Klasyczny Hefewiezen. Był i banan i goździk. Bez zarzutu. Nie wiem czy na WB-06, ale smakowało jak na jakichś lepszych drożdżach. Nie było wodniste. Zdecydowanie polecam.
Brovaria, Pszeniczne 12'
Collapse
X
-
-
W czwartek pszenica była bardzo kiepska - praktycznie bez piany, w zapachu nie było ani goździka ani banana, smak z dominującą dziwną kwaskowatością - ogólnie piło się trudno do tego stopnia, że innych rodzajów już nie miałem ochoty próbować.Pozdrawiam, MaciekComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny pomarańcz, mocno mętny. [4.5]
Piana: Drobna, zbita. Po kilku minutach opada do cienkiej warstwy, dość mocno brudząc ścianki i tak zostaje do końca. [5]
Zapach: Średniointensywny, trochę goździka, trochę fenoli. Banan początkowo raczej w tle, ale później mocniej wyczuwalny. W tle również bardzo delikatna cytrusowość. Ładny. [4.5]
Smak: Lekka kwaskowość na początek. Szybko docierają pszeniczne smaczki, połączone z goździkami i lekkim bananem. Jest też średnio mocna goryczka i to ona raczej dominuje w finiszu. Jako całość sprawia wrażenie nieco płaskiego, do tego niskie wysycenie psuje odbiór. Tylko poprawnie. [3.5]
Wysycenie: Średnie, ku nieco wyższemu. Jak na pszenicę trochę małe. [3]
Opakowanie: Podane w firmowej szklance, na firmowej podstawce. [5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.1]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty, mętny. [4]
Piana: Biała, bardzo drobna, wysoka, dość trwała. [4]
Zapach: Dominuje banan z lekkim tłem słodowym, ładnie, ale nieco skromnie. [3.5]
Smak: Na początku głównie słód, dochodzi banan, do zbilansowania trochę brakuje kwasku i goryczki w grejpfrutowym stylu, ale ja lubię łagodne pszenice, więc mnie smakowało [4]
Wysycenie: Średniowysokie. [4]
Opakowanie: Prosty pokal, wafelek. Do pszenicy szkło mogłoby być ciekawsze... [4]
Uwagi: Łagodna w odbiorze, sympatyczna pszeniczka, w sam raz dla nieroztrenowanych .
Moja ocena: [3.825]Comment
-
Kolor: Złoty, opalizujący.
Piana: Biała, średnio obfita, średnio gęsta, średnio trwała. Opada do obrączki.
Zapach: Lekkie goździki, lekki banan. Nieźle zbalansowane ale mało intensywne.
Smak: Treściwość średnio niska. Jest banan i goździk ale dalej mało intensywny i przykryty zdecydowanie zbyt wysoką kwaśnością. Goryczka niska.
Wysycenie: Wysokie.
Ogółem: Słabe. Aromaty typowe dla weizena zbyt schowane, piwo za kwaśne.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: mętny bursztyn [4]
Piana: jasna z początku gęsta,z czasem dziurawieje,mały dywanik dotrwał do końca [4]
Zapach: piękny z akcentami głównie bananowymi,trochę gożdzików i cytrusów [4.5]
Smak: za mało orzeżwiający(dziwne),głównie owocowo-cytrusowy,w oddali trochę bananów i gożdzików,pod koniec jakoś ciężko się piło [3.5]
Wysycenie: minimalnie za małe [4]
Opakowanie: etykieta może się podobać,info o piwie jest,zwykły kapsel [3.5]
Uwagi: Piwo z datą 11.09.2020.W butelce jako pasteryzowane.
Moja ocena: [3.95]mb WOSComment
Comment