Amber, Złote Lwy

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Javox
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2009.11
    • 6423

Dziś pianka szybciej opadła...
    Nowy kapsel... już nie czarny a złoty z napisem /nazwa piwa/...
    W podsumowaniu: - spokojnie dalej do wypicia...
    Data 29.04.2013

Comment

• pato92
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2012.08
      • 18

Ocena z ARTomatu

Kolor: średnio jasne złoto, przejrzyste i bardzo klarowne [4]
      Piana: nie wiem co się dzieje z tymi naszymi piwami, albo po prostu nie mam szczęścia do piany w ostatnim czasie. Piana po nalaniu średnio pęcherzykowata, znika w 10 sekund po nalaniu, na dodatek nie oblepia szkła, słabo [2.5]
      Zapach: tu już o wiele lepiej, czuć wyraźnie chmiel, a wraz z chmielem słody. [4.5]
      Smak: goryczka na bardzo dobrym poziomie, wyczuwalna. po ogrzaniu tak jakby jakieś nuty alkoholowe się uwalniają co wpływa negatywnie na ocenę, ale za dobrą goryczkę i lekką słodowość daję naciąganie cztery. [3.5]
      Wysycenie: nasycenie utrzymuję się powyżej średniego przez cały czas, odpowiednie. [4]
      Opakowanie: butelka bezzwrotna, przyjemna dla oka etykieta, aczkolwiek szału nie ma, podany ekstrakt, naciągane cztery [4]
      Uwagi: zakupione w kauflandzie za 3,99 , wszystko może by i było dobrze i cena adekwatna do jakości jednak pod koniec te nuty alkoholowe po ogrzaniu dają wyraźnie o sobie znać co wpływa niekorzystnie na ocenę tego piwa i nie chce się go dopić.

Moja ocena: [3.825]

Comment

• Obywatel1978
        Porucznik Browarny Tester
        • 2007.09
        • 288

Bardzo przyjemne piwko - jeden z bardziej udanych moich ostatnich eksperymentów piwnych. W smaku świeże i orzeźwiające o dobrze zrównoważonych nutach słodowych i chmielowych. We wszystkich innych aspektach również nie ma się do czego przyczepić. Jedyny minus za bezzwrotną butelkę.

Comment

• TomN
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2013.03
          • 106

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasnozłocisty, klarowny. [4]
          Piana: Szybko znika, tworząc niewysoką warstwę, ale towarzyszącą piwu do końca. Początkowo ładnie oblepia szkło. [3.5]
          Zapach: Słodowy. Przyjemny, ale bez szału. Na drugim planie chmiel, niezbyt mocno. [3.5]
          Smak: Pierwsze łyki z wyraźną goryczką, później się chyba język przyzwyczaił i gorycz przykryta słodyczą, aczkolwiek ciągle wyczuwalna. Ok, da się wypić bez kręcenia nosem. [3.5]
          Wysycenie: Za niskie, zwłaszcza pod koniec. [3]
          Opakowanie: Miła dla oka etykieta, a na niej kilka bajek o tradycji. Poza tym są wszystkie informacje jakie potrzeba. Butelka bezzwrotna. [3.5]
          Uwagi:

Moja ocena: [3.5]

Comment

• patyczek
            • 2013.01
            • 220

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty, klarowny. [4.5]
            Piana: Najpierw wysoka i gęsta, szybko jednak opada, o drobnej konsystencji, niewiele po niej zostaje, na szkle również, oprócz paru kropek. [3.5]
            Zapach: Mało wyrazisty, zasadniczo słodowy, jest też lekki DMS. Akcentów chmielowych brak. [3]
            Smak: Tu także króluje słód. Jest nadto chleb, kwasek cytrynowy, a z tyłu goryczka o cierpkim, pestkowo - alkoholowym charakterze. Generalnie smak jest słodkawy, kwaskowy i cierpki. Niestety smaki te są jakby osobno, nie przenikają się i nie harmonizują ze sobą. Finisz długi gorzki, zalegający, mało przyjemny. [3]
            Wysycenie: Odpowiednie. [4]
            Opakowanie: Adekwatne do nazwy, a więc dominuje złoty,a w grafice - lwy. Całość dopracowana, spójna, gustowna, kapsel dedykowany, pełne dane. Ponieważ tło jest błyszczące, trudno rozczytać małe literki. [4]
            Uwagi: Data spożycia do 08.07.2013. Piwo niespójne, niezbalansowanie, smaki hasają sobie samopas, jak chcą, w dodatku goryczka jest nieprzyjemna i czuć w niej alkohol, co przy takim woltażu, trochę dziwi.

Moja ocena: [3.225]

Comment

• Manifesto
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2010.05
              • 70

Warka do 06. 11 niesmaczna. Piwo ma posmak alkoholu i metaliczność w tle. Ponadto kwaśne, a śladowe ilości goryczki które wyczułem przypominają mi koncerniaki. Piwo zakupione w Lidl za 2.99 zł.

Comment

• Obywatel1978
                Porucznik Browarny Tester
                • 2007.09
                • 288

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Manifesto Wyświetlenie odpowiedzi
                Piwo zakupione w Lidl za 2.99 zł.
                No i masz odpowiedź. Każde piwo, które wchodzi do dyskontów leci na pysk z jakością. Tak było swego czasu np. z Noteckim. Dyskont to nie jest dobre miejsce do sprzedawania i kupowania jakościowego piwa.

