Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum
Stary Kraków, Smocza Głowa amber ale
Collapse
X
-
Niech Wam będzie Ja w tym linku nic nie znalazłem ale robiłem to na szybko. Mnie chodziło o wyszczególnienie tych knajp pojedyńczo w piwo gdzie bo tam są najlepiej widoczne ale jak pisał e-prezes jeszcze tam nie byliście więc przepraszam i wycofuję generalizowane zarzuty co do KrakusówTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaumzkąd
FCJP już niestety nie jest tolerowane bez związku z dyskusją.Dalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
KoncepcjamiComment
-
No nie wiem o co chodzi, ale wyczuwam jakieś lekkie zblazowanie forumowiczów. Pierwszy polski Ale, z poza wielkiej trójki, fajna nazwa, a ani odrobiny entuzjazmu w forumowiczach. Fakt że piwo weszło niepostrzeżenie na rynek, ale dla mnie to kolejna rewelacyjna informacja w tym roku. Robi się coraz ciekawiej, już nie tylko Lagery w pubach, a i browarów restauracyjnych jakby więcej.Uwielbiam Ale i już kombinuję jakby tu do Krakowa zawitać niedługo(po sesji moze sie uda)Tyle z mojej strony, poprostu MAMY ALE!!! : )Comment
-
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumTyle o piwie pisze producent na firmowych ulotkach.Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowiComment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor faktycznie bursztynowy ale nie błyszczący tylko wpadający w matowy brązowy. [5]
Piana: Piana drobnopęcherzykowa. Bardzo obfita i ciągle podsycana przez udane nagazowanie. [4.5]
Zapach: Zapach lekko odurzający owocowo-słodowy z lekką nutką alkoholu. [4]
Smak: W smaku pełne słodowe, lekko mdławe ale w pozytywnym znaczeniu tego słowa. Niekiedy przebijają się alkoholowe nutki. Goryczka bardzo słaba ale jednak obecna. [4.5]
Wysycenie: Bardzo dobrze dobrane do tego piwa. Wyczuwalne w ustach, niesie za sobą lekki smaczek alkoholu i utrzymuje pianę. [5]
Opakowanie: Jak na razie ładne piny choć trącą trochę kiczem lat osiemdziesiątych [4]
Uwagi:
Moja ocena: [4.35]Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumTyle o piwie pisze producent na firmowych ulotkach.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemno bursztynowy wpadający w rubinowe odcienie. Dla mnie mistrzostwo. [5]
Piana: Drobno pęcherzykowata, utrzymująca się do końca picia w ok. 0,5cm kozuchu [4]
Zapach: słodowo-owocowo-herbciany [4]
Smak: Słodowy smak, lekkie owocowe nuty i miła wyraźna goryczka. [4]
Wysycenie: Widać idealnie i czuć na języku. [5]
Opakowanie: W fajnym kufelku z grubego szkła smakuje super. Mimo tego że dopiero zaczęli mają już podstawki, firmowe szklanki, nalewaki i to oceniam na 5. [5]
Uwagi: Oceniam piwko z knajpy na Sławkowskiej, bo w pubie na św.Marka smakuje jednak gorzej. Wywnioskowaliśmy z LajboCKami że zależy to od długości "leżakowania" beczki w barze. Im krócej tym lepiej.
Warto spróbować.
Moja ocena: [4.15]zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: (nie będę orginalny) ciemno bursztynowy, przejrzysty; [5]
Piana: nie powiem, by była idealna, ale ładna czapa na początek, a potem lekki dywanik - palm to to nie jest; [4]
Zapach: ciekawy, nie odrzucający, czuć słodowe nutki i coś jeszcze czego nie nazwałbym owocowym... [4]
Smak: tylko 3.5, gdyż co beczka to inny; goryczka wyraźna nie tylko chmielowa (przynajmniej takie odniosłem wrażenie), w lepszej wersji w tle przyjemne słodowe wykończenie; [3.5]
Wysycenie: akuratne; po prostu jest! [4.5]
Opakowanie: za szklanki mały minus, bo dość minimalistyczne, podstawki surowe, ale w porządku, nalewkami pikne ajaj... [4.5]
Uwagi: miłe oczarownie tego roku, ale ideał to nie jest.
Moja ocena: [3.9]Comment
-
Dzięki chłopaki, to są wszystko bardzo cenne informacje dla nas. Błędów nie robi ten co nic nie robi. Wszystko to trochę robimy na kolanie, ale najwazniejsze że nie wylewacie Smoczej w kanał. Napiszcie coś więcej, chcemy mieć to na naszej stronie www.
Jakie nastepnę wam uwarzyć w temp.20C?. Krytyka bedzie dla nas twórcza, cos mi się tak wydaje. Dobra robota, dzięki. Postaramy sie te niedociągnięcia poprawić. Trzymajcie się smoczo i szukajcie nowych lokali dla Smoczej Głowy. Co następnego ?, myślimy o pale ale, albo brown ale. Do miłegoComment
-
Ciężki wybór: brown ale czy pale ale... Stawiałbym jednak na brown i mam nadzieję, że będzie mi dane spróbować.Last edited by Twilight_Alehouse; 2005-09-17, 13:30.Comment
Comment