Van Pur, Goldbrayner Premium

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • cielak
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 2890

Van Pur, Goldbrayner Premium

Robione przez Van Pur-a dla sieci "Lewiatan". Konserwa, alk. 4%, eks. nie podano.

kolor- słomkowy, sikaczowy, ale pasujący do tego piwa
    piana- drobno pęcherzykowata, pozostawiająca slady w postaci plamek.
    CO2- cos widac ale nic nie czuć
    zapach- lekki chmielowy
    smak- wodnisty, lekko chmielowy z minimalną późniejszą goryczką. Czuć że ekstrakt jest niski. (stawiam na 9-10).
    opakowanie- konserwa, złoto-czerwona, duży minus za brak info o ekstrakcie.

Lekkie piwo na upalne dni. O dziwo mi smakowało i stwierdzam że jest to jedno z najlepszych piw robionych dla "jakiś" polskich sieci.
    Ocenię na 3,5.
    zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
  • grzech
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.04
    • 4592

Mam zbliżone odczucia. Kolor u mnie był ładny- głęboko złoty. gazu też nie za wiele. Nawet niezłe, przychmielone, lekkie piwo na lato.

Comment

• sergioP
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.09
      • 1271

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika palko
      ... cena stronka...
      ?????
      - Wiesz Luciu, co ci powiem?
      - ???
      - ...napiłbym się piwa.

------------------------------------------
      Dzień dobry panu.
      Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.

Comment

• becik
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2002.07
        • 14999

Ocena z ARTomatu

Kolor: jasnozłocista, jak piwo stołowe kolor mile zaskakujący [5]
        Piana: biała, drobna, mozna powiedzieć - puszysta, opada dośc szybko bezśladów na szkle [3]
        Zapach: typowy dla tego gatunku piw ale jest dość intensywny, słodowy z delikatną domieszką chmielowści [3.5]
        Smak: nie jest wodniste w takim stopniu w jakim się spodziewałem ale napewno brak tej pełności którąlubię, wyczuwam goryczkę, dość mocną,wdalszej częsci języka czuję jakiś minimalne gorzkawy posmak [3.5]
        Wysycenie: za duże, bąbelki osiadają się na szkle a nic w górę nie leci [3]
        Opakowanie: przeciętna pucha w złoto-czerwonej tonacji [3]
        Uwagi: Jak na piwo stołowe jest dobre, napewno można je wypić jednym duszkiem na ugaszenie pragnienia, ogólnie - złe nie jest

Moja ocena: [3.475]
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10798

Ocena z ARTomatu

Kolor: ładny słomkowy jakby lekko mętne [4]
          Piana: obfita gruboziarnista ,szybko opada prwie bez śladu [3]
          Zapach: prawie bez zapachu ,w tle jakby słodowe [3]
          Smak: miłe zaskoczenie nie jest to sikacz marketowy ,całkiem miły smak ,niezła goryczka [4]
          Wysycenie: zdecydowanie zbyt małe nasycenie tylko pojedyńcze bąbelki gazu unoszą się ku górze [2]
          Opakowanie: takie sobie marketowe minusem brak informacji o ekstrakcie [3.5]
          Uwagi: gdyby było więcej gazu to bylo by świetne na letnie upały

Moja ocena: [3.425]
          Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2006-04-04, 10:15.
          Mniej książków więcej piwa

Comment

• Regent
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2002.10
            • 512

Pozytywne zaskoczenie, całkiem przyjemne lekkie piwo na letnie dni, ze stonowaną goryczką i małą zawartością alk. Na pewno spróbuję jeszcze raz.
            Attached Files
            Mniej alkoholu w piwach !!!
            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• Seta
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.10
              • 6964

Ocena z ARTomatu

Kolor: Słomiano-złoty [3]
              Piana: Po nalaniu nawet ładna, szybko opada, pozostaje tylko obrączka [2.5]
              Zapach: Z początku zaskakująco przyjemny, chmielowy, nieco słodki, niestety prawie całkowicie znika (!) po 10 minutach, pojawiają się za to leciutkie akcenty słodowe [3.5]
              Smak: Średni kwasek, goryczka z lekko sztuczna, coś a'la orzeszki ziemne, dość wodniste; generalnie spodziewałem się dużo gorszych doznań. Jak najbardziej nadaje się do picia. [3]
              Wysycenie: Spore, zmniejsza się do słabego [2.5]
              Opakowanie: Puszka nie najgorsza, w sumie mnie zachęciła [3.5]
              Uwagi: Po trzech latach nadal pozytywnie zaskakuje...
              Kupiłem w Łukowej niedaleko mojego rancza i leżało 2 miesiące w lodówce, bo bałem się otworzyć . Nie było tak źle - trójkowe piwo (lepsze niż Tyskie )...

