mając w pamięci zwykłego Wojaka podchodziłem do Mocnego z dużą dozą ostrożności a tu zaskoczenie . Piwo całkiem przyzwoite. Nie dorównuje Kaperowi ale wypić można bo jak na mocne nie jest zbyt słodkie. Orły go pić nie muszą...niech się dręczą swoim
Belgia, Wojak Super Mocne
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny bursztyn. Bardzo ładny! [5]
Piana: Brudzi szkło. Szybko opada do postaci korzuszka. Jak na tą moc super. [4]
Zapach: Mocno słodowy, w tle chmiel. Bardzo intensywny. Mi się bardzo podobał. [4.5]
Smak: Intensywny, słodki. Bardzo wyraźne nuty alkoholowe. Praktycznie brak goryczki - największy minus. Na koniec czuć lekką kwaskowatość. Szkoda. [3]
Wysycenie: Dość trwałe, poprawne, ale jakieś "ciężkie" - szkodzi na żołądek...[3.5]
Opakowanie: Pełne informacje. Razi tylko wielkie info o promocji. [4.5]
Uwagi: Kupiłem na mecz Polska-Rosja, bo to pewnie jedna z ostanich możliwości opisania tego piwa. Trochę go jednak będzie szkoda...
Moja ocena: [3.825]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor ładny, jasny bursztyn. Na pewno w takim piwie jak Super Mocne bardziej odpowiednie byłoby coś ciemniejszego. [4]
Piana: Przeciętna. Średniej wielkości. Dość szybko zredukowała się do kożucha, który już wolno ewoluował do resztek. Do końca pozostawiała ślady na ściankach kufla. [3]
Zapach: Jak na tak mocne piwo to zupełnie niezły. Słodowy, mocny z alkoholem pod spodem. Wyczuwa się, że piwo jest naprawdę mocne, ale nie ma zapachu jak piwo z kieliszkiem wódki. [4]
Smak: Przeciętny smak. Mocny słód z alkoholem po chwili. Na koniec jakby gdzieś majaczyła lekka goryczka. Posmak alkoholowo słodowy. Smak jest zdominowany przez moc (nie alkohol). Słodowość jest wyraźna i alkohol nie jest tak odrzucający jak w np. w Imperatorze. Może nie szlachetny jak w niektórych piwach, ale znośny. Smakuje to jak przeciętne Super Mocne, a nie jak piwo z wódką. [3.5]
Wysycenie: Jest cały czas i to nawet nie najgorsze. Typowo jak to w Super Mocnych piwach, raczej słabe. [4]
Opakowanie: Graficznie nie jest rewelacyjnie. Niemniej opakowanie jest staranne, jest jednym z serii (nie najładniejszym), parametry podane. No i przede wszystkim jest seria dedykowanych kapsli. [4]
Uwagi: Piwo przeciętne, w swojej klasie, ale spokojnie pijalne. Raczej jednak tylko dla tych którzy tolerują taki voltaż.
Moja ocena: [3.7]To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, CiechanówComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztynowy, klarowny [3.5]
Piana: biała, gruboziarnista, szybko siadła pozostawiając dziurawy kożuszek [2.5]
Zapach: intensywny aromay słodu w tle przebijają sie nuty owocowe [3.5]
Smak: goryczka szcypie w język, lekkie posmaki owocowe, [3.5]
Wysycenie: slabe, pod koniec konsumpcji brak gazu [2]
Opakowanie: czarno zlote tło biało-zlote napisy, informacje o piwie pełne, [3]
Uwagi:
Moja ocena: [3.3]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnożółto-bursztynowy. Wcale nie tak ciemny jak sugeruje zawartość alkoholu. [3]
Piana: Średnio obfita, drobno lub średnioziarnista, prawie brak tendencji do łączenia się w większe bąble.. Zwolna opada, ale cały czas utrzymuje się dywanik. Oblepia szkło. [4]
Zapach: Dość intensywny, zdecydowanie słodowy, z wyraźnymi nutami alkoholowymi. [3.5]
Smak: Zdecydowanie alkoholowy, słód (całkiem przyjemny) w tle. [2.5]
Wysycenie: Bąbelki cały czas lecą intensywnie, czuć też go wyraźnie w ustach. Trochę za duże jak na tak mocne piwo. [3]
Opakowanie: Butelka tyska. Etykieta czarna ze złotymi akcentami, w kształcie typowo kielecka (z wypustkami). Prezentuje się nieźle. Kapsel dedykowany (Wojak). Wyraźnie podkreślony alkohol, brak ekstraktu. Adres producenta w Poznaniu, choć na etykiecie napis Browar Kielce. Brak składu ("zawiera słód jęczmienny"). Chwalą się głębokim odfermentowaniem (?). [3]
Uwagi: Czegóż chcieć od tak mocnego piwa? Nie jest kiepskie, co na tle wyrobów konkurencji w tym segmencie nieźle rokuje sprzedaży tego piwa.
