podobnie jak z pianą, do piwa daleko. I znowu te brzoskwinie! Piwo powinno mieć goryczkę, chociaż minimalną, bo inaczej piwem nie jest. [1.5]
Wysycenie: Odpowiednie. Babelki wyraźnie wyczuwalne w ustach, mile pieszczą podniebienie. [4.5]
Opakowanie: Nic szczególnego, typowa butelka bezzwrotna 0,66l KP. Plus za wytłoczone logo. Psina na etykiecie wygląda sympatycznie. [3.5]
Uwagi: Napój piwny o smaku owocowym albo napój owocowy o smaku piwnym - jak kto woli. Piwo, jak wiadomo, aromatyzowane, bo pisze na etykiecie, ale czym to już nie pisze - ja tam ciągle trzymam się tych brzoskwiń.
Moja ocena: [2.15]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ozzzz
Proponuję niegazowaną wodę mineralną też nazywać wódką, tylko Light, chleb Schulstad (czy jak to sie nazywa) polskim pieczywem.. Piwem jest cos co z definicji jest piwem, tak jak wino musi utrzymać kanon, wódka..itp Dziecko jest dzieckiem, bo powstaje w ściśle określonym procesie produkcji, i nie jest nim gdy jest tylko połową dziecka..
Ja nie wiem po co wypowiadam się w takich tematach, chyba, żeby mi z wątroby zeszło.
27-03-2005, 07:37
zbysia
Senior Rejestracja: 09-2004
Miejscowość: Częstochowa
--------------------------------------------------------------------------------
Zakupione wczoraj 2 butelki na "spółe" z młodszym członkiem rodziny. "Suseł" jako dorosły od dwóch dni otworzył swoje pierwszy, ja jako starszy raczyłem się Łomżą, i po paru łykach koniecznie chciał się z kimś podzielić kufelkiem wypełnionym do 0,5 l.
Młody człowiek i jakie ma dobre serduszko... A tyle złego mówi się o młodzieży...
Moja butelka stoi w lodówce i będzie czekać na spragnionego wędrowca
Sprzedane "frajerowi"- sukces!fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl
Comment
-
-
Piana słabiutka. Przy nalewaniu tworzy sie na kilka cm, ale znika błyskawicznie, "dziurawiąc się" po drodze. Nie pozostaje po niej żaden ślad.
Kolor złoty, niewielkie czerwone przebłyski pod światło.
Nagazowanie delikatne, ulatują pojedyncze bąble.
Zapach słodki, porzeczkowo - pokrzywowy.
W smaku sama słodycz, jakaś taka nienaturalna, zmieszana z porzeczką.Niewielka goryczka, do tego też jakaś nienaturalna.
Generalnie dość ładny kolor, intrygujący zapach, który bardzo dał mi do myślenia, bo początkowo nie mogłem skojarzyć tego aromatu z jakimś owocem, który przecież jadłem parę razy w życiu.
Jeśli szukać czegoś więcej niż intrygującego zapachu i koloru, to na pewno nie w tym piwie. Z czystym sumieniem mogę odradzić próbowanie tego piwa
Sam pewnie bym go długo nie kupił, gdyby nie wujek... na szczęscie już został uświadomionyPopieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
-
Krótko - cienkie, słodkawe, bezpłciowe, jakoby popłuczyny po Redd`sie.
Może stąd ta jego aromatyczność.- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
Comment
-
Comment