Amber, Złote Lwy

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Lacriferno
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.07
    • 783

Fotka piwa, nie tylko samej butelki
    Attached Files

Comment

• grzech
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.04
      • 4592

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ładne złoto wpadejące w jasny bursztyn. [5]
      Piana: Początkowo wysoka i biała, z czasem opada i niknie. [3.5]
      Zapach: Słodowo-chmielowy, więcej zdecydowanie słodu. [4]
      Smak: Wyważony, sporo słodowej głębi wspartej wyraźną goryczką. Dodatkowo piwo to ma wsobie jakieś takie nostalgiczne nuty, którch nie uświadczysz w europilsach. [4.5]
      Wysycenie: Nie za wysokie, ale wystarczające. [4]
      Opakowanie: Nawet udane. Jest wszystko, co trzeba. [4.5]
      Uwagi: Nabyte w Białymstoku na Malmeda. Niezłe, warte powtórki.

Moja ocena: [4.225]

Comment

• wedge7
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2007.01
        • 217

Ocena z ARTomatu

Kolor: ciemnozłoty, klarowne [5]
        Piana: długo utrzymuje się w kuflu, pozostając w nim jako dość gruby dywanik [4]
        Zapach: słodowy z wyraźnym chmielem, strasznie słodki [4]
        Smak: słodkawy z wyraźną i głęboką goryczką, odrobine ulepkowaty [4]
        Wysycenie: trochę za małe, możliwe że z tego powodu piwo wydało mi się tak ulepkowato słodkie [3.5]
        Opakowanie: ładnie wykonana etykieta, całość w dostojnej czarnej tonacji, firmowy kapsel [4.5]
        Uwagi:

Moja ocena: [4.05]

Comment

• wg2
          Porucznik Browarny Tester
          • 2004.07
          • 264

Bardzo dobre piwko - oceniam na 4,5
          GAWEŁ

Comment

• bomba_z_wrocka
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2007.07
            • 222

Przylaczam sie do oceny wiekszosci,pilem :ZLOTE LWY: w Lebie zaraz po gieldzie Zywieckiej tyle ze z kija w piekny sloneczny nadmorski dzien. 4,5.
            Haniu, Kochanie jajeczniczka na sniadanie.;)

Comment

• yendras
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2001.12
              • 2052

Najpierw trochę się poenruzjazmuję: smakowite, intensywne, harmonijne - naprawdę bardzo dobre piwo.
              A teraz beczka dziegciu: etykieta wyjątkowo fatalna. Tak może wyglądać jakiś marketowy sikacz, ale nie solidne piwo za niebagatelne 3,50 zł. Ohyda.

Comment

• Qbasmuggy
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2005.06
                • 82

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemne złoto [4.5]
                Piana: Piękna na początku, dosyc szybko opadła. [2]
                Zapach: Słodkawy, przyjemny [4]
                Smak: Chmielowo-słodowy, czuć 12,2% ekstrakt. Wyraźna goryczka [4.5]
                Wysycenie: Zbyt słabe, wypiłem 2/3 i już się skończyły bąbelki :/ [2.5]
                Opakowanie: Ładna etykieta, firmowy kapsel. Mogłoby być ciut ciekawiej, żeby bardziej przyciągało wzrok, można przeoczyć na półce. [4.5]
                Uwagi: Dobre piwo za niewygórowaną cenę. Na pewno jeszcze spróbuję

Moja ocena: [3.975]

Comment

• Jarek191
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2006.02
                  • 85

Ocena z ARTomatu

Kolor: ładny bursztynowy [4.5]
                  Piana: nalałem do kufla i trochę tego mało [3]
                  Zapach: ładny przyjemny zapach [4]
                  Smak: trochę gorzkawe, ale smak spoko [4]
                  Wysycenie: w normie. nie za dużo i nie za mało [4]
                  Opakowanie: stylowy wygląd bez kretyńskich wzorków [4.5]
                  Uwagi: Za słaba dystrybucja. kupiłem przez przypadek

Moja ocena: [3.95]

Comment

• tymah
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2007.09
                    • 14

Ocena z ARTomatu

Kolor: Piękny, złotobrązowy, niezwykle klarowny. [5]
                    Piana: Na początku bardzo obfita, drobnoziarnista. Z czasem degraduje się do małego dywanika, ba - nawet kocyka, który pozostawia jednak smugi na szkle. [3.5]
                    Zapach: Niezbyt mocny, czuć wyraźny słód i chmiel. Przyjemny, całkowicie poprawny. [4]
                    Smak: Na początku wyczuwalna wyraźna goryczka, która po chwili przeradza się w silne nuty słodowe, chmielowe. Pozostawia bardzo przyjemny, słodowy posmak, w tle majaczy goryczka. Bardzo wyważony, jak dla mnie - wręcz świetny. [5]
                    Wysycenie: Mocne, bąbelki cały czas lecą do góry. [5]
                    Opakowanie: Dobór barwy raczej niezbyt fortunny. Za bardzo przypomina to mocne, tanie piwa. Sprawę ratuje etykieta wypełniona wszystkimi potrzebnymi informacjami (jest nawet podane w jakiej temperaturze powinno być pite piwo) oraz ładny, dedykowany kapsel. [3.5]
                    Uwagi: Kupione w Piotrze i Pawle za 3,49, w Toruniu. Piwo naprawdę bardzo smaczne, `wchodzi` wręcz idealnie. Można by jednak popracować nad pianą, ale prawda jest taka, że nawet ta niedoskonałość nie psuje świetnego wrażenia jakie pozostaje po wypiciu tego piwka.

Moja ocena: [4.425]

Comment

• Borysko
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.02
                      • 1144

Ocena z ARTomatu

Kolor: Mam dylemat, bo nie umiem zakwalifikować tego piwa do określonego stylu. Dam więc 5 bo mi się podoba ten typowo ale'owy pomarańcz. [5]
                      Piana: Gęsto i drobnoziarnista. Mogłaby tylko jeszcze wolniej opadać. [4]
                      Zapach: Słodowo - karmelowy, z naciskiem na to drugie. Normalnie jakbym mazurek kajmakowy wąchał. Niestety aromatu chmielowego nie stwierdziłem. Mimo to pachnie doskonale. [4.5]
                      Smak: To dobre piwo jest i basta. Nadal jednak nie wiem jaki to styl. Smak jest bardzo pełny jak na 12% ekstraktu. Duża karmelowość (ale nie słodycz!) łączy się z wyrazistą, ale nie przesadna goryczką. Świetne zrównoważenie smaku. Na etykiecie nic nie piszą, ale i kolor i zapach i smak wskazują na użycie słodów karmelowych. [5]
                      Wysycenie: Nasycenie jest delikatne, gdybym oceniał jak pilsa to by było mało. Jednak w smaku to dla mnie bardziej ale więc i mały gaz dobrze się komponuje. [4.5]
                      Opakowanie: Etykieta gustowna choć bez fajerwerków. Plusy za kontrę , krawatkę i kapsel z nadrukiem. [4]
                      Uwagi: Smakowo to piwo najbliższe jest wg mnie do Palma, choć nieco delikatniejsze i szlachetniejsze w smaku. Najlepsze piwo z Ambera jakie piłem.

Moja ocena: [4.65]

Comment

• kopyr
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2004.06
                        • 9475

Też miałem problem z czym mi się Lwy kojarzą i jakbym miał odpowiedzieć to bym powiedział, że z maerzenem. Pomimo niezbyt wysokiego ekstraktu, to wydają sie mocno treściwe, solidne, momentami przyciężkie.
                        blog.kopyra.com

Comment

• Pancernik
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2005.09
                          • 9789

Ocena z ARTomatu

Kolor: Pełnozłoty. Bardzo ładny. [4.5]
                          Piana: Wysoka, gęsta, biała, między drobnymi bąbelkami sporo większych. Opada powoli, zostawia ślady na szkle, choć kożuszek (to chyba przypadłość Amber'owa) nie wygląda najlepiej... [4.5]
                          Zapach: Słód? Chmiel? Chyba jednak więcej słodu. [3.5]
                          Smak: Pełny, choć delikatny. Soczysta, nieprzesadzona goryczka. [4.5]
                          Wysycenie: Bez najmniejszych zastrzeżeń, wpisuje się w marzenia... [5]
                          Opakowanie: Stylowe, bardzo dopracowane. Począwszy od kapsla, przez wszystkie kontry, krawatki i etykiety, dedykowane temu misiu (piwu ). Rzadkość w Polsce. Nie wiem, o co chodziło z "hic sunt leones", ale niech będzie. Poza tym... ja uwielbiam te smukłe... ...butelki :-) [4.5]
                          Uwagi: Świetne nawiązanie do tradycji "zamordowanych" piw gdańskich, zarówno smakowo, jak i graficznie.

Moja ocena: [4.175]

Comment

• Czapayew
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.10
                            • 1966

Ocena z ARTomatu

Kolor: intrygujący bursztyn [5]
                            Piana: oooo... dawno nie widziałem w polskim piwie takiej piany - wonna, gęsta, długo się utrzymuje [5]
                            Zapach: goryczkowo-chmielowy [4.5]
                            Smak: swoisty - rzekłbym. Jest tu i chmiel i słód i ciekawa goryczka, a wszystko w odpowiedznich proporcjach [5]
                            Wysycenie: dobre [4.5]
                            Opakowanie: ciekawa etytkieta, no i kapselek [5]
                            Uwagi: Piwo upolowane w sosnowieckim Ąszą. Gdyby nie cena - sięgałbym po nie częściej - bo naprawdę warto !

Moja ocena: [4.8]
                            "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

www.zamkoszlaki.com
                            www.piwnekapsle.net

Comment

• Pendragon
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czapayew Wyświetlenie odpowiedzi
                              Gdyby nie cena - sięgałbym po nie częściej - bo naprawdę warto !
                              A tak z ciekawości to ile tam kosztuje?
                              Niby w ocenach można wpisać cenę piwa, ale ona i tak się nie ukazuje potem...

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Pogoniarz
                                † 1971-2015 Piwosz w Raju
                                • 2003.02
                                • 7971

Ocena z ARTomatu

Kolor: Piękny,jasny bursztyn,klarowne-miły widok dla oka [5]
                                Piana: Zdecydowanie wyróżnia się długotrwałością,jest zbita(jak w niektórych piwach czeskich.)Pozostawia po sobie dywanik [4.5]
                                Zapach: Słodowy,wyraźny,czuć jakby w powietrzu moc tego piwa,a ma tylko 12,2 % ekstraktu.Czuć też goryczkę [4]
                                Smak: Zdecydowany.Czuję wyraźnie słód i sporo goryczki.Piwo jest jakby lekko ciężkawe jak na taką zawartość ekstraktu,ale na jesienne i zimowe wieczory jak znalazł. [4]
                                Wysycenie: Takie w normie,ale pęcherzyki są zbyt leniwe jak dla mnie [3.5]
                                Opakowanie: Wszystkie informację są podane,kapsel oryginal,krawatka ,kontra,ale sama szata graficzna nie rzuca na kolana [4]
                                Uwagi: Zakupione w sieci Piotr i Paweł za "jedyne" 3.79 pln. Na pewno wyróżnia się wśród koncerniaków

Moja ocena: [4.075]

Prawie jak Piwo
                                SZCZECIN

Comment

Przetwarzanie...
                                X