gotowe do oceny
Jagiełło, Gold
Collapse
X
-
Jagiełło, Gold
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: poprawna właściwa dla tego piwa (nie za jasna) niezbyt klarowne [4]
Piana: Ładna drobnoziarnista niestety dość szybko (po ok 2 min) opadła pozostawiając kożuszek [3.5]
Zapach: zdecydowanie owocowy, zapach chmielu mało wyczuwalny , świeży [4]
Smak: Ciekawy, dobre piwo z jasnych piw z Jagiełły jedno z lepszych [4]
Wysycenie: słabo widoczne bąbelki choć po nalaniu piwo "szczypało" w język [3.5]
Opakowanie: Butelka 330ml, etykieta mało ciekawa - wygląda jak plamy maskujące (nie wiem co ma to oznaczać), kapsel golas [3]
Uwagi: Ex 11% Alk 5,5%. Piwo otrzymane w ramach wymiany od Bombadil13 - do ponownego spożycia
Moja ocena: [3.875]
-
-
[QUOTE=kloss]Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika makiSmak: Ciekawy, dobre piwo z jasnych piw z Jagiełły jedno z lepszych [4]
QUOTE]
Może i jedno z lepszych ale wcale nie dobre.Kwaskowe i mdłe.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: nic nadzwyczajnego - słomka w normie [3]
Piana: efemeryczna, grubobąbelkowa, widoczna przez sekundę, po czym znika z niemiłym chrzęstem [1.5]
Zapach: słodowo-metaliczny - rzekłbym: mało piwny [2.5]
Smak: ciężki na dłuższą metę, zdecydowanie przeszkadzają niemiłe "obce" smaczki [2.5]
Wysycenie: przeciętne [3]
Opakowanie: brzydkie: pseudo-wojskowe barwy maskujące skutecznie "maskują" to piwo na półce [1.5]
Uwagi:
Moja ocena: [2.4]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: kompletne zaskoczenie, miedziany; takiego koloru nie powstydziła by się nawet 14-tka [5]
Piana: lałem z wysoka i były problemy z utworzeniem grubszej warstwy; do końca spożycia pływały "wyspy" piany po powierzchni piwa [2.5]
Zapach: intensywny, przede wszystkim chmielowy ze słodem w tle [4]
Smak: przyjemna długozalegająca gorczka dominuje w tym piwie nad słodem; w smaku czuć jednak delikatną kwaskowatość co psuje nieco smak [4]
Wysycenie: z początku dobre, ale po paru łykach piwo sie wygazowało [2.5]
Opakowanie: tragedia; daje cokolwiek ponad 1 za pełne info [2]
Uwagi: całkiem dobre lekkie piwo, wyraziste w smaku; gdyby jeszcze usunąć tą dziwną kwaskową nutę...
Moja ocena: [3.725]
Comment
-
Comment