To już odpowiednie władze poprawią Sugerowałem się centralą gdyż nie miałem bliższych informacji.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Kolor: miedziano-bursztynowy, klarowne [5] Piana: z poczatku obfita, szybko opada pzostawiając cieńki kożuszek, średnie pęcherzyki, bladobeżowa [3.5] Zapach: mocny, słodowo-alkoholowy [3.5] Smak: mocna alkoholowa słodycz wymieszana z goryczką, najważniejsze że zawarta w nim moc nie ejst tak drażliwie alkholowa jak w piwach krajowych, mocne ale smakowo zdystansowane [3.5] Wysycenie: nie mogę mieć zarzutów [5] Opakowanie: Faxe'owa etykieta, firmowy kapsel, zielona butelka za co minus [4] Uwagi: ogólnie jak na tak mocne piwo jest całkiem wypijalne, ale na pewno po nie więcej nie sięgne, zbyt szybko wchodzi
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Kolor: Odpowiedni raczej do mocnego piwa. Tu mógłby być ciemniejszy. [3.5] Piana: Nie była za bardzo obfita, taka na 1cm, ale trzymała się doskonale. Powolutku przeszła w kożuszek. [4] Zapach: Generalnie ładny. Na początku przez chwilę czuć zapach zielonej butelki, później już tylko ładny słodowo chmielowy aromat. Nutki alkoholowe bardzo słabe co przy tej mocy jest rzadkością. Z czasem jednak alkohol zaczyna dominować nad zapachem. Pod koniec jest już bardzo mocny. [4] Smak: Smak niestety zdecydowanie zdominowany przez alkohol. Dominuje on nad słodowym smakiem, wręcz go przygniata. Słaba goryczka wyczuwalna. Po przełknięciu w ustach posmak alkoholowo słodowy. [3] Wysycenie: Przeciętne. Pod koniec prawie już go niema. [3.5] Opakowanie: Tak jak w przypadku Premium, opakowanie ładne, kapsel firmowy, parametry są. Tak na jakieś 4,5, ale… kto to warzy! Odejmuję punk za brak tej informacji. [3.5] Uwagi: Jak dla mnie to piwo ma smak mocnego piwa z kieliszkiem wódki. Rozumiem, że w tego typu piwach alkohol mocno się czuje, ale tu wyszedł za bardzo na pierwszy plan.
Ocenę dodaję do Van Pura, bo z Rakszawy bliżej do Krakowa niż z Koszalina.
Dla mnie to nie jest polskie piwo z VP! Na opakowaniu pisze "Imported", a z drugiej strony adres dystrybutora oraz adres duński producenta. Czy zatem puszka jest z Danii a butelka z VP?
Comment