Regina, Red House

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • woosaa
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2005.07
    • 1553

Ocena z ARTomatu

Kolor: bardzo ładny rubinowy,klarowny [4.5]
    Piana: początkowa ciemna lecz po chwili stała sie dużo jaśniejsza,powoli opada [4.5]
    Zapach: pachnie dośc intensywnie słodkim,przypalanym słodem bez innych dodatków [4]
    Smak: dośc taki surowy,przypalany słód+lekka goryczka,nie jest słodkie [4]
    Wysycenie: w sam raz, i w kufelku i w ustach [4.5]
    Opakowanie: mały bączek z prosta etykietą ,podana zaw.ekstraktu i alkoholu,czarny kapsel PP [3.5]
    Uwagi: Zakupione w Łodzi"U Dziada".Bardzo ciekawe piwo! PZDR

Moja ocena: [4.075]
    mb WOS

Comment

• Pinio74
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.10
      • 3881

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bardzo ładny, ciemnorubinowy z brązowymi akcentami [4.5]
      Piana: Piana jasnobeżowa, drobnobąbelkowa, wysoka; długo utrzymuje się na piwie [5]
      Zapach: Zapach wyraźny karmelowo - słodowy, lekko przypalony, bardzo przyjemny [4.5]
      Smak: W smaku wyczuwalne są głównie nutki karmelowe, piwo nie jest słodkie, ma natomiast charakterystyczną, mocną przypalaną goryczkę, można też wyczuć cos takiego, jakby piwo było delikatnie przydymione [4.5]
      Wysycenie: Wysycenie wystarczające, nie jest zbyt duże, ale wystarcza na bączka. [4.5]
      Opakowanie: Opakowanie jak dla mnie jest niezłe, tworzą je bączek 0,33, kapsel PP i ciekawa rzucająca się w oczy etykieta. [4]
      Uwagi: Piwo bardzo dobre, jedne z lepszych na naszym rodzimym rynku piwnym, szkoda, że to jego ostatki. W ogóle Red Hause bardzo przypomina mi Irlandzkie mocne z Krajana, szczególnie w zapachu, smak również ma elementy wspólne, oczywiście poza słodkością, której w wyrobie Reginy nie ma, ale ten dymno - przypalony posmaczek wydaje mi się bardzi zbliżony.
      Dzięki Bobired za dostawę.

Moja ocena: [4.525]
      BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• nikita_banita
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.06
        • 1363

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemne, kojarzące się kolorem z colą, ale przejrzyste, klarowne. [5]
        Piana: Gęsta, lekko beżowa, średnio drobna; słabiej z trwałością, ale jest dobrze. [3.5]
        Zapach: Delikatny, ale wyraźny, trochę wyczówalnej słodowości. [4]
        Smak: Jak dla mnie idealnie wyważone... Delikatna goryczka, nie za słodkie, raczej wytrawne. Długi finisz, ale nie ma po spożyciu jakiegoś negatywnego posmaku w ustach. [5]
        Wysycenie: Prawidłowe, nie za duże i pozwalające na spokojne delektowanie się piwem. [4]
        Opakowanie: Kolory etykiety (barwy żółta i czerwona) kojarzy mi się raczej z barwami Jagielloni . Kapsel Polskie Piwo. Ogólnie widoczne na półce w sklepie i bardzo dobrze. [4]
        Uwagi: Wielka szkoda, że to piwo znika z naszego piwnego grajdołka. Zdecydowanie najciekawsze ciemne piwo polskie jakie miałem okazję ostatnio spożywac.

Moja ocena: [4.4]

Comment

• becik
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍼🍼
          • 2002.07
          • 14999

Kupiłem dziś to piwo, wypiłem, chciałem w Artomacie ocenić i nie mogę. Czy to jest w porządku?
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• MarcinKa
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2005.02
            • 2736

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
            Kupiłem dziś to piwo, wypiłem, chciałem w Artomacie ocenić i nie mogę. Czy to jest w porządku?
            Będę miał ten problem niedługo
            To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23926

trochę gimnastyki i się da

- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• e-prezes
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19260

A czy na pewno jest to (i w przypadku innych piw Reginy obecnie) piwo z browaru w Antonowie? Red House dojrzewał jako ostatni, ale podobno część marek przejął Kormoran, czy nie?

Comment

• JAckson
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  🍼🍼
                  • 2004.05
                  • 6123

Ktoś już zamieszczał etykietę Reginy z Olsztyna. Były inne i miały olsztyński adres.
                  MM961
                  4:-)

Comment

• becik
                    🍼🍼
                    • 2002.07
                    • 14999

Ocena z ARTomatu

Kolor: wiśniowo-mahoniowy, klarowne [5]
                    Piana: drobna, ciemnobeżowa, dość długo się utrzymywała, nie osadza się na szkle [3.5]
                    Zapach: dość dobrze wyczuwalny, lekko owocowy [4.5]
                    Smak: pełne, wytrawne, lekka wisniowa goryczka przeplata się z piwną-chmielową, lekkie podpalane nutki [4.5]
                    Wysycenie: minimalnie za duze [4.5]
                    Opakowanie: bączek 0.33l, ładna etykieta, kapsel Polskie Piwo [4.5]
                    Uwagi: Zakupione w Joli. Ciemniaczek, który wypiłem z prawdziwą przyjemnością, polecam, póki jeszcze jest.

