Piwo dziś znalezione w jednym ze sklepów w Białymstoku (!). Zaw. alk. 9,0% obj., brak informacji o zaw. ekstraktu.
Zabrze, Śląskie Super Mocne
Collapse
X
-
a faktycznie była wzmianka że to produkcja Zabrza czy dla Zabrza?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Są inne, bardziej prozaiczne powody...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Całkiem ładny jasno bursztynowy. Spodziewałem się jednak czegoś ciemniejszego patrząc na zawartość alkoholu bo balingu niestety nie podano. Tymczasem kolorem odpowiada piwom o mocy 7,8%. [4]
Piana: Początkowo taka jak być powinna. Drobnopęcherzykowa, gęsta, ogólnie bez zarzutów. Po upływie ok. 1min szybko opada niepozostawiając po sobie żadnych śladów. [3]
Zapach: Ładny chmielowo słodowy. Kręci w nosie. [4]
Smak: Co najważniejsze nie czuć alkoholu. To co mi się podoba to idealnie wyczuwalna charakterystyczna głębia goryczkowego smaku. Poprostu rozpływa się w ustach. Pozostawia również znakomity chmielowy posmak oraz delikatną słodycz na ustach. [4.5]
Wysycenie: Tak jak nieobecne w szklanicy tak i nieobecne w żoładku. Ogólnie w sam raz choć szkoda ze względu na brak bombelków. [4]
Opakowanie: Takie jak na fotce. Dużym minusem jest brak ekstraktu. [3.5]
Uwagi: Zakupione za ok 1.60zł w Białymstoku na Dojlidach w sklepie Dukat. Kiedy tylko znów będę u babci solidnie się zaopatrzę gdyż naprawdę warto. POLECAM
Moja ocena: [4.075]Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciekawy, miedziany kolor. [4.5]
Piana: Szczątkowa i szybko znikająca. [2.5]
Zapach: Słodkawy, istotnie, nie wyczułam alkoholu. [3.5]
Smak: Stosunkowo płaski, głównie słodycz, lekko złamana dziwnym "przypalonym"posmakiem. [3.5]
Wysycenie: Kiepskie. [2]
Opakowanie: Takie sobie, szata w manierze typowej dla małych browarów, logo BG mikroskopijne, goły kapsel. [3.5]
Uwagi: KUpione w białostockiej Adambie na Kopernika. Wypite jako ciekawostka, raczej nie do powtórzenia. Jednak lepsze od analogicznych wynalazków z Jabłonowa na przykład.
Moja ocena: [3.375]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ładny bursztynowy [4.5]
Piana: całokwity brak nawet podczas nalewania [1]
Zapach: aloholowo chmielowy [3]
Smak: mocno alkoholowe z goryczką w tle [3]
Wysycenie: nasycenie dobre ale brak piany powoduje że wygląda jak woda mineralna gazowana [3.5]
Opakowanie: bardzo ładna etykieta minus za brak informacji o ekstrakcie i logo mogło by być wieksze [3.5]
Uwagi: nabyte w "chacie polskiej" chyba już nie kupię nie warto
Moja ocena: [2.925]Last edited by anteks; 2006-03-23, 12:44.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Ja może nie na temat, ale mam coraz większe wątpliwości czy to piwo jest z Zabrza. Nigdzie na Górnym Śląsku, a trochę miast przewędrowałem, nie spotkałem tego piwa. Coś mi się coraz bardziej wydaje, że to produkt Van Pura robiony poza Zabrzem.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Chyba jednak z Zabrza
A ja zakupiłem to piwo własnie na Śląsku....inna sprawa ze byłem zobaczyc ten Browar )oczywiście z zewnatrz) i widziałem ( wyszedłem na 10 pietro jedego z zwierzowców blisko Browru jak ładują pełne ciezarówki, które pozniej wyjezdzały. Wiec produkt Zbrzański. Zreszta po co były by te wszystkie remonty, ktore tam tereaz widac.
Comment
-
-
Widziałem w jednym sklepiku w bączkach 0.33lLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Comment