Piwo gotowe do oceny
Belgia, Wojak Jasne Pełne
Collapse
X
-
Belgia, Wojak Jasne Pełne
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny, słomkowy - jakoś ostatnio wszyskie Wojaki są opalizujące. [4]
Piana: Spora, w miarę trwała, biała, drobnoziarnista. [4]
Zapach: Słodowy, wyraźny. [4]
Smak: Słodowy, przyjemny, aczkolwiek mógłby być bardziej wyrazisty. Zarzutów jednaki brak. [4]
Wysycenie: Dobre [4]
Opakowanie: Ładny kapsel, etykieta równie ładna - robi dobre wrażenie - podobnie jak Jasne pełne, zwraca uwagę w sklepie. [5]
Uwagi: W Chorzowie dostępne za 2zł. Niby dobre, ocena całkiem przyzwoita. Jednak wolę piwo o podobnych parametrach z Zabrza, co nie znaczy, że nie będę próbował tego Wojaka.
Moja ocena: [4.05]Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
-
-
PS.
I tylko jakoś tego podwójnego chmielenia (zaznaczonego na etykiecie) nie czuję, ale może to i dobrze.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Słomkowy, wydał mi się nieco za jasny dla takiego ekstraktu. [3.5]
Piana: Zaraz po nalaniu stała się gruboziarnista, co sprawiało wrażenie, że szybko zniknie. Wbrew pozorom trzymała się dłużej niż przypuszczałem. [3]
Zapach: Silnie słodowy, chmiel przebija się w tle. [3.5]
Smak: Słodowy z silnym chmielowym akcentem. Goryczka mocna, ale nie natrętna. Jak na taki ekstrakt wydało mi się nieco wodniste. [3.5]
Wysycenie: Bez zarzutu. Bąbelki ciągle pracują, podtrzymując mało udaną pianę. [4]
Opakowanie: Zwrotna butelka, dedykowany kapsel i podane podstawowe informacje. Staranna etykieta przyciąga wzrok. [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.525]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: barwa prawidlowa, podobala mi sie, niezbyt ciemna, akurat na piwo tej klasy [4]
Piana: bylo i ni ma! ale na samym poczatku obfita! pozniej stopniowe znikala, w sumie piana porownywalna do calej reszty polskich piw, troche oczek przy koncu picia [3.5]
Zapach: przecietny zapach, nic powalajacego, ot normalne piwo. [4]
Smak: troche slodkosci, niewiele goryczy ale wszystko w normie, jak dla mnie to smak lepszy od tyskiego ale to kwestia gustu, niby 6% alk. ale nic tego nie czulem przy piciu [5]
Wysycenie: przyjemnie mnie lechtalo przy piciu [4.5]
Opakowanie: butelka zwrotna przy tym nowa, z orzelkiem,naprawde bardzo fajna etykieta, po zmianie po poprzedniej etykiecie naprawde warta zobaczenia i podziwania [5]
Uwagi: z pewnością wrócę do tego piwa!
Moja ocena: [4.425]
Comment
-
-
bardzo proszę przy następnej ocenie nieco bardziej przyłożyć się do opisu zapachu (wszak jest jedną z ważniejszych składowych oceny), który w powyższym wykonaniu raczej niewiele mówi. dzięki- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTbardzo proszę przy następnej ocenie nieco bardziej przyłożyć się do opisu zapachu (wszak jest jedną z ważniejszych składowych oceny), który w powyższym wykonaniu raczej niewiele mówi. dzięki
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jak by zbyt jasne [3.5]
Piana: całkiem przyzwoita nie opada zaszybko [4]
Zapach: dość przyjemny , nie drażni [4]
Smak: nie narzucający sie ,nie zapada w pamięci [3.5]
Wysycenie: jak dla mnie właściwe [4]
Opakowanie: czytelne ,mogło by się bardziej odnosić do tradycji wojskowej(szata graficzna) [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.75]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu. Tu: proszę bardziej konkretnie podejść do opisu zapachu i smaku, najważniejszych składowych oceny.
