gotowe o oceny
Racibórz, Pils z Zamku
Collapse
X
-
Racibórz, Pils z Zamku
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasno złoty. Bardzo dobry dla dziesiątki ale brak mu głębi. [4]
Piana: Drobnopęcherzykowa. Tworzy ładny kożuszek. Bardzo długo się nie trzyma ale przyzwoicie. [4]
Zapach: Bardzo lekki słodowo chmielowy. [4]
Smak: Wytrawny. Dominuje goryczka. Kojarzy mi się z dziesiatką słowackiego Steigera, tyle, że bez zielonobutelkowego posmaku. [4]
Wysycenie: Strzał w dziesiatkę. Lekko wyczuwalne na języku. Równomierne do samego końca. [5]
Opakowanie: Etykietą się nie popisali. Kapsel goły. Butelka euro. brak informacji o ekstrakcie. [3.5]
Uwagi: Bardzo przyzwoite lekkie piwko. Nie wiem czy ta kategoria -stołowe, do której zostało zaliczone jest odpowiednia. Powiedziałbym raczej -jasne lekkie.
Moja ocena: [4.025]
Comment
-
-
piwko jest rozlewane w GAB-ie
zakupione w osiedlowym sklepiku za 1,10 zł"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasna słomka. W sumie nie ma się co dziwić ze względu na zapewne niski ekstrakt. [3.5]
Piana: Początkowo nawet ładna. Wysoka, drobno pęchęzykowa. Szybko jednak przechodzi fuzję w wyniku której przeistacza się w grube pęcheże poczym opada do postaci cienutkiego kożuszka. Widoczny osad na szklance [3.5]
Zapach: Mocna czwórka bez zastanowienia. Tuż po otawrciu butelki swą obecność zaznacza miła kwiatowo chmielowa woń która z dużym temperamentem wdziera się do naszych zmysłów. [4]
Smak: Ogólnie bez wyrazu. Na samym początku konsumpcji czuć było lekką goryczkę słodową przeplatającą się z wodą. Później niestety mamy tylko do czynienia z woda. Gorycz odchodzi w dal przez co nie czuć głębi smaku. [3]
Wysycenie: Wogóle nie widoczne a jednak czuć iż nasz żoładek jest nieco obciążony. [2.5]
Opakowanie: Butelka 0,5l typu euro. Prosta etykieta bez specjalnych wariacji graficznych. Utrzymana z biało zielonej tonacji z elemantami czerwieni oraz złota. [3]
Uwagi: Piwo spożyte dzięki e-prezesowi. Dzięki!
Moja ocena: [3.4]Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: strasznie jasna słomka [2]
Piana: mała, ale pozostawia obraczkę do konca picia [3]
Zapach: bardziej słodowy niż chmielowy, wyrażny i miły [4]
Smak: troche za wodniste, lekka goryczka po chwili od przełknięcia wyczuwalna, słodowo-chmielowy smak. Gdyby nie ta wodnistość było by OK [4]
Wysycenie: widać i czuć tylko troche słabo piankę produkuje [4]
Opakowanie: but. euro, kapsel PP (Polskie Piwo), etykieta strasznie "oszczędna" w kolorach jak i grafice. [2.5]
Uwagi: Zakupione w Małobadzi podczas wycieczki do browaru Pama. Cena 1,70 z kaucją.
Ogólnie do wypicia. Najważniejsze że smak i zapach są w miarę, bo jest do wypicia z zamkniętymi oczami . A tak na serio to polecam do spróbowania.
Moja ocena: [3.725]zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnosłomkowy,jeśli nie jaśniejszy [3.5]
Piana: biała,trochę za szybko opadła,ale cały czas utrzymuje się dywanik [4]
Zapach: lekko chmielowy,w sam raz jak na lajtowe piwko [3]
Smak: jak dla mnie super,czuć lekką goryczkę i jest taki jakby owocowy [4.5]
Wysycenie: trochę słabiutko,choć czuje się na języku [3]
Opakowanie: stara buutelka,etykieta ze zwykłego papieru,kapsik z logo PP [3]
Uwagi: po otwarciu butelki PILS szybko ucieka.Czekam do upałów,bo PILS(tak czuję)będzie idealny !!!
Moja ocena: [3.725]mb WOS
Comment
-
-
piana
Po otwarciu butelki piana zalała stół. To nie pierwsze otwierane przeze mnie piwo. Butelka dwa dni stała spokojnie w chłodnym miejscu. Po takim "przywitaniu" piana szybko zniknęła. Piwo bardzo delikatne w smaku. Po godzinie od spożycia dalej "czuję" ten smak. Dla mnie to wielki plus. Ma się ochotę na następne.
Kod kreskowy 5 907506 252085.
Termin przydatności mojej butelki 24.04.06.
Comment
-
-
Ostatnio to piwo mi też uciekało z butelki - taka partia chyba...
Poza tym bardzo ok, pomimo niskiego ekstraktu nie sprawia wrażenia gazowanej i chmielonej wody - a to jest sztuka!browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo jasne, słomkowa barwa [3]
Piana: Na poczatku bardzo obficie pieniło się, piana ładna ale bardzo szybko opadła nie pozostawiając śladu [3.5]
Zapach: Praktycznie zapachu nie stwierdziłem a nie mam kataru! [1]
Smak: Jakiś stęchły, jakby było zepsute a termin do 19-04 - nie takiego smaku spodziewałem się po tym piwie [1.5]
Wysycenie: Jedyna rewelacja w tym piwie - bardzo ładne przez cały czas "pracowało" a na języku delikatnie odczuwalne bąbelki [5]
Opakowanie: Etykieta ja z minionej epoki, brak info o ekstakcie, kapsel typowy z napisem Polskie Piwo [2.5]
Uwagi: Piwo otrzymane w ramach wymiany od kol Czapajewa - dzieki. Niestety nie moge go polecić - piwa lekkie i tanie np. z Lidla czy Kauflanda są zdecydowanie lepsze jedyny plus to kolejna etykieta do kolekcji.
Moja ocena: [1.825]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ja nie mogę, ale jaśniutkie... słomka. co w sumie nie powinno dziwić przy tym balingu. [2.5]
Piana: naprawdę przyzwoita, trwała, choć nie jakaś duża, średniogruba. [4]
Zapach: poza jakimś chemicznym zapachem nic nie wyczułem... no może trochę chmielu. [3]
Smak: mimo niskiego blg wyrana goryczka. niemniej bardzo wodniste i piło się jak bezalkoholowe piwo [3.5]
Wysycenie: nawet dość wysokie, ale trzymające pianę do końca. [4]
Opakowanie: nie jakich wysoki lotów, ale gdyby nie obdrapana butelka można by powiedzieć, że zupełnie przyzwoita. [3.5]
Uwagi: pozyskane na giełdzie, thx! zaliczone i raczej nie do powtórzenia
Moja ocena: [3.35]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jaśniutki żółto-złoty [3]
Piana: początkowo przyzwoita, ale zeszła baaaardzo szybko [2.5]
Zapach: leciutki słodowy z odrobiną chmielu [3.5]
Smak: wodnisty, wodnisty ijeszcze raz wodnisty z odpowiednią dozą chmielu [2.5]
Wysycenie: nawet przyzwoite, troszkę go brakowało pod koniec picia [4.5]
Opakowanie: trąci myszką, ale nawet ładne, subtelne sklepienie krzyżowo- żebrowe, szkoda, że brak danych o ekstrakcie [4]
Uwagi: piwo otrzymane od abernackiego
Bardzo wodniste piwo i wracać do niego nie ma co.
Moja ocena: [3.05]Poszukuję
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: oj jaśniutkie, słomkowe piwo [2.5]
Piana: drobnopęcherzykowa, biała. Szybko opada tworząc jeno wianuszek i pływające strzępy [3]
Zapach: bardzo leciutki z wiodącym chmielem [2.5]
Smak: wodnisty pislowy z pierwszoplanową chmielową goryczką. [3.5]
Wysycenie: nieduże, pojedyncze małe 'bąble' odrywają się od dna [3.5]
Opakowanie: butelka euro z prostą, czytelną etykietą, wyglądającą na wydruk na domowej drukarce atramentowej informajca tylko o zawartości alkoholu. kapcel 'golas' [3]
Uwagi: dobrze schłodzone świetnie gasi pragnienie w upały
mętne mimo daty ważności 06/12/2006
Moja ocena: [3.025]Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.
Comment
-
Comment