Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika solozzo
Stary Kraków, Smocza Głowa amber ale
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumNie oburzam się Po prostu u nas na historii za powiedzenie, że Kraków to Podwawelski Gród lub Gród Kraka groziła wylotka z pałą z egzaminu A profesorowi Ożogowi wierzę
Przepraszam za to wszystkich mieszkańców nie-Grodu Kraka i tym co historia nie obcaPoszukujęComment
-
Będę w sobotę w Krakowie.
Mam pytanie do tubylców: w której knajpie najprzyjemniej i najlepiej napic się Smoczej Głowy?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Najprzyjemniej to chyba w Szynku na ul.Podbrzezie 2. Ja osobiście lubię Espresso. Najbliżej rynku jest lokal na Stolarskiej i na Marka.Comment
-
Byłem na Stolarskiej. Tylko dlatego, że zapamiętałem adres wpisany w nazwę tej knajpy.
Lokal całkiem fajny.
Piewrsze wziąłem Amber Ale, cudowne piwo, mocno chmielone, kolor typowy dla Ale, piękna drobnoziarnista piana, wręcz kremowa, utrzymała się do samego końca o grubości 5mm. mniamMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
-
Aha, dlaczego barman mówi na nie jasne??
Jest dostępne w butelkach, zabrałem ze sobą dwie.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
-
zobaczymy co z butelkowym - bo mam, jak wspominałem, nowiuśkie zakupione za 3,35 sztuka
jutro idzie do lodówki a w sobotę do szkła!Piweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!
W browar.biz: smrtan | w Piweczko.org: slobodan
Mój browar domowy
Etykiety moich piw domowychComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesaktualna warka (jak sądzę po wizycie w Szynku) ma fajną cytrusową goryczkę... i jak dawniej ładną, gęstą pianę, osadzającą się na szkle.
Znowu warto pić amberaMasz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.Comment
-
Piję właśnie butelkowe i stwierdzam po raz kolejny, że to piwo ma prawie idealne dla mnie parametry. Solidna goryczka (krajowe pilsy niech się wstydzą) i fajne owocki w tle (choć przydałoby się więcej), do tego owockowy zapach.
Pychota.Comment
-
Kurczę, wytłumaczy mi ktoś co się stało? Wesoło otwieram sobie butelczynę jednego z moich ulubionych polskich piw i nic. Patrzę na kapsel, wszystko w porządku z datą. Przelewam do szkła i powtarza się sytuacja jak z dark ale. Zero piany, wysycenie zerowe. Ale co gorsza TOTALNIE inny smak, mdłe, puste, brak tej wspaniałej goryczki Trafiła mi się jakaś trefna butelka, czy może partia jest trefna? Mam nadzieję, że to pierwszeSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
A jaką masz datę? Bo ja na jutro włożyłem własnie do lodówki zakupione Amber Ale jeszcze z poprzedniej warki chyba...Piweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!
W browar.biz: smrtan | w Piweczko.org: slobodan
Mój browar domowy
Etykiety moich piw domowychComment
Comment