Moja ocena: [3.075]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor ciemnego złota, szkoda że nie wiemy ile ekstraktu ma to piwo - obecnie nie jest on podawany. [4]
Piana: Piana jest średniotrwała i średniogęsta [2.5]
Zapach: Wyraźnie chmielony zapach z domieszką słodu w tle [3]
Smak: Alkohol wprost ściąga usta, czuć go wszędzie i jest dominujący. W piwie jednak nie o to chodzi, nawet jeśli to mocne piwo. Rzeczywiście to "super mocna jednostka elitarna z wyrazistym smakiem o naturalnej mocy" alkoholu. [2]
Wysycenie: Równie wyraziste. [3]
Opakowanie: Za brak informacji o ekstrakcie minus, ale plus za podanie browaru, który warzy to piwo (Kielce). Poza tym nazwa i ogólny look wpisują się w militarną stylistykę wielu polskich piw. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [2.625]Comment
-
Wczoraj miałem okazję wypić dwie butelki tego piwa.
Ładny kolor bursztynu, piana też w miarę prawidłowa, chociaż szybko znika.
Smak niezbyt piwny, słodkawy. Goryczka ledwo wyczuwalna. To co mnie od razu odrzuciło to bardzo wyrażna nuta alkoholowa. Niestety te 9% zabija praktycznie całą przyjemność picia piwa. Czuć to w każdym łykuW mojej ocenie piwo kiepskie jakościowo, ale po cenie 1.69zł za butelkę niewiele finezji można się spodziewać.
Przetrwałem dwie flaszki, ale jest to moje ostatnie spotkanie z tym piwem. Browarek dobry dla tych, którzy chcą szybko i tanio się sperfumować !!! Typowy mózgotrzep, a szkoda, bo można było zrobić dużo lepsze.
pozdComment
-
Witam serdecznie, jest to mój pierwszy post, szkoda że zaczynam od oceny tak marnego produktu (ciężko nazwać to piwem)
W posiadaniu butelki znalazłem się dość przypatkowo. A po jej otwarciu, w zapachu dominuje woń może jeszcze nie spirytusu, ale mocno alkoholowa. Ale to i tak była cisza przed burzą, jaką miałem w gardle.
Coś paskudnego. Woda ze spirytysem o z lekka nutą piwną. Prawie nigdy mi się to nie zdarza, ale resztka do zlewu. To co wypiłem faktycznie spełniło zadanie, bo czuć alkohol we krwi.... Ale także zgagę.
Stanowczo ODRADZAM!!Comment
-
Kolor: jasny bursztyn [4.5]
Piana: średnioziarnista, trochę jak w Faxe Extra Strong [4]
Zapach: podejrzanie słodkawy jak bardziej wytężyć nos okazuje się że to specyficzny aromat chmielu [3.5]
Smak: raczej konkretny chociaż jak na piwo tej mocy nie aż tak intesywny. Trochę przypomina Faxe Extra Strong [4.5]
Wysycenie: idealne [5]
Opakowanie: kapsel z gwiazdkami super, etykietka mogłaby być lepsza ale ujdzie [4]
Uwagi: dobre piwo, jedno z lepszych o tym woltażu. Cena też w miarę przystępna.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasny bursztyn [4.5]
Piana: średnioziarnista, trochę jak w Faxe Extra Strong [4]
Zapach: podejrzanie słodkawy jak bardziej wytężyć nos okazuje się że to specyficzny aromat chmielu [3.5]
Smak: raczej konkretny chociaż jak na piwo tej mocy nie aż tak intesywny. Trochę przypomina Faxe Extra Strong [4]
Wysycenie: idealne [5]
Opakowanie: kapsel z gwiazdkami super, etykietka mogłaby być lepsza ale ujdzie [4]
Uwagi: dobre piwo, jedno z lepszych o tym woltażu. Cena też w miarę przystępna.
Moja ocena: [3.9]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemno-bursztynowy, klarowne. [4.5]
Piana: Wysoka, jednak średnio trwała. [3.5]
Zapach: Słodowo-alkoholowy, jednak nie nachalny. [3]
Smak: Słodkawy, sycący, nie czuć alkoholu jak na jego 9% [3.5]
Wysycenie: Dosyć trwałe, typowe dla piw "super mocnych". [3.5]
Opakowanie: Nazwa okrutna, brak zawartości ekstraktu, ale także nic specjalnie rażącego na niej nie dostrzegłem, kolorystyka ciemna także typowa dla wzmnocnionych piw. [3]
Uwagi: Warte spróbowania, ale zdecydowanie nie do częstego picia.
Moja ocena: [3.35]Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBEComment