A pamiętacie EB Red? To był chyba protoplasta Redds'a, ale ja zachwałem go w pamięci o niebo lepiej...
No pamięć to chyba szwankuje, EB Red to było piwo czerwone, a Redd's jest piwem imbirowym (no, powiedzmy w ogóle jedno z drugim nie ma nic wspólnego oprócz nazwy.
A EB Red za wczesnie weszło na rynek - teraz powinno zrobić karierę, bo już konsument bardziej wyedukowany, eh, pyszne to piwo było...
ehhh... zdazylem jzu zapomniec ze takie cos istnialo. mowilo sie o tym zlewki z lecha , ale mi bardzo smakowalo. same pysznosci .
ja natomiast pamiętam że to było 1wsze piwo lecha które było takie sobie...od tego czasy wyroby z mojego miasta zaczęły być coraz gorsze (najlepsze że jescze była wersja bezalkoholowa....hahaha i to w puszce)
ja natomiast pamiętam że to było 1wsze piwo lecha które było takie sobie...od tego czasy wyroby z mojego miasta zaczęły być coraz gorsze (najlepsze że jescze była wersja bezalkoholowa....hahaha i to w puszce)
cóż... to były początki mojego picia piwa więc może pamięć szwankuje. natomiast mam bardzo dobre wspomnienia, a i goryczka ktorą już wtedy lubiłem utrwaliła mi się w pamięci. dawniejszych czasów browarów wielkopolski nie znam, bo za młody byłem, więc trudno mi sądzić czy to był pierwszy nie tak rewelacyjny produkt z poznania. jak dla mnie mogą sobie produkować co tam chcą, byle nie majstrowali przy lechu pilsie .
pozdr
Ostatnia zmiana dokonana przez scoroop; 2006-08-14, 18:03.
wiele jest dobrych piw na tym świecie... czy starczy życia by ich wszystkich spróbować???
Dokładnie sentyment ...
Od niego zaczęła się przygoda z piwem wtedy też definicja piwa opierała się na 10,5. Co tu dużo mówić, kochałem to piwo teraz mamy Reedsa, niech się panienki cieszą...
Czy ktoś może pamięta w jakich latach produkowano to piwo? Według mnie było dostępne m.in. mniej więcje w roku 1995 ale kobieta mnie tu próbuje przekonać, że na pewno później, od okolic 2000r. Jestem co prawda strasznym sklerotykiem ale kojarzy mi się to piwo jeszcze z liceum co trochę utwierdza mnie w moim datowaniu.
W dziale kolekcjonerstwo można obejrzeć etykietę od 10,5 z konkursową kontrą. Ogłoszenie wyników konkursu przewidziane jest na grudzień 1995, czyli w tym roku było już produkowane.
Comment