Amber, Harde Mocne

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kwadri
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2009.10
    • 1216

Ocena z ARTomatu

Kolor: Lekko bursztynowe złoto. [4]
    Piana: Średniopęcherzykowa, nierównomierna. Szybko opadła do małej warstewki, później drobnego pierścienia. [3.5]
    Zapach: Z początku mocno słodowy. Później delikatnie czuć w tle chmiel. Po ogrzaniu czuć też alkohol. [3.5]
    Smak: Lekka słodycz przeplatana kwaskowością, zakończona nienachalną goryczą. Nic specjalnego, ale też nie odrzuca. [3.5]
    Wysycenie: Średnie, nie narzuca się. [4]
    Opakowanie: Czarna puszka z "robotniczą" ręką z kuflem. Brzydkie nie jest, ale nie zachwyca. [3.5]
    Uwagi:

Moja ocena: [3.55]
    www.lkschmielowice.futbolowo.pl

Comment

• Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

Harde przeszło niewielki lifting opakowania.
      Podobno jako pierwsi w Europie wprowadzają tłoczony kapsel. Kapslarze - prawda li to?
      Nową prezencję Hardego można zobaczyć na głównej stronie browaru:
      Jesteśmy niezależnym rodzinnym browarem z Pomorza. Warzymy jak na dobre rzemiosło przystało. Spróbuj naszych piw: Żywe, Koźlak, Pszeniczniak, Amber naturalny, APA i serii Po Godzinach.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• dipeone
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2010.05
        • 741

Ktoś już widział taki kapsel na butelce w sklepie?

Comment

• wrednyhawran
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2010.07
          • 1784

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dipeone Wyświetlenie odpowiedzi
          Ktoś już widział taki kapsel na butelce w sklepie?
          Wczoraj kupowałem w Piotrze i Pawle w Toruniu i cały czas ze starym wzorem.
          Ale pewnie w nowej dostawie już będzie.
          Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
          Małe Piwko Blog
          Małe Piwko Blog na facebooku
          Domowy Browar Demon

Comment

• Feti
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2010.10
            • 801

Jak na mocne jasne piwo to bardzo dobre. Niestety z mocnych piw preferuje portery, więc raczej nie wrócę do niego.

Comment

• Feti
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2010.10
              • 801

Edytować nie można, więc tylko dodam, że w płockim Auchan do kupienia za 3.99 w puszce. Cena zaporowa. Koźlak Amberowski jest w tym samym sklepie po zakończeniu promocji za 3.79 (jak była promocja był za 3.99)

Comment

• dipeone
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2010.05
                • 741

Faktycznie drogo, u mnie w okolicy nie licząc kaucji za butelkę to zazwyczaj więcej niż 2.15 zł nie kosztuje. Jest szeroko dostępny ,więc mając szeroką gamę piw komercyjnych i Harde zazwyczaj się na nie decyduje. Nie przepiło mi się jeszcze ,niezłe mocne piwo.

Comment

• Pendragon
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

Skusiło mnie kilka dni temu nowym kapslem. I nie żałuję, piło się z przyjemnością, mimo że to HGB. Cena - 1,99 - ratująca budżet nadwątlony piwami 3-5 złotowymi.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Rycho_128
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2007.03
                    • 1054

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                    Cena - 1,99.
                    U nas w Gdańsku bywa i po 1,80, jak się trafi. Faktycznie jak na te pieniądze, to całkiem, całkiem. Oczywiście nowy kapsel i minimalnie zliftingowana etykieta obecne.
                    Last edited by Rycho_128; 2010-12-09, 09:58.
                    Gdański Browar WaRy
                    Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
                    Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...

Comment

• Tschabe
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2011.08
                      • 105

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemnozłoty i klarowny, jednocześnie odrobinę zbyt jasny, jak na takie oprocentowanie. [4]
                      Piana: Niewysoka, w połowie picia już nie pokrywa całej powierzchni. Pęcherzyki różnej wielkości, przy czym większość stanowią te bardzo drobne. Gęsto oblepia ścianki kufla. [3.5]
                      Zapach: Słodowo-chmielowy. Ciężki i zdecydowany. [4.5]
                      Smak: Spodziewałem się siuśków zalanych spirytusem, a tu przyjemna, szlachetna gorycz z przebijającą się nieśmiało słodyczą. Bardzo słabo tę słodycz czuć, ale ona faktycznie jest i dodaje charakteru. Za tak niską cenę - rewelka! [5]
                      Wysycenie: Idealne. [5]
                      Opakowanie: Trafił mi się grawerowany kapsel, który na pewno zachowam do kolekcji. Widziałem w sklepie nowszą partię z emaliowanym, już nie robi takiego wrażenia. Etykietka z motywem industrialnym, w ciemnych barwach, ale mogłaby być bardziej przemyślana i dopracowana. No i nie ma informacji na temat ekstraktu. [3]
                      Uwagi: Bardzo pozytywne zaskoczenie! Osobiście lubię mocne piwa i Harde na pewno jeszcze nie jedno wypiję. Btw., najlepiej smakuje w połączeniu z muzyką Nitzer Ebb lub Throbbing Gristle