Moja ocena: [3.125]

Comment

• wrednyhawran
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2010.07
                • 1784

Ocena z ARTomatu

Kolor: Słomkowy wpadający w złoto. Całkiem ładny i zachecający. Odpowiedni dla takiego piwa. [4.5]
                Piana: Utrzymywała się chwilę, ciężko było ją uzyskać, opadła do kożuszka. Dosyć słaba pozycja pod tym względem. [3]
                Zapach: Słodowo - ścierkowaty, na szczęście wiecej jest tego pierwszego, więc da się przeżyć. Małointensywny. [3]
                Smak: Całkiem przyjemne, lekkie orzeźwiajace piwko. Bardzo podobne (a moze nawet i identyczne) jak pity niedawno przeze mnie vanpurowski Edelmeister z Biedry. Przeważa charakterystyczna dla lekkich lagerów słodowa słodycz, ale dochodzi do tego jeszcze mineralny posmaczek. Barkuje mi odrobiny chmielu. [4]
                Wysycenie: Dość wysokie, ale odpowiednie dla tego typu piwa, fajnie orzeźwia. [5]
                Opakowanie: Nawet ładna złota puszka z wymyślonymi medalami. nie podano ekstraktu ani składu, co przy tej cenie nie dziwi. [3]
                Uwagi: Fajny lekki lagerek, stosunek ceny do jakości bardzo pozytywny. Warto się zaopatrzyć na upalne dni.

Moja ocena: [3.575]
                Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
                Małe Piwko Blog
                Małe Piwko Blog na facebooku
                Domowy Browar Demon

Comment

• MlodyPiwosz
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2012.04
                  • 73

Jak dla mnie to za tą cenę moze byc (do 2 zł). Mój dobry sąsiad pije je juz dobre kilka lat i nie wyobraza sobie ze nie wypije tego piwka lub dwóch w weekend . Piwo nie ma jakiegoś wyrazistego smaku , gazu jest niewiele co po jakims czasie stwierdzamy że pijemy chmiel z wodą , dobrze orzeźwia . Jak na piwo produkowane dla sieci LEWIATAN to puszeczka jest nawet ładna ale brakuje podstawowych informacji . Pozdrawiam

Comment

• Mario_Lopez
                    • 2009.08
                    • 991

Ten sam ściek co zielona wersja Karpackiego, to samo piwo, nie ma co za bardzo oceniać, wodniste do granic możliwości, praktycznie bez żadnego smaku.
                    Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
                    Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...

EBE EBE

Comment

• michael50
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2013.06
                      • 325

Zgodzę się z poprzednikiem - po wypiciu połowy puszki stwierdziłem, że to chyba sama woda z procentami. Ciekawostka, że choć piwo było totalnie rozwodnione, to mimo to mocno zaczęło szumieć mi w głowie, aż jeszcze raz spojrzałem na woltaż. Niby 4%, ale trzepie nieźle. Ogólnie wielkiego wrażenia na mnie nie zrobiło i w tym segmencie piwnym chyba zostanę przy Mocnym Polskim z Sulimara.

Comment

• AaLeX
                        🥛🥛🥛
                        • 2011.07
                        • 695

Kupione w Lewiatanie za 1,79zl. Alkohol podniesiony do 4,5%. Producent Van Pur, kod LE czyli Rakszawa. Piana gruba, został delikatny kożuch jak i lacing. Zapach nijaki i smak niestety też. Minimalny słód i tyle. Barwa ładna, złota. Ehh, że też nie potrafimy tak jak np Czesi, zrobić lekkiego, fajnego, goryczkowego piwa. Większość piw poniżej 5% alk. u nas to niestety gwarancja braku smaku, tu właśnie tak też jest. Szkoda.

Comment

• Javox
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2009.11
                          • 6534

Przypadkowy kontakt...

Płaska, słodkawa zbożowość z lekką goryczką.

Przypadkowo awaryjno grillowe.
                          Attached Files

Comment

• AaLeX
                            🥛🥛🥛
                            • 2011.07
                            • 695

Dziś pozytywne zaskoczenie, ale to dlatego, że kod LB, czyli Jędrzejów, a nie Rakszawa. Jest smak, nawet dość przyjemny, jak na woltaż. Jest goryczka, ciekawie połączona ze słodem. Barwa złota, klarowna, piana duża, opadła, ale został lacing. Zapach słodowy. Polecam spróbować, ale z kodem Jędrzejowa.

Comment