Art, Admin
---------------
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Przynależny rodzajowi, bez zarzutów [3.5]
Piana: Średnia krajowa [3]
Zapach: Zachęcający, wyraźny słód, bez obcych nut [4]
Smak: W porównaniu do wcześniej spożytego Heinka (0,5 l)- zdecydowanie lepiej dopieszcza podniebienie... [4]
Wysycenie: W porównaniu do słabiutkiej Tatry, spożywanej właśnie przez koleżkę- b.dobre [3]
Opakowanie: Dość pospolite, dizajner nie wykazał się innowacyjnością raczej. [2]
Uwagi: Było trochę śmiechu z tym piwkiem- skosztowałem prapremierowy łyk na wyjeździe w Kielcach, pochwaliłem się kolesiowi, jaki to smakuśny i świeżutki browarek nabyłem (on pił Tatrę), po czym okazało się, że Wojak jest lekko ...przeterminowany Siakieś cztery dni po dacie ważności smakował mi lepiej niż Heineken. Pozytywne. A świeży smakuje równie dobrze )
Moja ocena: [3.725]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Całkiem nieżly, może lekko za jasny, ale tylko lekko. [4]
Piana: Na początku obfita, po czym szybciutko zeszła do zera (absolutnego zera). [2.5]
Zapach: Słodowy, przyjemny. [4]
Smak: Przewaga słodu nad chmielem (pomimo zapewnienia na puszcze, że "podwójnie chmielone"). Niemniej daje się pić. [3.5]
Wysycenie: Niby dobre, zle zaniżam ocenę za brutalne użycie butli z CO2.
Ogromna ilość bąbli w stylu oranżadowo-dodowym, które osiadają na ściankach kufla. Ściema jak w Carlsbergu. Pewnikiem naturalny gaz był mizerny i dogazowali sztucznie. [3]
Opakowanie: Charakterystyczna puszka, wszystkie potrzebne informacje nadrukowano. Nie ma powodu, żeby się czepiać. [4.5]
Uwagi: Nie wyróżnia się jakoś szczególnie na tle tego co pijam. Słowem - jako eksperyment dałem radę, ale żebym celowo szukał i kupował w przyszłosci - to raczej nie. Z drugiej strony - jeśli poczęstują gdzieś... nie wyleję.
Moja ocena: [3.625]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: żółty, klarowny [3.5]
Piana: biała, drobnoziarnista, syzbko siadła, kożuszek dziurawy, [3]
Zapach: chmielowo-słodowy, lekki metaliczny zapach [3]
Smak: słaba goryczka, lekko chmielowy, nie jest porywający [3]
Wysycenie: odrywają się bąbelki kazu od dna, trochę za słabe [3]
Opakowanie: kolorystyka puszki żuca się w oczy, informacje o piwie pełne [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.05]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasno-złoty, odpowiedni [4.5]
Piana: słaba, nie trwała, choć pozostaje delikatny luźny kożuszek [2.5]
Zapach: przyjemny słodowo- chmielowy [4]
Smak: zdecydowanie wodniste, przebija się delikatna chmielowa goryczka z kwaśnymi posmakami [3]
Wysycenie: zbyt słabe, bąbelki odrywające sie od dna szklanki małe i leniwe [3]
Opakowanie: moja wersja to nowa szata graficzna etykiety, z orłem, w charakterystycznym dla Wojaków kształcie, całośc całkiem sympatyczna [4.5]
Uwagi: Piwo jak wiele, nie ma po co do niego wracać, ale jak wpadnie mi w łapy to wylewać nie będę
Moja ocena: [3.45]Poszukuję
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: wyraźny, złocisty, podoba mi sie [5]
Piana: biała, średnie i drobne pęcherze, nie osadza sie na szkle, szybko opada [3]
Zapach: prawie niewyczuwalny, to co czuję to lekki slodowy zapach [3]
Smak: dość pełne w smaku, leciutka goryczka z dośc miłym chmielowym posmakiem, miła niespodzianką jest aksamitnośc tego piwa czyli pewna delikatność przy piciu ktora mi odpowiada [4]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: puszka, dobrze zgrane kolory wraz z motywem przewodnik Wojaka (głowa orła), podoba mi sie [5]
Uwagi: Mila niespodzianka, myslałem że jako produkt puszkowy bedzie to calkiem przeciętne piwo ale ale jest miła niespodzianką, trochę przeszkadza mi 6 procentowy woltaż (czuć przez "wagę" ), mógłoby byc trochę słabsze ale i tak ogólnie jest ok
Moja ocena: [3.7]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładny pełny złoty kolor z połyskiem. [5]
Piana: Bardzo przeciętna. Opada do obrączki i rzadkich plam. Nie pozostawia okręgów na szklance. [3.5]
Zapach: Przyjemnie słodowy z lekko przebijającym się chmielem. [4.5]
Smak: Ani pełne ani wytrawne z goryczką niezbyt głęboką ale długo pozoastającą w ustach. Lekko przebijający się słodowy posmaczek powodujący gładkość smaku. Smak nie powala ale raz na jakiś czas można się napić. Ot taki, ciut bardziej udany, ale prawie jak koncerniak [4]
Wysycenie: Równomierne. Nie pozostaje na żołądku. W ustach mogłoby być bardziej wyczuwalne. [4]
Opakowanie: Estetyczna puszka z wszystkimi danymi. [5]
Uwagi: Lepiej wygląda niż smakuje.
Szczerze mówiąc to sam się dziwię dość wysokiej ocenie
Moja ocena: [4.225]
Comment
-
Comment