Piwo gotowe do oceny
Belgia, Wojak Super Mocne
Collapse
X
-
Belgia, Wojak Super Mocne
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładny - ciemnawe, lekkio opalizuje. [4.5]
Piana: Spora, niezbyt trwała pozostawiająca jednak niewielki wianuszek do końca . [4]
Zapach: Intensywny, jakiś landrynkowy, początkowo mało przyjemny, późnij jednak znośny. [2.5]
Smak: Także intensywny, mocno czuć alkohol, zbyt słodkie. Daje się wypić choc bez szczególnej przyjemności. [3]
Wysycenie: Dobre, bąbelków sporo. [4]
Opakowanie: Ładny kapsel, etykieta równie ładna - to robi dobre wrażenie. [5]
Uwagi: W Chorzowie dostępne za 2.55zł plus kaucja. Zachwytu na mnie nie robi. Za to daje po głowie - jeśli ktoś to lubi, to niech próbuje.
Moja ocena: [3.15]Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
-
-
Prawdopodobnie piwo "Wojak Wszechmocne" zmieniło nazwę na "Wojak Super Mocne".
Świadczy o tym ten sam kod 590 4003 00070 6. Ponadto na puszce jest informacja o nagrodzie BIIA 2004. Cena sugerowana 2.85. Ja nabyłem w "Żabce" za 2.79 zł. Data przydatności 01.12.2006 . Porównywałem puszki 500 ml.
Comment
-
-
Oficjalne dane z browaru Belgia:
"Mamy aktualnie 3 Wojaki: Jasne Pełne, Mocny oraz Super Mocny (odpowiednik
Wszechmocnego)
Pozdrawiam
I życzę miłej degustacji
Marzena Domżał
Browar Belgia Sp. z o.o.
25-116 Kielce
ul. P. Ściegiennego 499
tel: +48 41 362 21 46
fax: +48 41 362 08 45
mobile: +48 606 64 94 91 "
Dzisiaj dostałem tę informację.
Comment
-
-
Hmmm, wyglada na to, ze Browar Belgia czysci portfel marek, tzn. bardziej reguluje jak czysci. I w sumie dobrze bo wiele mniejszych browarow wazylo mnostwo piw a a kazde bez ustalonej renomy.
W 4 Wojakach mozna sie bylo potracic a i tak w sklepie do kupienia byl wszechmocny. Szkoda tylko, ze Wojak Jasne Pelne jest dosyc mocny, Premium ponoc slabsze i przez to byloby lepsze do wypicia a czesciejLast edited by tad2x; 2006-03-14, 17:57.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładny bursztynowy kolor, klarowne piwo [5]
Piana: Piana średnioziarnista,szybko opada, ale resztka piany długo się utrzymuje [4.5]
Zapach: słodkawy, niezbyt piwny, ale nie odrzuca [4]
Smak: Brak zdecydowanego piwnego smaku, piwo jest słodkawe, z alkoholowym posmakiem, goryczka słaba, w połączeniu ze zbyt słabym zapachem chmielu wydaje sie nieco sztuczna, chemiczna. Mimo niedostatków daje się wypić, choc raczej nie jako piwo, ale raczej "drink piwny" [3.5]
Wysycenie: Babelki w normie, [5]
Opakowanie: Puszka estetyczna, wszystkie informacje czytelnie podane [5]
Uwagi: W ramach eksperymentu można spróbować, gościom lepiej podać bardziej sprawdzone i akceptowane piwa
Moja ocena: [4]Nic lepszego od Brackiego :)
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztynowy, odpowiedni do mocy trunku [5]
Piana: wysoka, szybko opadająca ale jak na 9 % to ładna, "spłyająca po ścianie" [4]
Zapach: słabo wyczuwalny slód, [2]
Smak: słodki, lekkowybijający chmiel, po 5 łykach mdławy [3.5]
Wysycenie: średnio trwałe [3]
Opakowanie: polecam zastosowanie butelki 0,33l. 0,66l to stanowczo za dużo [1]
Uwagi:
Moja ocena: [2.95]
Comment
-
-
Jak bronek ma 9% to alkohol musi byc trochę czuć.
Dla mnie jedno z lepszych mocnych polskich piw jakie piłem a trochę tego było.
Wogóle browar Belgia zawsze staje w/g mnie na wysokości zadania.
Super Mocnego piłem z puszki zakupionej w Żabce.
Niestety na wyspie jest niedostępny w innych opakowaniach.
Nie polecam w dużych ilościach bo ma silne właściwości "oszałamiające" .
Ale tak dwa - trzy na lekki odstres to akurat.Andro z wyspy jednej takiej.
http://www.bahama.uznam.net.pl/
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ladny zlocisty klarowny kolorek, coz, troche za jasny dla tak mocnego piwa [4.5]
Piana: Gruboziarnista, niezbyt trwala piana [3]
Zapach: Przyjemny chmielowo kwiatowy zapach, moze nawet za mocno kwiatowy, prawie jak perfumy, wysoka ocena jest za to, ze nie przebija wulgarnie zapach alkoholu. [4.5]
Smak: Porzadny syty piwny smak, rowniez, nie przebija zbyt wyraznie alkohol. Przyjemna goryczka, orzezwiajace, choc zdradliwe, mozna sie niezle ululac, bo nie czuc w smaku jego mocy [4.5]
Wysycenie: Nasycenie OK, szkoda, ze nie jest w stanie podtrzymac piany [4.5]
Opakowanie: Coz powiedziec, podoba mi sie, wszystkie niezbedne informacje sa zawarte [5]
Uwagi: Lepsze, niz sie spodziewalem przy tej cenie
Moja ocena: [4.375]Nic lepszego od Brackiego :)
Comment
-
-
Wojak super Mocne
Butelka 0,66l, zakupione w Markecie Kopyra
piana: drobna, gęsta, dość trwała, utrzymuje się cały czas dywanik
zapach: słodowy, chmielowy, całkiem fajny
smak: słodowość, lekka słodycz, goryczka, alkoholu nie czuje - no może trochę,
wysycenie: OK
opakowanie: dla mnie jest bezsensem robić tak mocne piwo w butelce 0,66l. Takie piwa to tylko w 0,33l
Ot mocne piwo, całkiem dobre, będę musiał spróbować innych wytworów Belgii.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
Comment