Van Pur, Premium

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wriggle
    Porucznik Browarny Tester
    • 2002.12
    • 322

Piłem to piwo bezpośrednio po Wojaku i wydało mi się najprawdziwszym frykasem;-) A tak na poważnie, to uważam że Van Pur Premium to przyzwoite piwo. Ani słabe, ani dobre. Po prostu przyzwoite. Głównie dlatego że już godzinę po konsumpcji nie mogłem przypomnieć sobie jego smaku. Czyli nic charakterystycznego.
    ONE LOVE

Comment

• mwa
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2003.01
      • 5071

Smak-tak sobie, nic specjalnego, zapach-tak sobie, piana-mało i po chwili nic, ogólnie słabo.
      Piłem 4,7%Alk, półlitrowe, but.bezzwrota.
      Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• witkowskiartur
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2003.03
        • 561

W ja wczoraj trafiłem na Van Pura w małej konserwie 0.33 litra rozlane w Browarach Warszawskich. Ekstraktu nie podano. Była tylko zawartość alkoholu 4.7%. Szczerze mówiąc dalo się wypić bez zbędnego bólu, chociarz jak przystało na małe piwo - za bardzo było czuć metalem. Kolor miało jaśniutki, pianka bardzo żadka i opadała szybko, zapach całkiem niezły. Muszę popróbować w innych opakowaniach.

KONIEC BROWARÓW WARSZAWSKICH.PONAD 150 LAT TRADYCJI DIABLI WZIĘLI

Comment

• Pogoniarz
          † 1971-2015 Piwosz w Raju
          • 2003.02
          • 7971

Dziwne piwko,przy tak niskim voltażu-barwa jasno bursztynowa.Gaz słabiutki,smak wyraźna goryczka,bardzo dobrze wchodzi, z czasem robi się wodniste w smaku,pianka z początku super-śnieżnobiała,drobnoziarnista ,obfita,ale jak to zwylke bywa krótkotrwała.Zapach-ciężko coś wyczuć,jakby woda.Opakowanie-butelka bezzwrotna-przyzwoite jej "odzienie".

Moja ocena: [2.975]

Prawie jak Piwo
          SZCZECIN

Comment

• Falsmile
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2002.10
            • 32

Właśnie popijam to piwko...
            Kolor jasno - słomkowy, bardzo szybko opadająca piana, wydaje mi sie troche bez smaku:-/, piłem ostatnio Złotego Kura o mniejszej zawartości ekstraktu i był lepszy, Van Pur jest jakiś mało wyrazisty.
            Chyba jest to ostatnie moje spotkanie z tym piwkiem.
            Memento Mori

Comment

• Andrewbrw
              • 2004.03
              • 932

Właśnie pije, ma 5,3%obj.

Zakupione w sklepie TO TU PIWO, puszka, 5,3% obj.,pianka średniej wysokosci,ładnie sie trzyma,zostaje na brzegu kufla, barwa typowa jak dla piwa premium,nagazowane ok,smaczek głęboki zostaje na dłużej,robi wrażenie
              moja ocena:[ 4.35]

Comment

• bury_wilk
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.01
                • 2655

Lekkie, łatwe i przyjemne. Kolor jasny, chyba złotawy, choć ze względu na słabe naświetlenie podczas degustacji, nie dam sobie nic za tą ocenę uciąć. Nasycenie drobnymi bębelkami, nawet jak dla mnie, wydaje się małe. Piana zaskakująca in plus. Biała, drobnoziarnista, gęsta, wysoka i bardzo trwała. Zapach chmielowo- kwiatowo- owocowy, całkiem przyjemny i dość intensywny. Smak delikatny, goryczka subtelna, chmiel nie natrętny, gdzieś tli się leciutki cytrynowy posmak. Opakowanie estetyczne i czytelne, ale mało pomysłowe.

Moja ocena: [3.75]
                Lubię kiedy się zieleni
                Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• anteks
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10764

kolor słabej herbaty, gazu maaaało
                  smak słodowy o mocnej goryczce
                  piana BRAK zapach nijaki wodnity,
                  opakowanie dosyć ciekawe choć konserwa

Moja ocena: [2.775]
                  Mniej książków więcej piwa

Comment

• Chris
                    • 2004.05
                    • 812

Kolor bez zarzutu,tak w sam raz.Nasycenie za słabe.Smak chemiczny,z lekką goryczką.Piany prawie brak.Zapach chemiczno-chmielowy.Opakowanie nie najgorsze.

Moja ocena: [2.625]
                    chickkiller :)

Comment

• Twilight_Alehouse
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2004.06
                      • 6310

Puszka jak najbardziej poprawna, nie jest tandetna, nie jest też wybitna.
                      Kolor klasycznie pilsowy, ale bez rewelacji.
                      Zapach słodowy, słaby, gdzieś leciutko wyczuwa się chmiel.
                      Piana wysoka, trwała, gęsta, do końca zostaje kożuszek.
                      Gaz w porządku.
                      W smaku wyraźny słód i goryczka, wyczuwa się chmiel aromatyczny. Niby nic specjalnego, ale jednak to piwo ma w sobie jakiś taki charakterystyczny smaczek. Raczej nie do powtórzenia, ale to było ciekawe doświadczenie.

Moja ocena: [3.2]

Comment

• Sven
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.09
                        • 1211

Piana szybko opadła, gazowanie spore, bardzo szybkie bąble. Zapach chmielowy, kolorek bardzo jasny. W smaku słabe, to znaczy wodniste z elementami chmielowymi i posmaczkiem metalu. Można wypić, ale nic specjalnego.
                        Celia, cerevisia et conventus.

Comment

• e-prezes
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 19258

aktualnie w zielonych butelkach, krój jak hebanowe. alk. 5.0%, ekstr. nie podano.
                          kupiłem, bo nowy krój etykiety, ale ten zielonobutelkowy bukiet mnie odrzuca. samo piwo bez wyrazu - ze słabą, gruboziarnistą pianą, leniwym nasyceniu i słabej goryczce.
                          do wypicia po dobrym ochłodzeniu i na takie upały jak teraz.

Comment

• nek
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2006.03
                            • 43

zgadzam sie z kolegą piwo bez smaku,smaczniejsze jest namysłów zielony bezzwr.

Comment

• Shlangbaum
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2005.03
                              • 5828

Ocena z ARTomatu

Kolor: Poprawnie jasno złoty ale bez połysku [4.5]
                              Piana: Równa średniopęcherzykowa. Opada szybko do plam i obrączki. [3]
                              Zapach: Chmielowy ale za lekki z jakimis dziwnymi wtrętami słodowymi. [3.5]
                              Smak: Wytrawne. Średnio goryczkowe. Zbyt intensywny posmak zielonobutelkowy. Dziwna nieprzyjemna słodowość w tle [2.5]
                              Wysycenie: Za słabe ! W ustach wyczuwalne dobrze tylko podczas picia pierwszej 1/3 piwa. [3]
                              Opakowanie: Przyjemna i przejrzysta etykieta. Zielona butelka z grubego szkła. Kapsel firmowy. Ekstrakt nie podany. [4.5]
                              Uwagi: Z tego segmentu zdecydowanie wolę Broka Export lub Broka Sambora !

Moja ocena: [3.125]

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• Kaziu0085
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2006.12
                                • 18

Mam podobne zdanie jak e-prezes. Piwo Pic schlodzone i najlepiej ja jest upal ale takie piwa tez sa potrzebne. Ciesze sie ze sa na rynku a to jeszcze jest tanie (dotyczy togo o 5% alk i zielona butelka 0.5 bezzwrotna)

Comment

Przetwarzanie...