skandal> bo piwa Ambera nie są od tego coby je chlać ino po to coby je smakować
Amber, Złote Lwy
Collapse
X
-
Dzisiaj (czyli wczoraj) w ramach treningu przed zlotem ćwiczyłem w kolejności: Mocnego Reda, Żywe i Złote Lwy.
Punktacja medalowa wypadła tak: złoto dla złotych, srebro dla czerwonych, brąz dla żywych, chociaż te ostatnie nie zasługują na jakiekolwiek wyróżnienie - czuje w nich jakby popiół z petów, błeee. Ocena Reda też wypada na plus, po wielu miesiącach rozłąki mogę do niego wracać częściej (PS. - jak dla mnie to jest to Kopernik).
Złote Lwy natomiast wypiłem z przyjemnością i jestem pełen nadziei na doznania za tydzień.
Na kilka godzin wkradło się zwątpienie, teraz jestem spokojny - wchodzi gładko, sesyjnie, nie powinno być źle. No ale jeszcze zobaczę co będzie ranoLast edited by Pendragon; 2009-09-06, 23:39.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ergie Wyświetlenie odpowiedziskandal> bo piwa Ambera nie są od tego coby je chlać ino po to coby je smakować
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziZłote Lwy natomiast wypiłem z przyjemnością i jestem pełen nadziei na doznania za tydzień.
Na kilka godzin wkradło się zwątpienie, teraz jestem spokojny - wchodzi gładko, sesyjnie, nie powinno być źle. No ale jeszcze zobaczę co będzie rano
Comment
-
-
Nie potwierdzam tej obserwacji odnośnie dolegliwości dnia następnego. Ostatnio, wczasując się, trenowałem intensywnie różne wyroby Ambera i żadnych problemów ze zdrowiem nie miałem...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skandal Wyświetlenie odpowiedziByła impreza, kilku niezłych pijaków i beczka 50l. Na drugi dzień każdy zdychał. Nie ważne czy wypił 3 czy 8 piw, kobita czy facet. Wszyscy narzekali że takiego kaca dawno nie mieli.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Partia 1.02.10 2/4 Kupiłem to piwo zachęcony powyższą dyskusją. Stwierdzam, że było warto. Dla mnie to najlepsze jasne pełne butelkowe jakie pamiętam. Fakt, że pamiętam niewiele bo nie przepadam za jasnymi piwami. Największym zaskoczeniem były dla mnie "świeżość" smaku oraz pojawiająca sie goryczka na języku, która po każdym łyku znikała po chwili. Już wiem, ze jeśli będę miał ochotę na jasne piwo, często to będą Złote Lwy.Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziCo jakieś pół roku postanawiam szarpnąć się na Złote Lwy, niestety z tym samym rezultatem. Jedyne moje doznanie podczas konsumpcji tego piwa to ciężar na podniebieniu. Przynajmniej nie jest bezsmakowe, ale 4 zł z okładem to wg. mnie dużo za dużo za coś takiego.
Ogólnie szkoda kasy, na rynku jest co najmniej kilka o klasę lepszych pozycji w niższej cenie.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładny jasno bursztynowy. Klarowne [4]
Piana: Bardzo gęsta, śnieżnobiała, pozostawia ślady na szkle. Zanikająca do porozrywanego kożuszka na powierzchni [4]
Zapach: Owocowo-słodowy, z zadziwiająco mocnym alkoholem. Nie za dobry. [3]
Smak: Na pierwszym planie znowu ta moc, po środku płytkie "nic" a na finiszu mocna goryczka, dominująca nad całością doznań [4]
Wysycenie: Dobre, wytrzymuje do końca [4]
Opakowanie: Plus za informacje o ekstrakcie, minus za brak wzmianki o pasteryzacji i drugi za "niezwrotkę". [3.5]
Uwagi: Oceniany egzemplarz butelkowany, o ile dobrze pamiętam w wersji lanej zapach bywał mniej alkoholowy.
Fajne goryczkowe piwo, niestety nieadekwatnie drogie
Moja ocena: [3.625]
Comment
-
-
Comment
-
-
Musze przyznać, że "Złote Lwy" smakują mi ostatnimi czasami bardziej niż sztandarowy wyrób Ambera - "Żywe".
Piwo ma wyraźniejszą goryczkę, idealnie wysycone.
Zarówno beczkowe jak i butelkowe pasteryzowane smakują świetnie.
Wbrew kilku ostatnim opiniom nie wyczułem alkoholu - warka kwietniowa.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, klarowny [4.5]
Piana: Biała, gęsta i wysoka o przyzwoitej trwałości, zostawia dużo śladów na szkle. [4]
Zapach: Mało intensywny, słodowy z lekką chmielową nutą. [3.5]
Smak: Pełny, słodowy. Goryczka jakaś niewyraźna, zbyt mocno wyczuwalny alkohol, czuję też leciutko metaliczny posmak [3]
Wysycenie: Trochę za niskie [4]
Opakowanie: Całkiem ładna etykieta chociaż wiadomo, że Ambera stać na więcej. Informacje czytelne, ładny dedykowany kapsel. [4]
Uwagi: Kupione za 3.40 w sklepie Amicus przy wyścigach.
W wakacje jakoś lepiej mi smakowało. Partia z datą 08.03.10 2/3
Moja ocena: [3.45]Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
Comment
-
-
Jest w zwrotnej butelce
Zaobserwowałem dzisiaj tu po raz pierwszy Złote Lwy w butelce zwrotnej (takiej, jak inne Ambery, np. Remus, Harde czy Red). Cena spadła w związku z tym do 2,60 + kaucja. Piwo już oceniłem kilka postów wcześniej, czy zmiana flaszki wpłynęła na smak - nie wiem (nie sądzę), na razie nie kupiłem, nie jestem jakimś tam zaciekłym fanem tego piwa. No, złe nie jest, ale... wg mnie, no, już zresztą oceniałem.Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
-
Jestem po prostu w szoku!
A zaledwie 3 dni temu niemal parsknąłem śmiechem na widok ZL za 4,40.
Ciekawe czy to pomyłka na etykieciarni (może w środku było np. Harde), braki w NRW (Gościszewo wykupiło?) czy też planowy ruch? Z drugiej strony cenę do niczego nie można przyłatać, więc wygląda na celowy ruch. No chyba, że sklep przegiął pałę z ceną "Mocnego Reda"
Ja za taką cenę ZL chętnie bym kupował dużo częściej.Last edited by Pendragon; 2009-12-03, 23:04.
Comment
-
Comment