Moja ocena: [4.425]

Ocenione tylko nie pojawia się w statystykach ani w ocenach na stronie głównej
                    Last edited by becik; 2007-04-10, 12:30.
                    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23926

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
                      Ocenione tylko nie pojawia się w statystykach ani w ocenach na stronie głównej
                      nie wystarczy Ci że sprawa już jest zgłoszona w kilku miejscach? jak zostanie poprawiona to ten komentarz w ocenie będzie pasował jak pięść do nosa.
                      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• becik
                        🍼🍼
                        • 2002.07
                        • 14999

Jakbyś nie wiedział, że niektórzy tak mają, a ja już w szczególności
                        Oceniałem juz kilkakrotnie piwa których na rynku nie ma (np porter elbląski, królewski...) i mimo braku w statystykach to pojawiało się na stronie w ostatnio ocenionych piwach. Po prostu zdziwiłem się tylko brakiem w tym wypadku.
                        Siedzę cicho i czekam, a posty nie na temat przecież można wywalić

Comment

• lzkamil
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.01
                          • 3611

Ocena z ARTomatu

Kolor: brązowy [5]
                          Piana: po nalaniu z góry wysoka, sztywna, drobnobąblasta, dosyć trwała, dywanik siedzi do końca [4]
                          Zapach: owocowo-ciemnosłodowy, intensywny, bardzo sympatyczny [5]
                          Smak: słodowy, wyraźnie "ciemny", owocowy, lekko goryczkowy, treściwy, na końcu lekko chlebowy posmak, bogaty, złożony, przypomina mi Złotego Smoka z Fortuny ale jest łagodniejszy, bez tamtego smoczego pazura [4.5]
                          Wysycenie: niewielkie ale w tym gatunku może być [4]
                          Opakowanie: wszystkie informacje podane, etykiety nie za ciekawe, plus za tradycyjnego bączka, duży minus za niby angielską nazwę, czyżby nawiązanie do dawnego EB Red? [3]
                          Uwagi: z łódzkiego Zofmaru; naprawdę mam nadzieję (matkę głupich?) że Regina kiedyś wróci do warzenia swoich dobrych piw...

Moja ocena: [4.55]
                          Lepszy jabol pod okapem
                          niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

• granat862
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2004.12
                            • 945

Ocena z ARTomatu

Kolor: Klarowny rubinowy [5]
                            Piana: Drobno pęcheżykowa jasno brązowa. [4.5]
                            Zapach: Słodowo-karmelowy, i coś jeszcze jakby orzechy włoskie. Przypomina mi troche zapach czerwonego wina. [4]
                            Smak: Czuć coś jak by przypaloną goryczkę, piwo nie jest slodkie [4]
                            Wysycenie: Nie za duże, ale może być. [3.5]
                            Opakowanie: Najsłabsza strona, kontra krzywo przyklejona, zaschniety klej na butelce. Butelka typu bączek. [3]
                            Uwagi: Kupione w Łodzi u "grubego" na Pomoskiej 116

Moja ocena: [4.025]
                            Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."

Comment

• MarcinKa
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼🍼
                              • 2005.02
                              • 2736

Ocena z ARTomatu

Kolor: Dość jasny jak na ciemne piwo, brązowy. Ciekawy kolor pod światło, przypomina sok ze śliw, trochę jednak bardziej rdzawy. Kolor oryginalny, całkiem odpowiedni do nazwy, chociaż widziałem bardziej czerwone piwa. Piwo klarowne. [4.5]
                              Piana: Jednorodna, koloru kawowego. Niestety raczej niewielka i średnio trwała. Dość szybko redukuje się do resztek. [3]
                              Zapach: Ładny ciemno słodowy, leciutko palony. Delikatnie karmelowy. Średnio mocny. [4.5]
                              Smak: Najpierw ciemne słody czuć, później dochodzi lekka paloność. Słodycz jak na ciemne piwo niewielka, właściwie jej brak. Na koniec lekka goryczka i posmak palonego słodu. Niestety krótki. Pijąc miałem niemiłe uczucie, że piwo jest trochę za mało treściwe. Na szczęście czasami też sprawiało wrażenie oleistości. [4]
                              Wysycenie: Początkowo za mocne, a grube oranżadowe bąble kompletnie nie pasują do charakteru piwa. [3]
                              Opakowanie: Może nie jest to jakieś arcydzieło, ale kolorystyka dobrana do nazwy i do piwa też pasuje. Do tego kapsel „Polskie Piwo” i podane parametry. Widząc takie piwo raczej ma się ochotę go kupić. [4]
                              Uwagi: Może to nie Czarnków, ale na pewno jedno z tych lepszych naszych ciemnych piw. Trochę za mało treściwe, na pewno nie przesłodzone, o bogatym, dobrym smaku. Wielka szkoda, że Regina to już przeszłość, bo Red Hous, Pils czy Pszeniczne to były piwa naprawdę na wysokim poziomie.

Moja ocena: [4.05]
                              To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• docent
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2002.10
                                • 5205

Właśnie wypiłem przeterminowane o miesiąc. Może trochę zmniejszyło się nagazowanie tego piwa i zwiększyła cierpkość ale nadal jest to wyśmienite piwo. W zanadrzu mam jeszcze jedno więc na pewno poinformuje o efektach przeleżakowania.
                                Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                                Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                                Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                                Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

Przetwarzanie...
                                X