Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
Wyświetlenie odpowiedzi
Amber, Złote Lwy
Collapse
X
-
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowy, klarowny i zachęcający [4.5]
Piana: Znikła w tempie ekspresowym ale pozostałości oblepiły kufel [3]
Zapach: Chmielowo-słodowy. Przyjemny. [4.5]
Smak: Przyjemna gorycz, śladowa słodkość. Smak nie jest mocno rozbudowany ale mi smakuje [4]
Wysycenie: Wystarczające ale mogło by być trochę większe. Nie pozostał do końca. [3.5]
Opakowanie: Opakowanie wpisujące się Amberowski kanon etykiet [4]
Uwagi: Pils o solidnym smaku i zapachu. Mimo niedociągnięć z gazem chętnie je jeszcze wypije.
Moja ocena: [4.075]Nawet najgłupsi politycy, nie są tak głupi jak społeczeństwo, które ich wybrało.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika M-kwadrat Wyświetlenie odpowiedziKurcze, w środę w Auchan Swadzim pod Poznaniem butelka za 5,69zł !Last edited by Rycho_128; 2009-02-17, 20:22.Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedziZnakomite piwo, ale niestety od prawie pół roku ślad po nim w Warszawie zaginął.
Nie wiem, czy przestali warzyć, czy po prostu nikt znowu nie jest zainteresowany w jego sprzedaży ? Czy ktoś widział to piwo w stolicy ?
pozd
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedziZnakomite piwo, ale niestety od prawie pół roku ślad po nim w Warszawie zaginął.
Nie wiem, czy przestali warzyć, czy po prostu nikt znowu nie jest zainteresowany w jego sprzedaży ? Czy ktoś widział to piwo w stolicy ?
pozdPijme pivo dokud žijem, po smrti se nenapijem!
бухло победит зло!
Comment
-
-
właśnie piję lwy przeterminowane o dziesięć miesięcy. nie żeby tak całkiem z wyboru. to mojej żonie wciśnięto zgniłe jajo w fizzie. ano właśnie, wcale nie takie zgniłe, jak się okazuje. nerwowo wwąchiwałem się w zapach po otwarciu butelki, szukając jakiejkolwiek śladów kwaśności, która dyskwalifikowałaby piwo - i nic. z pewną taką nieśmiałością wziąłem pierwszy łyk, no i dalej to tylko chwalić można. w stosunku do świeższego piwa smak jest ostrzejszy, ale to mi pasuje. kolor bez zmian. napój nieco opalizuje, ale żadnych farfocli nie ma. to dalej smaczne, intensywnie słodowe piwo. ba, nawet jakby lepsze niż ostatnio próbowane. tak że najwyraźniej w fizzie piwa przechowywane są w odpowiednich warunkach, ale wolałbym to piwo kupić świadomie jako przeterminowane i, oczywiście, po zniżonej cenie. zdrówko!veni, emi, bibi
Comment
-
-
Wchodzę sobie do Kauflandu, patrzę bez większej nadziei na półki z piwem a tam pojawił się Koźlak po około 3,30 i Złote Lwy po koło 3,70 (nie pamiętam dokładnie).
Trochę zdębiałem bo Złote Lwy kojarzą mi się z piwem dla lokalnych klientów z Trójmiasta, wrażliwych na cenę. No ale wziąłem 1 butlę Złotych żeby zobaczyć czemu to droższe od Koźlaka.
No i nie wiem, stawiam że ktoś przy ustalaniu cen się walnął bo to piwo niewiele odbiega od takiej przemysłówki jak Żywiec czy Warka, no może ma trochę świeższy smak.
Ale powinno kosztować 2,20.Do piwka zamiast papieroska - www.snus.pl
Comment
-
-
u mnie średnia cena ZL to 3,89, koźlak różnie: od 4,5 do 6 (!).
dziś w kauflandzie zastałem dokładnie taką sytuację jaką opisujesz.
o ile ZL mnie nie zaskoczyło, o tyle cena koźlaka nokautuje konkurencję!
