Lech, 10,5

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Stern
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2012.05
    • 32

Ma podobno kosztować 3,79 i w przyszłym tygodniu zacząć trafiać do sklepów.

Comment

• dlugas
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2006.04
      • 4015

heh 3,79zł

powodzenia w masowej sprzedaży
      Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
      Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
      FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzi
        a co z nimi jest nie tak?

tak jak ze wszystkim są lepsze i gorsze,

a że więcej jest tych gorszych to już inna sprawa :]

Wszystkie są gorsze
        Proponuje kupić sobie przysłowiowego Lech w Biedronce i w innym sklepie, i porównać smaki.
        Niestety piwa w Biedronce, przynajmniej robione tylko dla niej (większe pojemności), są o poziom niższej jakości niż to samo, ale dla innego odbiory – jest to opinie wielu moich znajomych, którą zresztą też podzielam.

Comment

• jacer
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2006.03
          • 9875

To był skuteczny marketing, że po tylu latach ludzie nadal twierdzą, że to było odbre piwo. Drugi po EB wysoko nasycony lager bez goryczki i smaku.

No ale były rowery, buty 10,5 Lasockiego, wszędobylska reklama itd.
          Milicki Browar Rynkowy
          Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
          No Hops, no Glory :)

Comment

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Stern Wyświetlenie odpowiedzi
            Ma podobno kosztować 3,79 i w przyszłym tygodniu zacząć trafiać do sklepów.
            To ściem jest jakaś, skąd to info że reaktywowali markę i że ma kosztować 3,79 zł?

Comment

• ksy
              Porucznik Browarny Tester
              • 2011.07
              • 280

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
              To był skuteczny marketing, że po tylu latach ludzie nadal twierdzą, że to było odbre piwo. Drugi po EB wysoko nasycony lager bez goryczki i smaku.

No ale były rowery, buty 10,5 Lasockiego, wszędobylska reklama itd.
              I była młodość.. a to smak lepszy niż chmiel ... Pamięć płata figle - ja np. pamiętam jako dobre piwo Warkę Strong... wiem że nie prawda, ale umysł pamięta, że koledzy, ogniska, dziewczyny i gitary i podpina te wszystkie dobre wspomnienia pod picie piwa. Jakiego... z pamięcią o starym dobrym piwie zazwyczaj tak jest i tak pewnie działa piwo "mocno bezalkoholowe".
              --------------------
              --------------------
              "Żółw porusza się z prędkością wystarczającą do upolowania sałaty. "

Comment

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ksy Wyświetlenie odpowiedzi
                I była młodość.. a to smak lepszy niż chmiel ... Pamięć płata figle - ja np. pamiętam jako dobre piwo Warkę Strong... wiem że nie prawda, ale umysł pamięta, że koledzy, ogniska, dziewczyny i gitary i podpina te wszystkie dobre wspomnienia pod picie piwa. Jakiego... z pamięcią o starym dobrym piwie zazwyczaj tak jest i tak pewnie działa piwo "mocno bezalkoholowe".

Ależ prawda, to piwo kiedyś zupełnie inaczej smakowało i było jedynym, po którym nie miałem kaca mordercy.

Comment

• Stern
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2012.05
                  • 32

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojmat74 Wyświetlenie odpowiedzi
                  To ściem jest jakaś, skąd to info że reaktywowali markę i że ma kosztować 3,79 zł?
                  Ze sprawdzonego źródła, widziałem nawet nowe koszulki i naklejki 10,5

Comment

• Rycho_128
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2007.03
                    • 1054

Już jest. Widziałem wczoraj w sklepie specjalistycznym w Gdańsku na Okulickiego (Orunia Górna). Pucha identyczna jak kiedyś. Kosztowało ono bodajże 2,99. Dodatkowo jakieś info o reaktywacji marki. Obejrzałem, powspominałem i... na razie nie kupiłem. Czy na razie, czy w ogóle nie kupię - nie wiem. Na razie pamiętam, jak smakowało onegdaj. Zresztą nigdy mnie nie zachwycało.
                    Ostatnia zmiana dokonana przez Rycho_128; 2013-07-12, 08:54.
                    Gdański Browar WaRy
                    Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
                    Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...

Comment

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rycho_128 Wyświetlenie odpowiedzi
                      Już jest. Widziałem wczoraj w sklepie specjalistycznym w Gdańsku na Okulickiego (Orunia Górna). Pucha identyczna jak kiedyś. Kosztowało ono bodajże 2,99. Dodatkowo jakieś info o reaktywacji marki. Obejrzałem, powspominałem i... na razie nie kupiłem. Czy na razie, czy w ogóle nie kupię - nie wiem. Na razie pamiętam, jak smakowało onegdaj. Zresztą nigdy mnie nie zachwycało.

Ja kupię na 100%, z sentymentu ...

Comment

• piwoszstolat
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2013.07
                        • 32

A ja nie kupię, sentymenty zostawmy na bok.Kupuję piwo żeby wypić ze smakiem.Wszak nie od dziś wiadomo że polski konsument jest niewybredny i mało wymagający i tak cena zostaje a jakość idzie w dół.Gdyby ludzie zaczęli być wymagający to by jakość szła w górę a cena by pozostała. Odwiedzam często Lidle niemieckie i tam kawa nie dość że tańsza niż w naszym to i jakość o wiele lepsza(ta sama kawa, te same opakowanie).

Comment

• expel
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2013.01
                          • 63

Ja z chęcią spróbuję, bo nigdy nie dane było mi go pić. A może czymś zaskoczy? Tak jak książęce ryżowe, które wg mnie jest chyba najlepszą jasną propozycją z koncernów.

Comment

• Pendragon
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13961

Ja smaku konkretnie nie pamiętam, ale pamiętam że mi nie smakowało. Podobnie jak legendarne EB.
                            Pamiętam też krzykliwą reklamę "Dziesięć i pół, dziesięć i pół !!!".
                            Raz kupię - dla etykiety i kapsla.
                            Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2013-07-12, 10:30.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• jacer
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2006.03
                              • 9875

rowery będą rozdawać?
                              Milicki Browar Rynkowy
                              Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                              No Hops, no Glory :)

Comment

• yoda79
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2013.01
                                • 861

Mi nie smakowąlo, sentymentu nie mam (za stary już wtedy byłem), więc czekam na Wasze opinie. Pić i oceniać

Comment

Przetwarzanie...