Moja ocena: [4.525]

Comment

• Maciek78
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2011.12
                        • 3

Nie wiecie może czy poza sklepem Jola można gdzieś w Warszawie Harde kupic??Szukam od dawna i nigdzie nie ma.Do tego piwa mam duży sentyment

Comment

• wpadzio
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼🍼
                          • 2011.06
                          • 2654

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jeśli to mocne piwo o konkretnym woltażu, to kolor jest tak słaby jak tegoroczna zima. [2.5]
                          Piana: Owszem, zaszumiała na początku. Redukuje się do gruboziarnistej, dziurawej pierzynki w ciągu trzech minut. [3]
                          Zapach: Aromat jednoznacznie słodowy. Nie za bardzo mi się jednak podoba, bo złamany mokrą piwnicą. [2.5]
                          Smak: W pierwszej chwili uderza brak spodziewanej mocy i co się z tym wiąże spirytualiów na podniebieniu. Smak dość delikatny, niewielka goryczka, przeciętna słodowość. W sumie mało wyrazisty i za to minus. Finisz jest jednak mocno procentowy, grzejący w środku, co mnie akurat specjalnie nie dziwi. W sumie obiektywnie najlepszy chyba element tego piwa. [3.5]
                          Wysycenie: Nasycenie niskie. Jak dla mnie nieco zbyt niskie. [3]
                          Opakowanie: Opakowanie słabe, kojarzy się z siermiężnością (może dlatego na ecie przedramię z kuflem w kole zębatym?) O ile dobór kolorów pasuje do mocnego, o tyle koncepcja graficzna zatrzymała się gdzieś w pierwszej połowie lat 90-tych. Do tego te podkreślone procenty na krawatce... Kapsel jednak dedykowany, dość poprawna kontra, choć bez podania ekstraktu. [3.5]
                          Uwagi: Zastanawiam się nad sensem tworzenia tak mocnych piw, którym brakuje solidnego podparcia w aromaty i smakową głębię. Jednoznacznie pozycjonuje to je w określonej grupie odbiorców. Ja do nich nie należę. A piwo chyba ma nawet ambicje eksportowe. Ciekawe...
                          Spożyte jedynie w celach kolekcjonersko - kronikarskich.

Moja ocena: [3.025]
                          Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
                          Serviatus status brevis est
                          3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Comment

• wpadzio
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼🍼
                            • 2011.06
                            • 2654

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maciek78 Wyświetlenie odpowiedzi
                            Nie wiecie może czy poza sklepem Jola można gdzieś w Warszawie Harde kupic??Szukam od dawna i nigdzie nie ma.Do tego piwa mam duży sentyment
                            Można je stale kupić w Rodzince Bis na Pejzażowej 2 koło metra Wilanowska. Wątek sklepu tu: http://www.browar.biz/forum/showthre...t=rodzinka+bis
                            Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
                            Serviatus status brevis est
                            3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Comment

• dipeone
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2010.05
                              • 741

Ocena z ARTomatu

Kolor: Głęboki, ciemny bursztyn. Klarowne ,ale bardzo zachęcające. [4.5]
                              Piana: Piana "na jeden palec". Dzielnie utrzymuje się do końca spożywania ,chociaż jest jej niewiele i słabo oblepia szkło. [3.5]
                              Zapach: Słód i troszkę alkoholowości, na szczęście nie ma jakiś specjalnych, odrzucających zapachów. [3.5]
                              Smak: Słód oraz nuta chmielu dosyć skutecznie przykrywają alkohol. Jest trochę mało treściwe ,ale wygrywa z wieloma innymi strongami. [4]
                              Wysycenie: Trochę zbyt wysokie, podszczypuje. [4]
                              Opakowanie: Wszystko pięknie podane oprócz ekstraktu, nowy i ładny kapsel. Etykieta tradycyjnie czarna z czerwonymi elementami. Jest okej. [4.5]
                              Uwagi: Warka do 25.07.2012r.
                              W stosunku cena do jakości - bardzo dobry strong. Nie bacząc na cenę też daje radę.

Moja ocena: [3.825]

Comment

• dipeone
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2010.05
                                • 741

Z kolei warka do 16.06.2012r. z bardzo wyraźną goryczką. Dużo bardziej wyczuwalną niż słód.

Comment

Przetwarzanie...
                                X