Widzę Docencie, że postanowiłeś znów poszukać piwnych smaków w Browarmii. Gratuluję odwagi i zasobnego portfela. Ja jednak pozostanę przy swoim bojkocie tego pseudopiwnego przybytku dla krawaciarzy z grubą kasą.
BrowArmia, Stout
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziWidzę Docencie, że postanowiłeś znów poszukać piwnych smaków w Browarmii. Gratuluję odwagi i zasobnego portfela. Ja jednak pozostanę przy swoim bojkocie tego pseudopiwnego przybytku dla krawaciarzy z grubą kasą.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Diwię się, że Dadek zagląda do portfela Docenta i komentuje to gdzie on chodzi.
Dziwię się Docentowi, że tłumaczy się z tego gdzie i po co chodzi.
Chyba jakaś nowa, świecka tradycjaGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Stróż moralności i etyki forumowej się znalazł- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Zaraz stróż po prostu dwa posty, ktorych nie mogłem nie skomentować, a które szczerze mnie rozbawiły
Z drugiej strony muszę zajrzeć do swojego portfela gdyż piana na stoucie, który uwiecznił Docent na zdjęciu spowodowała u mnie ślinotok. No chyba, że była zrobiona w photoshopieLast edited by becik; 2011-10-31, 14:57.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziNo chyba, że była zrobiona w photoshopiePiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziDiwię się, że Dadek zagląda do portfela Docenta i komentuje to gdzie on chodzi.
Dziwię się Docentowi, że tłumaczy się z tego gdzie i po co chodzi.
Chyba jakaś nowa, świecka tradycja
Comment
-
-
Dadek ja opinię na temat BrowArmii mam inną. Bywam tam średnio raz w miesiącu próbując ich piwa sezonowe (świetne malinowe, wiśniowe) i za każdym razem z wielka przyjemnośćią piję stouta który jest najlepszym stoute warzonym przez polski browar. Pszenica jest w miarę porządna, karmazynowe jest ok, klasztorne mało klasztorne ale niezłe i tylko pils jest słaby.
Siadam zawsze przy barze i nie mam żadnych kłopotów wtedy z nalewaniem piwa chociaż faktem jest, że piwa przynoszone do stołu to często zlewki i to należy piętnować."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Spox, każdy ma prawo do swojej opinii i nie polemizuję jeśli jesteś zadowolony. Mi niestety w pewnym momencie ustaliła się opinia zdecydowanie negatywna co do tego miejsca, próbowałem ją nawet zweryfikować (wynik był jeszcze gorszy) i dałem sobie spokój. Wolę Bierhalle, gdzie nigdy na piwie się nie zawiodłem a i ceny niższe.
Comment
-
-
Mnie ten Stout bardzo smakował. Miał taką bardzo fajną, głęboką, a nawet bym powiedział odważną goryczkę - a takie właśnie lubię. Jest dobrej jakości, długo pozostaje w ustach, ale w przyjemny sposób. Niby stout znaczy mocny, ale ten Stout jest raczej lekki. Wizualnie udane. Z 3 piw jakie tam piłem to było najlepsze.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnobrunatny, do czerni trochę brakuje [4]
Piana: dość intensywna i trwała, beżowawa, ładnie brudzi szkło [4.5]
Zapach: średnia czekolada, lekko kwaskowy i estrowy; wraz z podgrzewaniem zaczyna dominować mocne espresso [4]
Smak: chyba ciut za duża pełnia, lekki karmel, średni kwasek i średnia goryczka; smaczne, choć mało stylowe [4]
Wysycenie: średnio-niskie, akceptowalne [4]
Opakowanie: brak, firmowe szkło [4]
Uwagi: Pite na miejscu ok 2 tygodni temu.
Moja ocena: [4.05]
Comment
-
-
Obecny Stout w browarze rewelacyjny. Gęsty, treściwy, misiowaty, w smaku to starannie i świetnie wyważone wszystkie smaki. Jak dla mnie bomba.
Podany jednak w zbyt zimnej temperaturze.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment