Moim zdaniem, powrót 10,5 dla Kompanii skończy się tak jak powrót Zagłoby dla CP. Czyli fiaskiem.
... i dobrze im tam.
Niech kwitnie miłość do bliźniego.
Jak będę miał wybór między 10,5 a innym koncernowym kupię 10,5.
A Zagłoby to szkoda, mi te piwo bardziej smakowało od innych w tym segmencie.
Piwo słabe, nijakie, ale przede wszystkim słodkie! Dziesiątka odfermentowana do prawie 5% alk. jest słodka. Takie rzeczy tylko w Polsce. Piwo nie ma cienia goryczki i smakuje bardziej jak brzeczka, albo niedofermentowany napój piwny.
W pełni się z tym zgadzam. W tym piwie nie ma piwa. Załączam foto
Ostatni raz piłem te piwo chyba z 12 lat temu i smaku nie pamiętam.
Kupiłem z sentymentu, niestety jest to zwykły eurolager. Nie ma zapachu, smak wodnisty, piana słaba, momentalnie opadła. Czeskie desitki i niemieckie pilsy przewyższają te piwo pod każdym względem.
Ani słodu, ani chmielu.
Cena to 3.59 złotych. Opakowanie to puszka jak kiedyś.
A jeśli chodzi o sentymenty to chętnie bym powitał powrót EB Red.
No ale sklepy mają też w Ełku, który leży w województwie warmińsko-mazurskim.
10.5 jest dostępne na ulicy Bahrkego 5A (osiedle Konieczki) i na ulicy Mariampolskiej 6 ( osiedle Jeziorna)
To piwo jest niczym innym, jak próba zarobienia na ludzkich wspomnieniach i sentymentach. KP nie przewiduje kampanii reklamowej, wypuszcza małą ilość, która zapewne sprzeda się bardzo szybko.
Kupiłem za 3.60zł, ale widziałem w innym sklepie za 3.99zł.Najgorzej wydane 3.60. piwo bez smaku, mocno gazowane. Nie zdziwiłbym się jakby było to inne piwo robione w Poznaniu, tylko bardziej rozcieńczone.
Całe szczęście że udało mi się kupić piwo Ciechan Porter 22 za 5.5zł.
Jakiś rok temu z kolegą spieraliśmy się z barndmanagierem z KP na temat 10,5. My twierdziliśmy, że może to być sukces na miarę Frugo, on twierdził, że to wyjątkowo głupi pomysł, nie przyjmie się i nigdy w życiu Kompania się na to nie zdecyduje. W sumie nas wyśmiał, co my tam wiemy i w ogóle...
Wychodzi na to, że go wywalili z roboty i wzięli kogoś bardziej otwartego
Piwa mimo sentymentu nie ma zamiaru kupować. Jego sukces zależy teraz od kampanii marketingowej, niestety dla KP z ceną to chyba przegięli...
To piwo jest niczym innym, jak próba zarobienia na ludzkich wspomnieniach i sentymentach. KP nie przewiduje kampanii reklamowej, wypuszcza małą ilość, która zapewne sprzeda się bardzo szybko.
Kupiłem za 3.60zł, ale widziałem w innym sklepie za 3.99zł.Najgorzej wydane 3.60. piwo bez smaku, mocno gazowane. Nie zdziwiłbym się jakby było to inne piwo robione w Poznaniu, tylko bardziej rozcieńczone.
Całe szczęście że udało mi się kupić piwo Ciechan Porter 22 za 5.5zł.
Będzie konfrontacja 10.5 vs 22
Jak można porównywać piwa z dwóch różnych gatunków?
Porównaj Portera z Ciechana z Porterem z Ambera
Te 10,5 to odnieś bardziej do Lecha, Żywca czy Tyskiego
Jak można porównywać piwa z dwóch różnych gatunków?
Zabronisz? Można porównać Fiata Punto z Porshe 911 to można lechowskie 10,5 z ciechanowskim porterem. Tylko tu o dziwo relacja cenowa lekko zachwiana. Kolega RobaL1991 dołożył 1,5 zł (więc około 30% ceny - spróbuj kupić Porsche za 130% ceny Punto) i kupił naprawdę dobre piwo więc po co wydawać 4 zł na podróbkę piwa? Już lepiej wrzucić dwie dwuzłotówki do sedesu - chociaż pobrzęczą chwilę. Piłem ten produkt piwnopodobny bo kupiłem z sentymentu ale więcej nie kupię bo to ani nie pachnie ani nie smakuje. Przy obecnych upałach miało dwie zalety: było zimne i mokre.
Ostatnia zmiana dokonana przez Jimmy_jb; 2013-08-03, 00:16.
Zabronisz? Można porównać Fiata Punto z Porshe 911 to można lechowskie 10,5 z ciechanowskim porterem. Tylko tu o dziwo relacja cenowa lekko zachwiana. Kolega RobaL1991 dołożył 1,5 zł (więc około 30% ceny - spróbuj kupić Porsche za 130% ceny Punto) i kupił naprawdę dobre piwo więc po co wydawać 4 zł na podróbkę piwa? Już lepiej wrzucić dwie dwuzłotówki do sedesu - chociaż pobrzęczą chwilę. Piłem ten produkt piwnopodobny bo kupiłem z sentymentu ale więcej nie kupię bo to ani nie pachnie ani nie smakuje. Przy obecnych upałach miało dwie zalety: było zimne i mokre.
Ależ nikomu nie bronię porównywać, tylko jaki jest tego sens?
Skoro o samochodach, jak można porównywać Punto do 911-tki, np. ich przyspieszenie, proszę Cię …
A teraz samo piwo:
Wczoraj kupione z sentymentu, ostatnia sztuka w sklepie za 3,49 zł. Otworzone i pite stosunkowo ciepłe w drodze na działkę – nie mogłem już się doczekać.
Piwo jak to koncernówka, bez wirtuozerii, w smaku przeważa słodycz, mało aromatu, zdecydowanie brakuje mi choćby lekkiego chmielowego finiszu. Jak to ma się do smaku dawnego, nie wiem, nie za bardzo to pamiętam.
Na puls, że nie ma więcej niż 5%.
Bardzo mało kupuję w sklepie piw, bazuję na własnej produkcji, ale jeśli już będę kupował i będzie 10,5 na półce to na 100% je wybiorę, nie dla smaku, ale tylko i wyłącznie z sentymentu. A cena? Dla mnie 1 zł więcej za piwo, nie gra roli, a wspomnienia, bezcenne …
Comment