Z trudem wymęczyłem buteleczkę 0,33l, na większą się nie skuszę.
Lech, Dog in the fog
Collapse
X
-
Moje połączyło się z Wisłą (za pośrednictwem zlewu)5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Może jakieś foto?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zwykły piwny kolor jasno złocisty. [3.5]
Piana: Piana krótkotrwała.Na pocztku ładnie sie pieni ale równie szybko znika. [3]
Zapach: Słabo wyczuwalny.Nieumiem go określić. [3]
Smak: W pierwszej fazie przełyku czułem smak podchodzący pod agrest.Później czuć delikatną goryczkę.Ogólnie light'owe. [4.5]
Wysycenie: Trochę mniejsze niż standardowe. [4]
Opakowanie: Butelka 0.33l z ciekawą etykietką ale jeszcze ciekawszą krwatką która jakby miała zobrazować jamnika.Ogólnie całkiem przyzwoita. [5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.775]Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu
Comment
-
-
Na etykiecie stoi: "Dog in the fog will never fail to find his way"
Czyli (na nasze) "pies we mgle nigdy nie zgubi drogi".
Pytanie do zaawansowanych anglistów: czy nie powinno być "... to find ITS way" ?
Z tego, co pamiętam, "a dog" (jak i wszystkie zwierzęta i przedmioty oprócz statków) w języku angielskim jest rodzaju nijakiego.Dalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
Koncepcjami
Comment
-
-
Niekoniecznie, jeśli mowa o konkretnym psie jest to forma poprawna
Comment
-
-
Piwo to ma jeden jedyny plus - dla mnie to opakowanie , jedna z najlepszych graficznie etykiet na polskim rynku , no i butelka 0,66 idealna pojemność.
I to właściwie tyle można dobrego powiedzić o tym piwie.
Generalnie taki mix reds'a - leszka i wody.
Comment
-
-
Juz nie przesadzajcie tak.Nie jest to może najlepsze piwo ale nie jest też najgorsze.Zdarzało mi się pic już gorsze piwa i nie były to takie wynalazki jak ten dog.Po prostu średnie piwo.A jak na KP to i tak jedno z lepszych.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnoslomkowa, lekko "zadymiona" klarowne [4]
Piana: z poczatku obfita, później zostaje tylko cieniutka warstewka, to później to tylko kilka minut [3.5]
Zapach: prawie nic nie czułem, lekko slodowy i leciutko wyczuwlany owocowy zapach, bardzo delikatny [4]
Smak: jak dla mne jest to jdno z lepszych piw aromatyzowanych na rynku, mimo, że raczej często sięgać po nie, nie będę, smak leciutko słodowo-chmielowy z wyczuwalnym owocowym posmakiem, mozna wyczuć jabłka, truskawki + coś tam jeszcze, jest bardzo delikatne i co najważniejsze nie jest słodkie [4.5]
Wysycenie: przy nalewaniu bąbelki wprost falują, później okazuje się, że jak dla mnie było ich zbyt mało [4]
Opakowanie: zarówno puszka jak i butelka (0.66)z ładną etykieta oraz kapslem są naprawdę doskonałe [5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.2]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment