Amber, Złote Lwy

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10769

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
    A tak z ciekawości to ile tam kosztuje?
    Niby w ocenach można wpisać cenę piwa, ale ona i tak się nie ukazuje potem...
    w poznańskim oszołomie jak się nie mylę to około 4,50
    Mniej książków więcej piwa

Comment

• Pendragon
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

O ludzie... Dla zinteresowanych podaje cene, za która ja kupuje: 2,85... Rozumiem cene w hobbystycznym niejako sklepie piwnym, którego właściciel na własną ręke sprowadza dobre piwa z daleka, ale w przypadku takiej sieci to jest prawdziwe zdzierstwo!
      Last edited by Pendragon; 2007-12-01, 21:46.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Gopher
        Porucznik Browarny Tester
        • 2007.10
        • 450

Wiesz jak się mieszka w okolicach browaru to piwo jest tam znacznie tańsze niż na drugim krańcu Polski. A w Lublinie Złote Lwy po 3.40 obecnie dostępne.
        Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát

Comment

• atheus
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2006.10
          • 67

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedzi
          ...
          Uwagi: Zakupione w sieci Piotr i Paweł za "jedyne" 3.79 pln. Na pewno wyróżnia się wśród koncerniaków

Moja ocena: [4.075]
          Matko jedyna! A do jakiego koncernu należy Browar Amber? Czyżbym przeoczył jakąś informacje na ten temat?

Comment

• rotmistrz
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2005.06
            • 469

Ocena z ARTomatu

Kolor: żółty, klarowny [4]
            Piana: wysoka, biała, trwała, pozostawia ślad na szkle i po opadnięciu gruby kozuszek [4.5]
            Zapach: intensywny słodowy, [4]
            Smak: goryczka początkowo mocna w miare konsumpcji łagodnieje, lekko karmelowe, syte [4]
            Wysycenie: poprawn aczkolwiek pod koniec trunku spadło do zera [3.5]
            Opakowanie: kolorystyka czarna z białymi literami, informacje o piwie poprawne na krawatce złote lwy gadańskie kapsel tez z lwami [4]
            Uwagi: Czemu takie drogie?

Moja ocena: [4.025]

Comment

• Pogoniarz
              † 1971-2015 Piwosz w Raju
              • 2003.02
              • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika atheus Wyświetlenie odpowiedzi
              Matko jedyna! A do jakiego koncernu należy Browar Amber? Czyżbym przeoczył jakąś informacje na ten temat?
              Źle to ująłem,że tak napiszę.Miało być,że się wyróżnia w porównaniu z koncernową nijakością.
              Oby Amber nigdy nie trafił w łapy jakiegoś koncernu
              Last edited by Pogoniarz; 2008-03-09, 05:51.

Prawie jak Piwo
              SZCZECIN

Comment

• kolbe11
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2008.02
                • 10

Świat Alkoholi, ul.Długa, Kraków, cena coś ok. 3zł
                Szok ! Dlaczego Amber nie sprzedaje swojego browaru w Małopolsce ? Ja byłbym w stanie zagwarantować sukces. A pomyśleć, że wracałem tylko ze szkoły, poznałem jednocześnie jedno z mojego Top 10, to już drugi Amber na liście. Jeśli wszystkie ich wyroby smakują tak dobrze jak Koźlak i Lwy to chyba zaczne kogoś prosić o przesyłke z pozostałymi POLECAM !!!!

Comment

• Pendragon
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kolbe11 Wyświetlenie odpowiedzi
                  Jeśli wszystkie ich wyroby smakują tak dobrze jak Koźlak i Lwy to chyba zaczne kogoś prosić o przesyłke z pozostałymi POLECAM !!!!
                  A i owszem tak właśnie smakuje (zazwyczaj, bo zdarzają sie gorsze warki, ale ostatnio to tak z pół roku temu). Skoro masz dostęp do Koźlaka i Lwów, to powinno też być i Żywe (akurat to w Krakowie jest napewno gdzieś dostępne, wystrczy poszukać na forum). Tych pewnie nie dostaniesz, ale równie smaczne: Mocny Red, Classic i Hanza (znana także jako Berg w sieci Netto).
                  Last edited by Pendragon; 2008-03-10, 21:48.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• kolbe11
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2008.02
                    • 10

Sobota i niedziela jest moja w Krakowie także niezwłocznie zabiorę się za poszukiwania, zresztą teraz dzie nie wchodzę studjuję opakowanie w poszukiwaniu Amber w adrsesie
                    Dzięki za info i pozdrawiam !

Comment

• lzkamil
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.01
                      • 3611

Ocena z ARTomatu

Kolor: ciemnozłoty [5]
                      Piana: drobnobąbelkowa, dosyć wysoka, średnio trwała, cienki dywanik zostaje na dłużej [3.5]
                      Zapach: przede wszystkim owocowy, charakterystyczny, trochę słodu i chmielu, wyraźny i intensywny [4]
                      Smak: również z wyraźną owocowością, spora goryczka, w posmaku słodowa treściwość, wiem że to pils ale smak mi trochę podchodzi pod golden ale, całkiem ciekawy efekt [4.5]
                      Wysycenie: umiarkowane do sporego [5]
                      Opakowanie: graficznie takie sobie ale wszystkie informacje podane [4]
                      Uwagi:

Moja ocena: [4.25]
                      Lepszy jabol pod okapem
                      niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

• Pendragon
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

U mnie powariowali z cenami na tym piwie. W najtańszym sklepie Lwy były po 2.85, teraz cena .... 3.19... Za taką cenę, to niech się pocałują w żyć. Pozostałe piwa Ambera poszły w górę o ok. 10 gr i to jest do zaakceptwania, nie mogę jednak nijak pojąć podwyżki o 34 gr. Złotych Lwów.

Comment

• piowen
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2007.09
                          • 207

A co ja mam powiedzieć, jak w Rzeszowie prawie po 4 złote, hę?
                          "Nie każde piwo to Żywiec "- całe szczęście.

Comment

• rafi_4444
                            • 2008.02
                            • 101

Wszyscy wpadli w zachwyt. Też chciałbym się przyłączyć.
                            Tylko gdzie w Katowicach, ewentualnie Mysłowicach lub Czechowicach-Dz można go dostać ?

Comment

• tfur
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼🍼
                              • 2006.05
                              • 1311

nie, żebym właśnie pierwsze lwy wypił. po prostu postanowiłem docenić produkt publicznie. to piwo ma pełny, esencjonalny smak - bez dwóch zdań. drobne bąble, ładna piana, głęboka barwa - wszystko jak trzeba. i etykieta też mi się podoba, chociaż nie padam z wrażenia. smakowo, dla mnie, rewelacja. tylko ta cena... coś za coś.
                              veni, emi, bibi

Comment

• dyzman
                                • 2008.01
                                • 108

Gdy, że tak powiem, pociągnie się z butelki trudno jest określić czy to piwo jest jeszcze jasne czy już ciemne... Część piw mocno ciemnych tak właśnie smakuje.. Swoistość polega właśnie na zauważalnej dysproporcji koloru do smaku, gdzie ten pierwszy skądinąd przypomina mi uwielbianego niegdyś czeskiego Gamrbinusa. Smak ciekawy, brak słodkawości, intensywność ale z małym nagazowaniem, niestety. Generalnie, warto spróbować... ale daleki jestem od zachwytu.
                                "Piwo stanowi dowód tego, że Bóg nas kocha i pragnie naszej szczęśliwości" Benjamin Franklin

Comment

Przetwarzanie...
                                X