Nie wiem, dlaczego tak się znęcacie nad Książem. Dla mnie to najlepsze piwo w kategoriach low i low-mid end. Lepsze zarówno od Tart, Żubrów i Harnasi (a przecież właśnie to jest ta sama kategoria cenowa!), jak i w moim mniemaniu od Żywca, Carlsberga i Heinekena. W moim gronie znajomych to kultowe już piwo (zaczęło się, kiedy była stara etykieta, ale już podchodziło Carlsberga, więc piastowskiego nie znam). Nie czuć w smaku alkoholu, mimo, ze ma 6%. Czepiacie się koloru, a ma taki sam, jak Budweiser.
Okocim, Książ
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziŻadne piwo z tych które wymieniłeś nie jest godne zakupu a już tym bardziej wypicia. Kukurydziane to mogą być chipsy, nie piwo.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ender140 Wyświetlenie odpowiedziNie zaprzeczam, że nie jest to piwo do wykwintnej degustacji.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziNoteckie (1,59 zł), Olsztyńskie (1,79 zł), Lubuskie (2,29 zł).
Olsztyńskiego nigdy nigdzie nie widziałem, nawet w sklepach, gdzie jest Kormoran.
Lubuskie jest słodkie.
Comment
-
-
Gold Mocny (2,10zł), Amber: Natur (1,99zł), Naturalny (2,29zł), Mocny Red (2,30zł), Browar na Jurze: Boner Mocny (1,80zł), Fortuna: Srebry i Złoty Smok (2,29zł) i wiele wiele innych. Nie dałeś nam trudnego zadaniaLast edited by wrednyhawran; 2011-09-28, 22:03.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziWypisz-wymaluj Sarmackie Mocne, 2.69 za litr w Chrabąszczu.
Comment
-
-
Proszę już skupić się wyłącznie na tytułowym piwie.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrednyhawran Wyświetlenie odpowiedziGold Mocny (2,10zł), Amber: Natur (1,99zł), Naturalny (2,29zł), Mocny Red (2,30zł), Browar na Jurze: Boner Mocny (1,80zł), Fortuna: Srebry i Złoty Smok (2,29zł) i wiele wiele innych. Nie dałeś nam trudnego zadania
Fortuna wg mnie robi niedobre piwa, piłem wszystkie smoki i żaden mi nie smakował.
Comment
-
-
Faktycznie, nie ma co przeciągać. Jak na MÓJ (widać wybitnie spaczony) GUST, Książ jest dla mnie po prostu dobrą masówką, którą można kupić w większości sklepów za małe pieniądze i tyle. Może i są lepsze piwa w tej cenie, ale nie zawsze można jechać na drugi koniec miasta, gdzie można je dostać.
Comment
-
-
Skąd masz takie ceny?
Nawet sommelierzy przyznają, ze za 25 zł można kupić całkiem dobre wino do obiadu i nie oburzają się, że to nie Brunello za 300 zł.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziNo przecież że nie z księżyca - Natur jest w tej cenie w Netto, Remus/Red Mocny u mnie w najzwyklejszych monopolach.
Dobre to tutaj słowo klucz. Podejrzewam że sommelierzy nie mieli tutaj na myśli tanich jaboli.
Spójrz post wyżej.
Comment
-
-
W Łodzi nie macie sklepów? Nie grzesz człowieku.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ender140 Wyświetlenie odpowiedziMieszkam w Łodzi, nie ma tu Netto
A co do piwa Książ, to ostatnio trochę z przypadku po nie sięgnąłem i powiem, że wcale nie było takie najgorsze. Tzn. jest to zwykłe piwo koncernowe, ale nie jest ohydne. Umiarkowana goryczka, całość smakowo dość płaska i niczym się niewyróżniająca. Piana szybko opadła, ale opadając oblepiła szklankę. Piwo dobrze nagazowane. Ogólnie bez rewelacji, ale przynajmniej cena jest normalna - 2,29 za 0,5l puszkę (alu) w zwykłym osiedlowym supermarkecie. Wspominam o cenie bo kwoty, jakich koncerny żądają za siki typu Żywiec czy Tyskie powoli robią się chore
Comment
-
Comment