Lech, 10,5

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kentaki
    Porucznik Browarny Tester
    • 2002.10
    • 452

A ja przy okazji sprzątania piwnicy znalazłem jeszcze jedną pełną butelkę 10,5 ale jakoś nie kwapię się do spożycia.

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19288

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kentaki
      A ja przy okazji sprzątania piwnicy znalazłem jeszcze jedną pełną butelkę 10,5 ale jakoś nie kwapię się do spożycia.
      A klarowne jest? Możebym ją nabył??

Comment

• robox
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.11
        • 8188

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta
        Niesamowita promocja marki jak na realia polskiego rynku i... zgon...
        Nawet klub koszykarski z Poznania sponsorowali pod nazwą 10,5 Basket Club Poznań, niestety z marnym skutkiem.

Comment

• Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta
          A pamiętacie EB Red? To był chyba protoplasta Redds'a, ale ja zachwałem go w pamięci o niebo lepiej...
          No pamięć to chyba szwankuje, EB Red to było piwo czerwone, a Redd's jest piwem imbirowym (no, powiedzmy w ogóle jedno z drugim nie ma nic wspólnego oprócz nazwy.

A EB Red za wczesnie weszło na rynek - teraz powinno zrobić karierę, bo już konsument bardziej wyedukowany, eh, pyszne to piwo było...
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• kentaki
            • 2002.10
            • 452

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
            A klarowne jest? Możebym ją nabył??
            10,5 jest klarowne. Znalazło się jeszcze Tyskie Ale Piwo!!! z jakiejś rozlewni ale z fusami .

Comment

• lukex
              • 2005.12
              • 262

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika scoroop
              ehhh... zdazylem jzu zapomniec ze takie cos istnialo. mowilo sie o tym zlewki z lecha , ale mi bardzo smakowalo. same pysznosci .
              ja natomiast pamiętam że to było 1wsze piwo lecha które było takie sobie...od tego czasy wyroby z mojego miasta zaczęły być coraz gorsze (najlepsze że jescze była wersja bezalkoholowa....hahaha i to w puszce)

Comment

• scoroop
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2006.08
                • 54

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lukex
                ja natomiast pamiętam że to było 1wsze piwo lecha które było takie sobie...od tego czasy wyroby z mojego miasta zaczęły być coraz gorsze (najlepsze że jescze była wersja bezalkoholowa....hahaha i to w puszce)
                cóż... to były początki mojego picia piwa więc może pamięć szwankuje. natomiast mam bardzo dobre wspomnienia, a i goryczka ktorą już wtedy lubiłem utrwaliła mi się w pamięci. dawniejszych czasów browarów wielkopolski nie znam, bo za młody byłem, więc trudno mi sądzić czy to był pierwszy nie tak rewelacyjny produkt z poznania. jak dla mnie mogą sobie produkować co tam chcą, byle nie majstrowali przy lechu pilsie .
                pozdr
                Ostatnia zmiana dokonana przez scoroop; 2006-08-14, 18:03.
                wiele jest dobrych piw na tym świecie... czy starczy życia by ich wszystkich spróbować???

Comment

• ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23994

wspominki po innych piwach z tego browaru wyleciały do działu ogólnego - http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=63004

tu proszę ograniczyć się do uwag na temat śp. 10,5.
                  - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                  - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• phantom_
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2007.09
                    • 2

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robox Wyświetlenie odpowiedzi
                    Nawet klub koszykarski z Poznania sponsorowali pod nazwą 10,5 Basket Club Poznań, niestety z marnym skutkiem.
                    I można było też wygrać piłkę do kosza z odciskiem dłoni Shaquille'a O'Neala .

Comment

• zayontz
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2003.06
                      • 1

10,5 to chyba bylo moje pierwsze piwo w zyciu... stosunek mega sentymentalny...
                      szkoda, ze juz nie istnieje...

Comment

• kolbe11
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2008.02
                        • 10

Widzę że nie tylko ja zaczynałem picie piwa od 10,5, jakoś mi tak zostało w pamięci, że aż się łezka w oku kręci, chętnie bym odkupił tą butelkę :P

Comment

• kolbe11
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2008.02
                          • 10

Dokładnie sentyment ...
                          Od niego zaczęła się przygoda z piwem wtedy też definicja piwa opierała się na 10,5. Co tu dużo mówić, kochałem to piwo teraz mamy Reedsa, niech się panienki cieszą...

Comment

• M-kwadrat
                            • 2004.07
                            • 304

Czy ktoś może pamięta w jakich latach produkowano to piwo? Według mnie było dostępne m.in. mniej więcje w roku 1995 ale kobieta mnie tu próbuje przekonać, że na pewno później, od okolic 2000r. Jestem co prawda strasznym sklerotykiem ale kojarzy mi się to piwo jeszcze z liceum co trochę utwierdza mnie w moim datowaniu.
                            Pozdrawiam, Maciek

Comment

• Pendragon
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13961

Pamięć masz dobrą Co prawda nie powiem dokładnych lat produkcji, ale była to połowa lat '90.
                              Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2009-03-18, 13:18.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• kibi
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.07
                                • 1875

W dziale kolekcjonerstwo można obejrzeć etykietę od 10,5 z konkursową kontrą. Ogłoszenie wyników konkursu przewidziane jest na grudzień 1995, czyli w tym roku było już produkowane.

Comment

Przetwarzanie...