Kaufland moim letnim przyjacielem: Złote Lwy na słońce, Koźlak na deszcz :-)
jeszcze jako ciekawostkę dodam, że carefour (tarnowski) coś dzwignął ceny
niektórych piw i np. taki svyturys baltas kosztuje 6,29 (czy 6,39), podczas gdy ceny
tarnowsko-krakowskie (kazdy inny market) to bliska okolica 4 pln.
ktoś zna, lub domniema skąd takie różnice?
Comment
-
-
Bardzo mozliwe ze to Wielkanocna Promocja,sporo duzych sklepow stosuje taki chlyt marketingowy.
Na swieta ludzie bardziej na polki zwracaja uwage,butelke sie odkurzy cene sie podniesie i pewnie sporo osob kupi,i juz jest premia na swieta dle szefostwa.Rodzina w odwiedziny przyjezdza bedzie sie czym pochwalic,wszak nie tylko jajkiem,szynka i zurkiem na swieta zyjemy.
P.S. na swieta wiekanocne zazwyczaj cena jajek idzie w gore bo jest szansa zarobku.Haniu, Kochanie jajeczniczka na sniadanie.;)
Comment
-
-
Trochę obraziłem to piwo w moim poprzednim komentarzu porównując go do przemysłówki reklamowanej w TV.
Jako że poprzednio próbowałem te piwo jako drugie z kolei, po dokładnym przeczytaniu komentarzy na forum, postanowiłem dać mu drugą szansę i przetestować na świeżych kubkach smakowych.
Rzeczywiście piwko jest sympatyczne i warte polecenia.
Trochę za dużo goryczki jak na mój gust, ale reszta smaku jest ok.
Zmieniam rekomendację na - "powinno kosztować 2,80"Do piwka zamiast papieroska - www.snus.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny bursztyn. [5]
Piana: Piana nie wytrzymała próby czasu i opadła do kożucha. Kolor blady kremowy. [3.5]
Zapach: Średnio intensywny. Słodowy i chmielowy. Ten chmielowy jakiś taki "metaliczny" się wydaje. [4.5]
Smak: Na początek atakuje goryczka, wyraźna i bez cierpkich posmaków. Wraz z nią daje się wyczuć kwaskowatość, trochę jej za dużo. Słodowość wychodzi jako trzecia, szkoda że tłumiona wcześniejszymi posmakami. Posmaki końcowe należą do wytrawnej goryczki i w mniejszym stopniu do słodu. Ogólnie brakuje mi intensywniejszego słodu, który zrównoważył by goryczkę. [4.5]
Wysycenie: Bardzo dobre, piwo bąbelkuje cały czas. [5]
Opakowanie: Pełne info, na etykiecie nawiązania do tradycyjnej metody warzenia. [3]
Uwagi: Butelka 0,5 l kupiona za 3,75 zł. W kategorii cena/jakość daję 3/5 pkt. Fakt, piwo dobre, ale za drogie do codziennej konsumpcji.
Moja ocena: [4.375]Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, praktycznie idealny dla piwa tego rodzaju, o tym smaku. [4.5]
Piana: Biała ale na pewno nie śnieżnobiała, średnio gęsta, utrzymuje się nie za długa (3-4 min.). [3]
Zapach: Zapach zdecydowanie słodowy, bardziej kojarzący się z piwami mocniejszymi. [4]
Smak: W smaku również przede wszystkim wyczuwalny słód, goryczka bardzo wyważona pojawiająca się dopiero po dłuższym czasie. Przypomina mi nieco w smaku dawnego Heveliusa. [4.5]
Wysycenie: Mogło by być nieco wyższe, jednak biorąc pod uwagę, że piwo to jest nieco cięższe nie wpływa to negatywnie na ogólną ocenę tego parametru. [4]
Opakowanie: Bez rewelacji, kapsel zdecydowanie najładniejszy. Plus za podanie ekstraktu. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [4.125]Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
Comment