Lech, 10,5

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sopista
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 1747

Zajrzałem na moją stronę i tam na jednej z kontr 10,5 data ważności do spożycia opiewa na 11.99. Oczywiście, z datą produkcji jednoznaczne to nie jest.
    Ostatnia zmiana dokonana przez sopista; 2009-03-18, 14:03.

Comment

• tfur
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2006.05
      • 1312

u mnie w sąsiedztwie na jednym z balkonów dogorywa rower górski z konkursu związanego z tym piwem. kiedyś to chyba była nawet gratka. to piwo miało po prostu dobrą reklamę, a jako student byłem jej celem. kilka tych piw wypiłem, nie powiem.
      veni, emi, bibi

Comment

• pioterb4
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.05
        • 4322

Połowa lat 90-tych to okres ofensywy reklamowej 10,5. Z 3-4 lata później wprowadzono jeszcze wersję "Podwójnie Chmielone" ale to jakoś się nie przyjeło i szybciutko znikło z rynku.

Comment

• qbaseq
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2010.07
          • 100

dawne dzieje poznańskie

Piwko pt. 10,5 z Poznania było na pewno dostępne gdzieś od połowy lat 90tych do ok. 2000 roku ( tak plus minus ) wiem dlatego że mieszkałem wtedy w Poznaniu, na osiedlu obok browaru ( os. Rusa ) i w sklepiku firmowym tuż obok browaru dokonywałem swoich pierwszych piwnych zakupów - takich rzeczy się nie zapomina :-) Na początku uchodziło za całkiem przyzwoite, lane było również z kija w niejednym poznańskim,z reguły nieistniejącym już pubie - Stary Browar, myślę że i Mad Max , a w butelce i puszcze było naprawdę wszędzie. Później zyskało miano piwa dla smarkaczy - takiego dla szpanu, bo Ci "poważniejsi" piwosze pili złotego Lecha Pilsa, ew. zielone Premium

Comment

• Ahumba
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🥛🥛🥛🥛
            • 2001.05
            • 9099

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika qbaseq Wyświetlenie odpowiedzi
            Piwko pt. 10,5 z Poznania było na pewno dostępne gdzieś od połowy lat 90tych do ok. 2000 roku ( tak plus minus )
            W 2001 jeszcze piłem.
            Teraz jak się pokaże też spróbuję.
            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• lucifuge
              Porucznik Browarny Tester
              • 2009.11
              • 309

Odpowiedz na reaktywacje EB? Jedziemy na sentymentach zamiast uwarzyć wreszcie dobre piwo? Żal.

Comment

• alterbeer
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2011.09
                • 138

Z ekonomicznego punktu widzenia będzie to zapewne strzał w dziesiątkę. Przecież nastolatkowie z lat 90-tych (u których pojawi się zapewne sentyment do marki) mają teraz 30-40 lat i są najsilniejszą grupą zakupową.

Comment

• piwoszstolat
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2013.07
                  • 32

Nie wiem jak w innych miastach Polski ale w Poznaniu 10,5 się nie przyjęło z bardzo prostego powodu.Lech zielony potem złoty czyli w skrócie PILS miał taki poziom że po prostu nie miał konkurencji, dostępny w każdym osiedlowym sklepie , wszyscy w Poznaniu go pili, gdzie się człowiek nie ruszył leżały kapsle od Lecha.Reaktywowanie marek na których się wychowali obecni 30-40 latkowie może niekoniecznie przynieść zamierzony skutek dlatego że ta grupa w większości odeszła od produktów z młodzieńczych lat ale grupa jak najbardziej wychowana na produktach Lecha po 2005 roku jak najbardziej może spróbować reaktywowanych marek gdyż zna je tylko z opowieści.

Comment

• Pendragon
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13961

Przy metodzie HGB wiadomo jak to będzie robione i czym różnić będzie od dwóch odmian Lecha
                    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2013-07-07, 10:36.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Sokół83
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.12
                      • 1598

Dziś zauważyłem w kilku miejscach różnego rodzaju wlepki. Osobiście wkurwia mnie taki śmieciowy marketing
                      Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• dlugas
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2006.04
                        • 4015

Jak się pokaże w sklepach to pewnie kupię, byle nie wycenili reanimacji marki na 3,50zł w butelce bezzwrotnej

Myślę, że obecnie jest tak wiele marek, że wciśnięcie nowej (nie 'ala' radlerowej)i odniesienie jakiegoś wiekszego sukcesu jest dość trudnym zadaniem
                        Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                        Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                        FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• pioterb4
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2006.05
                          • 4322

A ja myślę, że gdyby ktoś uwarzył dobrego lekkiego (ok 10% ekstraktu) odfermentowanego z umiarem (max 4,3%) lagera to odniósłby sukces. Ludzie coraz bardziej łakną smacznych ale niżej alkoholowych piw i póki co jedyną alternatywą są radlery. Problem jest tylko taki o którym wspomniał Pendragon - rozcieńczenie starteru Lecha do 10,5 blg to nie jest koncepcja godna naszej uwagi.

Comment

• dlugas
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼
                            • 2006.04
                            • 4015

A ja myślę, że gdyby ktoś uwarzył dobrego lekkiego (ok 10% ekstraktu) odfermentowanego z umiarem (max 4,3%) lagera to odniósłby sukces.
                            no ja też tak myślę, tylko który z koncernów to uczyni, żeby miało to jakiś smak?

Zrobią rozwodnionego Lechotyskie, ozłocą w reklamach dadzą cenę premium i popłyną

No chyba, że zrobią z marki 10,5% "tanie, ale dobre oraz "nie obciachowe" piwo dla młodzieży"
                            Ostatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2013-07-08, 13:36.

Comment

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                              A ja myślę, że gdyby ktoś uwarzył dobrego lekkiego (ok 10% ekstraktu) odfermentowanego z umiarem (max 4,3%) lagera to odniósłby sukces. Ludzie coraz bardziej łakną smacznych ale niżej alkoholowych piw i póki co jedyną alternatywą są radlery. Problem jest tylko taki o którym wspomniał Pendragon - rozcieńczenie starteru Lecha do 10,5 blg to nie jest koncepcja godna naszej uwagi.

10,5 miało zupełnie inny smak niż Lech - więc nie było to żadne rozwodnienie i oby nie było teraz też.
                              Rekatywana 10,5 jest goda uwagi, skoro ocenia się na browar.biz piwo smakowe i "biedronkowe"

Comment

• dlugas
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼
                                • 2006.04
                                • 4015

piwo smakowe i "biedronkowe"
                                a co z nimi jest nie tak?

tak jak ze wszystkim są lepsze i gorsze,

a że więcej jest tych gorszych to już inna sprawa :]

Comment

Przetwarzanie...