Comment

• Manifesto
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2010.05
                  • 70

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Obywatel1978 Wyświetlenie odpowiedzi
                  No i masz odpowiedź. Każde piwo, które wchodzi do dyskontów leci na pysk z jakością. Tak było swego czasu np. z Noteckim. Dyskont to nie jest dobre miejsce do sprzedawania i kupowania jakościowego piwa.
                  Bardzo rzadko kupuję piwa w dyskontach (czasem po prostu przy okazji większych zakupów), ale kiedy ostatnio kupowałem tam Złote Lwy (bodajże jesień 2012) piwo było dużo lepsze w smaku, spodziewałem się więc że i tym razem będzie w miarę pijalne, tym bardziej, że to piwo zawsze trzymało jakiś, przynajmniej dostateczny poziom. Natomiast powyższa warka to już nie nawet poziom na trójkę tylko na co najwyżej 2. Pity dzisiaj Budwaiser (również zakupiony w Lidl) - choć bez rewelacji - smakuje dużo lepiej.

Comment

• piwoszstolat
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2013.07
                    • 32

Przez przypadek wpadł mi w ręce ,schłodzone , wypite przede wszystkim ze smakiem i o to chodzi.Taki ciekawy lager na letni dzionek najlepiej pod chmurką w zaciszu zieleni.

Comment

• Szakali
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2013.08
                      • 572

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złocisty ,klarowny. [4]
                      Piana: Piana dość rzadka,ale przyzwoicie się utrzymująca do pewnego czasu.. [3.5]
                      Zapach: W zapachu czuję wyraźne aromaty chmielowe co mnie zaskoczyło na plus .Do tego dochodzi jakby taki ziołowo słodowy aromacik co mnie osobiście ciut nie odpowiada. [3.5]
                      Smak: W smaku delikatna goryczka ,po lekkim ogrzaniu coraz mocniejsza ,chmielowe posmaki i słody w tle .O jeszcze dodam że smak bardzo długo utrzymuje się w jamie ustnej .Piwo bardzo orzeźwia . [4]
                      Wysycenie: Myślę że jest ok,choć mogło by być ciut mniejsze z pożytkiem dla żołądka [4]
                      Opakowanie: Jakieś taki nijakie ,bardzo małe literki ..osoba z gorszym wzrokiem nie poczyta.Zresztą lepiej nie czytać bo same głupoty.Ale skład piwa podany z ekstraktem to na plus . [3.5]
                      Uwagi: Byłem bardzo sceptycznie nastawiony do tego piwa,ale w końcu zdecydowałem się na zakup i jest w miarę zadowolony jak za cenę 3 zł . Może jeszcze za jakiś czas zakupię jak gdzieś trafię w promocji .Za więcej niż 3 zł nie polecam.
                      Dodam jeszcze,że piwo ma taki głęboki smak co też uważam za plus . Nie jest to może produkt do dziennego picia,ale od czasu do czasu można tak dla odmiany sobie kupić

Moja ocena: [3.75]

Comment

• corsano
                        • 2013.05
                        • 182

Ocena z ARTomatu

Kolor: Słomkowy, klarowny [4.5]
                        Piana: Obfita, gęsta, drobnopecherzykowa, trwała, lekko oblepia ścianki [4.5]
                        Zapach: Średnio intensywny, słodowy, lekka nuta chmielowa [3.5]
                        Smak: Lekko słodowo, kwaskowy, dobra goryczka jak na lagera [3]
                        Wysycenie: Dość wysokie, bardzo dobre [4.5]
                        Opakowanie: Super dopracowana etykieta + kapsel, sporo informacji, wytłaczana butelka [4.5]
                        Uwagi: Piwo przyzwoite jak na lagera ale nie rzuca na kolana, pite w temperaturze 11°C

Moja ocena: [3.55]

Comment

• piaskun87
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2013.08
                          • 19

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złocisty, klarowny [4.5]
                          Piana: Gęsta, jasna, niezbyt trwała choć zostawia ślady na ściankach kufla [3.5]
                          Zapach: Słaby z delikatną nutką goryczki [3.5]
                          Smak: Treściwe, a zarazem delikatne - od początku do końcu przyjemna goryczka, czasami śladowe ilości 'kwasu' [4.5]
                          Wysycenie: W sam raz, choć na końcu troche brakuje bąbelków [4]
                          Opakowanie: Stylowa złota etykieta i kapsel z napisem, bez zbędnych fajerwerków [4.5]
                          Uwagi:

Moja ocena: [4.025]

Comment

• Seta
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.10
                            • 6964

Ocena z ARTomatu

Kolor: złotawo-słomkowy, lekko opalizuje [4]
                            Piana: nieszczególnie trwała ani intensywna, ale jest do końca; równomierna, trochę brudzi szkło [3.5]
                            Zapach: na początku słodowo-kwaskowy, potem metaliczno chmielowy z nutką landrynki [3]
                            Smak: dość pełny słód zbalansowany średnią niedługą goryczką, świetna pijalność [4]
                            Wysycenie: dobre, pod koniec odrobinę za małe [4.5]
                            Opakowanie: estetycznie zachęcające, plusik na info [4.5]
                            Uwagi: Trafiłem na dobrą warkę (Kaufland poniżej 3zł)!

Moja ocena: [3.65]

Comment

• e-prezes
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2002.05
                              • 19261

Nie nazwałbym tego dobrą warką. Mnie ta metaliczność przeszkadzała.

Comment

• Seta
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2002.10
                                • 6964

No piłem gorsze Ambery, metaliczność czułem tylko "wwąchując" się w piwo, przy nrmalnym piciu była na moim progu wyczuwalności. Aczkolwiek ogólnie zapach był średniawy.

Comment

Przetwarzanie...
                                X